Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πώς θα γίνουν οι δηλώσεις των νεοσυλλέκτων / Πληροφορίες

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
19.04.2021 - 06:00

Πώς θα γίνουν οι δηλώσεις των νεοσυλλέκτων / Πληροφορίες

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

O κορωνοϊός κινεί τα νήματα και το 2021. Ως εκ τούτου η τεχνολογία έχει το πάνω χέρι σε πολλές εκφάνσεις της ζωής για να μπορούν να γίνονται όλα πιο εύκολα και απλά. Για δεύτερη συνεχή χρονιά οι δηλώσεις των νεοσυλλέκτων της 2021 ΕΣΣΟ θα γίνουν και φέτος ηλεκτρονικά. 

Όπως και την περσινή χρονιά όλες οι δηλώσεις θα γίνονται πλέον ηλεκτρονικά αφού κανένα έγγραφο δεν θα δίνεται ή κατατίθεται σε στρατολογικά ή άλλα γραφεία.Η Offsite πληροφορείται ότι στις αρχές Μαϊου  θα ανοίξει η πλατφόρμα ηλεκτρονικής υποβολής των στοιχείων των στρατευσίμων.

Στην πλατφόρμα οι νεοσύλλεκτοι θα δηλώνουν:

  • Την επιθυμία για το όπλο που θέλουν να υπηρετήσουν
  • Τα στοιχεία τους.
  • Εάν προέρχονται από πολύτεκνη οικογένεια και οτιδήποτε άλλο χρήζει κατάθεσης πιστοποιητικών.
  • Άλλες προσωπικές πληροφορίες.

Σαφώς η κατάταξη των αιτητών δεν θα γίνει στη βάση των προσωπικών τους επιθυμιών, αλλά στη βάση των αναγκών της Εθνικής Φρουράς. Ωστόσο, όλα τα στοιχεία θα ληφθούν υπόψη. Από την άλλη, εάν δεν δηλωθούν συγκεκριμένα στοιχεία οι νεοσύλλεκτοι θα καταταγούν εκεί που θα αποφασιστεί από το ΓΕΕΦ.

Αυτή τη στιγμή είναι πρόωρο να λεχθεί πότε θα γίνει η κατάταξη των νεοσυλλέκτων. Με βάση τα περσινά δεδομένα, οι ημερομηνίες είχαν κάποια απόσταση από την ολοκλήρωση των τελικών εξετάσεων των τελειοφοίτων, αλλά και  των προεισαγωγικών στην Ελλάδα. Πιθανό σενάριο που εξετάζεται είναι να γίνουν κατατάξεις σε Μονάδες λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού.

 

Home