Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Προβληματισμένοι από τα περιστατικά βίας στα σχολεία οι γονείς

Offsite Team -
16.01.2020 - 12:38

Προβληματισμένοι από τα περιστατικά βίας στα σχολεία οι γονείς

Thumbnail
Οι Οργανωμένοι Γονείς καλούν Αστυνομία και ΥΠΠ να προχωρήσουν άμεσα στη διερεύνηση των περιστατικών βίας σε σχολεία

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης καλεί την Αστυνομία, το Υπουργείο Παιδείας και τις Διευθύνσεις των Σχολικών Μονάδων όπως προχωρήσουν άμεσα στη διερεύνηση των περιστατικών βίας, που έχουν διαδραματιστεί σε σχολεία της Μέσης Εκπαίδευσης, και να αποδώσουν τις ευθύνες που προνοεί η νομοθεσία σε όσους διαπιστωθεί ότι φέρουν την ευθύνη.

Σε σημερινή ανακοίνωσή τους, με αφορμή τα τελευταία περιστατικά βίας, οι Οργανωμένοι Γονείς εκφράζουν έντονη ανησυχία αλλά και τον προβληματισμό τους για τα περιστατικά αυτά και σημειώνουν ότι «η οποιαδήποτε μορφή βίας, από οπουδήποτε και αν προέρχεται, για εμάς είναι καταδικαστέα και θεωρούμε ότι θα πρέπει να τιμωρείται παραδειγματικά».

>> Διαβάστε επίσης: Δραματικές διαστάσεις: 53 περιστατικά σχολικής βίας σε 4 μήνες <<

 

«Οι χώροι του σχολείου είναι για την διαπαιδαγώγηση των παιδιών, για την καλλιέργεια αξιών και τη διάπλαση χαρακτήρων για μια καλύτερη κοινωνία. Οι πράξεις βίας δεν μπορούν να συγχωρούνται και ο Εκπαιδευτικός, ο Μαθητής και ο Γονιός που καταφεύγει σε αυτές όσο και αν έχει προκληθεί, θα πρέπει να γνωρίζει ότι κάθε πράξη έχει και τις συνέπειές της», προσθέτουν.

  

Επιπλέον, ζητούν από το αρμόδιο Υπουργείο, τη Βουλή και κάθε άλλη Αρμόδια Αρχή, να αφουγκραστούν τις ανησυχίες τους όσον αφορά στα κρούσματα παραβατικότητας και βίας στις σχολικές μονάδες και να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για πρόληψη και αποτροπή επανάληψης τέτοιων φαινομένων.

ΚΥΠΕ 

Home