Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Όλοι ψάχνουν τρόπο πως να χωνέψουν το χαλλούμι ΠΟΠ οι τυροκόμοι

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
17.06.2022

Όλοι ψάχνουν τρόπο πως να χωνέψουν το χαλλούμι ΠΟΠ οι τυροκόμοι

Πίεση Βουλής στους δυο Υπουργούς - Ο ΠτΔ θα δεχθεί τους αιγοπροβατοτρόφους τη Δευτέρα

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Η Βουλή ανησυχεί έντονα για την παραγωγή του χαλουμιού ΠΟΠ και την αναγκαιότητα της πιστής εφαρμογής προτύπου που τέθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Με πρωτοβουλία του προέδρου της Επιτροπής Γεωργίας Γιαννάκη Γαβριήλ καλούνται οι δυο Υπουργοί Γεωργίας Κώστας Καδής και Εμπορίου Νατάσα Πηλείδου να δώσουν τις τελικές τους θέσεις  «για να μη χαθεί στο τέλος το χαλούμι».

Όπως ανέφερε στην Offsite News ο βουλευτής του ΑΚΕΛ θα καλέσει τους δυο Υπουργούς για να ενημερωθεί για την πορεία εφαρμογής της νομοθεσίας. Ο ίδιος ανέφερε ότι ακόμα δεν ορίστηκε η συνάντηση αλλά θα γίνει σε επίπεδο Επιτροπής Γεωργίας «αφού αναλόγως των εξελίξεων θα λάβουμε ως Επιτροπή τις αποφάσεις μας»

υπουργοι

>>>Διαβάστε επίσης:Κυβέρνηση: Θέλει παράταση μέχρι το 2030 για το χαλλούμι ΠΟΠ<<<<

Μιλώντας εξάλλου στην Offsite News ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου Γεωργίας Ανδρέας Γρηγορίου εξήγησε ότι «με πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας γινονται επαφές στο πιο ψηλό επίπεδο για να εφαρμοστεί το πρότυπο ΠΟΠ που τέθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σημειώνεται ότι την ερχόμενη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022, ο Πρόεδρος κάλεσε σε σύσκεψη τους αιγοπροβατοτρόφους ενώ προηγήθηκε σύσκεψη με τους τυροκόμους και συζητήθηκε η  βελτίωση των 13 σημείων που αφορούν: Tις προδιαγραφές  ως προς τις φυλές των ζώων, την υγρασία, το σχήμα, το βάρος, το πώς διπλώνεται το χαλλούμι. Την  εγγραφή των τυροκόμων στη σχετική διαδικασία.

Αυτά τα  ζητήματα π θα επιλυθούν το αμέσως επόμενο διάστημα σε συναντήσεις που θα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με όλους τους εμπλεκόμενους στην αλυσίδα παραγωγής του προϊόντος.

Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Εμπορίου έχει ως βασικό του μέλημα τους ελέγχους για την πιστή εφαρμογή τη νομοθεσίας.

Home