Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Που οφείλονταν οι σφοδροί άνεμοι - Τι αναφέρει η Μετεωρολογική

Offsite Team -
11.11.2021 - 15:13

Που οφείλονταν οι σφοδροί άνεμοι - Τι αναφέρει η Μετεωρολογική

Το σκηνικό του καιρού τις επόμενες μέρες - Δεν αναμένονται βροχές

Πτώσεις δέντρων, πασσάλων, διακοπή ρεύματος και πολλά προβλήματα στο οδικό δίκτυο άφησαν πίσω τους οι σφοδροί άνεμοι που έπληξαν χθες (10/11) την Κύπρο. 

Παρόλο που διανύουμε τα μέσα Νοεμβρίου ο καιρός σε καμία άλλη περίπτωση δε θυμίζει φθινοπωρινό μήνα.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Μιλώντας στην Offsite ο Διευθυντής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κλεάνθης Νικολαΐδης εξήγησε για ποιο λόγο χθες μας έπληξαν σφοδροί άνεμοι.

«Οι ισχυροί άνεμοι οφείλονταν στη μεγάλη διαφορά πίεσης μεταξύ γειτονικών συνοπτικών συστημάτων χαμηλής πίεσης, δηλαδή ανατολικά της Κύπρου και υψηλής πίεσης δυτικά της Κύπρου».

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα σύμφωνα με τον κ. Νικολαΐδη τη δημιουργία ενός σφοδρού βορειοανατολικού ρεύματος αέρα το οποίο έχει τάση εξασθένησης.

 «Ήδη σε σχέση με χθες έχει εξασθενήσει ουσιαστικά», τόνισε και πρόσθεσε πως τις επόμενες ημέρες δεν αναμένονται φαινόμενα γενικότερα.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Ο καιρός αναμένεται να είναι κυρίως αίθριος και η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο για να ανέλθει μέχρι το Σάββατο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και το πεδίο των ανέμων θα εξασθενήσει. 

Καταληκτικά ο κ. Νικολαΐδης σημείωσε πως δεν αναμένονται βροχές τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα μέχρι και την επόμενη Τετάρτη. 

Home