Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πάνω από 70 οι σεισμοί στη Λεμεσό - Γιατί γίνονται αισθητοί

Offsite Team -
29.06.2022 - 19:31

Πάνω από 70 οι σεισμοί στη Λεμεσό - Γιατί γίνονται αισθητοί

Η σχέση του ρήγματος Γερμασόγειας με το μεγάλο ρήγμα της Γεράσας - Σημαντικές πληροφορίες

Πάνω από 70 οι σεισμοί που σημειώθηκαν στη Λεμεσό, ανέφερε η Ανώτερη Λειτουργός του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης και Προϊστάμενη Κλάδου Σεισμολογίας και Γεωφυσικής, Συλβάνα Πηλείδου. 

Διαβάστε επίσης: Στη Γερμασόγεια το επίκεντρο του νέου σεισμού (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter, αναφέρει και τον λόγο για τον οποίο γίνονται αισθητοί, αλλά αναφέρεται και στη σχέση του ρήγματος Γερμασόγειας με το μεγάλο ρήγμα της Γεράσας.

Δείτε αναλυτικά όλες τις πληρορφορίες που παραθέτει η κ. Πηλείδου:

Οι σμηνοσεισμοί της Λεμεσού είναι πολλοί σε αριθμό (>70), αλλά πολύ μικρού μεγέθους (0.3≤Μ≤2.9), οι μικρότεροι από τους οποίους καταγράφονται λόγω της αυξημένης διακριτικότητας του νέου μας σεισμολογικού δικτύου.

Εάν ένα αντίστοιχο φαινόμενο συνέβαινε πριν από 10 χρόνια θα καταγράφαμε ένα πολύ μικρό ποσοστό των σεισμών αυτών.

>>>> Δείτε ΕΔΩ: Τι είναι η σμηνοσειρά σεισμών που ταρακουνεί τη Λεμεσό

Ο λόγος που κάποιοι από τους μικροσεισμούς αυτούς γίνονται αισθητοί είναι το γεγονός ότι οι εστίες τους βρίσκονται σε μικρά βάθη κάτω από κατοικημένες περιοχές.

Το ρήγμα της Γερμοσόγειας στο παρελθόν δεν έχει δώσει μεγαλύτερους σεισμούς από Μ=4.5, είναι όμως παρακλάδι του μεγαλύτερου ρήγματος της Γεράσας, το οποίο έχει δώσει μεγάλους σεισμούς (Μ=5.6 το 1999).

Για το λόγο αυτό είναι σημαντική η αξιολόγηση της εξέλιξης του φαινομένου όσο αφορά τη σεισμικότητα (ρυθμός εκδήλωσης και μεγέθη σεισμών) αλλά επίσης και της περιοχής σεισμικής διέγερσης (περιοχές επικέντρων).

tweet-silvana

Home