Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πάφος: Όλα έτοιμα για την υποδοχή των μαθητών στα Δημοτικά

Offsite Team -
05.09.2022 - 09:28

Πάφος: Όλα έτοιμα για την υποδοχή των μαθητών στα Δημοτικά

φέτος λειτουργούν 34 Δημόσια και 8 Κοινοτικά Νηπιαγωγεία, καθώς 39 Δημόσια Δημοτικά Σχολεία, λέει αρμόδιος λειτουργός

Περίπου 6.700 μαθητές θα υποδεχτούν την ερχόμενη Δευτέρα τα σχολεία Δημοτικής Εκπαίδευσης Πάφου, και άλλους 2.000 μαθητές περίπου τα Νηπιαγωγεία και σύμφωνα με τον Α΄Λειτουργό Δημοτικής Εκπαίδευσης Πάφου Δημήτρη Μικελλίδη, όλα είναι έτοιμα για την υποδοχή τους.

>>>>> Η νέα σχολική χρονιά σε αριθμούς (Μαθητές/εκπαιδευτικοί/σχολεία)

O A’ Λειτουργός Δημοτικής Εκπαίδευσης Πάφου Δημήτρης Μικελλίδης ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως όλη την καλοκαιρινή περίοδο προχώρησαν σε μεγάλες διεργασίες και προετοιμασίες, έτσι ώστε να είναι πανέτοιμοι με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Πρόσθεσε, πως η στελέχωση είναι στην πληρότητα της στα σχολεία δημοτικής εκπαίδευσης στην Πάφο, σημειώνοντας πως φέτος λειτουργούν 34 Δημόσια Νηπιαγωγεία και 8 Κοινοτικά Νηπιαγωγεία, καθώς επίσης 39 Δημόσια Δημοτικά Σχολεία εκ των οποίων τα 25 είναι στην ύπαιθρο.

Ο κ. Μικελλίδης είπε ότι από σήμερα, Δευτέρα, οι εκπαιδευτικοί είναι στις θέσεις τους και ξεκινούν τον καταμερισμό των τμημάτων των μαθημάτων. Στόχος μας είναι να γίνουν όσα πρέπει να γίνουν σε κάθε σχολείο, ώστε να υποδεχτούν τα παιδιά την επόμενη Δευτέρα, είπε ο κ. Μικελλίδης. 

Σε σχέση με τα μέτρα για την πανδημία είπε πως υπάρχει «μια χαλαρότητα» στην κοινωνία, ωστόσο σημείωσε ότι στα σχολεία θα διατηρηθούν τα μονά θρανία, θα τηρούνται οι αποστάσεις και έχουν δοθεί σχετικές οδηγίες στους εκπαιδευτικούς, εν αναμονή της εξέλιξης της κατάστασης.

Ο Α΄ Λειτουργός Δημοτικής Εκπαίδευσης Πάφου αναφέρθηκε σε διάφορες πολιτικές που θα εφαρμοστούν, είτε αυτές αφορούν τα σχολεία ΔΡΑΣΕ, είτε την μεταναστευτική βιογραφία, είτε τον αναλφαβητισμό είτε την ομαλή μετάβαση των παιδιών από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο, λέγοντας πως με βάση αυτές τις πολιτικές «συνεχώς εκσυγχρονίζουμε το εκπαιδευτικό μας σύστημα αλλά και υποβοηθούμε τους μαθητές μας στο να έχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα».

(ΚΥΠΕ)

Home