Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πρωτοσέλιδα σήμερα (17/8): Τύπος & Online

Offsite Team -
17.08.2022 - 09:26

Πρωτοσέλιδα σήμερα (17/8): Τύπος & Online

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 17 Αυγούστου 2022

Γερμανικό δημοσίευμα που αναφέρεται στο φυσικό αέριο της Κύπρου ως η ελπίδα της Ευρώπης, όπως και το γερμανικό αίτημα για μη επιβολή ΦΠΑ στο νέο τέλος φυσικού αερίου, τα «κόκκινα» δάνεια, το σκάνδαλο παρακολουθήσεων στην Ελλάδα, η ακρίβεια, το Σχέδιο ενοίκιο έναντι δόσης, είναι τα κύρια θέματα του Τύπου σήμερα.

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

1/ Θεοχαρίδης στην Brief: Αιτήθηκαν 18 εταιρείες crypto–Εγκρίθηκαν 2

2/ Ψάχνουν χώρο φιλοξενίας ανηλίκων για 10 χρόνια προς €15 εκατ.

Η «Αλήθεια» με τίτλο «Η ελπίδα της Ευρώπης είναι το φυσικό αέριο της Κύπρου» γράφει στο κύριο της θέμα ότι η έγκυρη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt αναφέρει ότι αποδεδειγμένα, νότια της Κύπρου βρίσκονται 510 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, που είναι περισσότερο από πέντε φορές η κατανάλωση της Γερμανίας πέρυσι. Σε άλλο θέμα γράφει ότι κανενός τα μάτια δεν είδαν την 3χρονη Χριστίνα να πνίγεται. Γράφει, επίσης, ότι νέος προμηθευτής ηλεκτρισμού η Abio Power, ιδιωτική εταιρεία εντάχθηκε στη μεταβατική ρύθμιση της αγοράς.

OFFSITE: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:

1/ Στήνουν πλάνο αντιμετώπισης πανδημίας τον χειμώνα - Πληροφορίες

2/ Όλα έτοιμα για την επανεκκίνηση των σχολείων

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Κακοί οι οιωνοί για τα «κόκκινα» δάνεια» γράφει στο κύριο του θέμα ότι καμπανάκι κτυπά για την πορεία των μη εξυπηρετούμενων δανείων βάσει στοιχείων της Κεντρικής Τράπεζας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Τουρκία, όχι μόνο αγνοεί τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ και προχωρεί με την αγορά και δεύτερης παρτίδας S-400, αλλά θα φτιάχνει και ανταλλακτικά τους στο έδαφος της. Αλλού γράφει για την Αμμόχωστο και αναφέρεται σε ψευδαίσθηση της στατικότητας των πραγμάτων από το 1974 μέχρι σήμερα που οδήγησε σε όλες τις λάθος επιλογές.

Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Άνθρωπος -κλειδί στις υποκλοπές» γράφει στο κύριο του θέμα ότι ξεκάθαρη σύνδεση του σκανδάλου παρακολουθήσεων στην Ελλάδα με το κτίριο στη Λάρνακα, όπου ήταν σταθμευμένο το περιβόητο βαν και συστεγάζονταν οι Ταλ Ντίλιαν και Αβραάμ Άβνι, φέρνει στο φως ο «Φ». Αλλού γράφει ότι προσφυγές καθυστερούν έργα εκατομμυρίων. Γράφει, επίσης, ότι οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου αυξήθηκαν στην Κύπρο το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Αρνείται πεισματικά η Κυβέρνηση να πάρει μέτρα κατά της ακρίβειας», γράφει στο κύριο θέμα της ότι η Κυβέρνηση ΔΗΣΥ είναι εναντίον κάθε πρωτοβουλίας που στόχο έχει την ανακούφιση της κοινωνίας από τη λαίλαπα της ακρίβειας. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι στην πέμπτη θέση βρίσκεται η Κύπρος στην αύξηση των εκπομπών αερίων. Γράφει, επίσης, ότι κοντά στους ανθρώπους του μόχθου ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Ανδρέας Μαυρογιάννης, συνεχίζοντας την περιοδεία του στην ύπαιθρο.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» με τίτλο «Μη μας συγκρίνετε με τις γερμανικές κινήσεις για το ΦΠΑ» γράφει στο κύριο της θέμα ότι το ΑΚΕΛ κατηγορεί τον Υπουργό Οικονομικών για διαστρέβλση γεγονότων, ενώ ο ΥΠΟΙΚ προειδοποίησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να μην αρχίσουν τον θόρυβο γιατί η γερμανική κίνηση δεν είναι ίδια με την πρόταση τους. Αλλού γράφει ότι η Κύπρια αθλήτρια Φίλιππα Φωτοπούλου προκρίθηκε στον τελικό του άλματος σε μήκος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το οποίο διεξάγεται στο Μόναχο. Γράφει, επίσης, ότι το Υπουργείο Υγείας ετοιμάζει προσχέδιο για τη διαχείριση του Covid-19 στα σχολεία.

Η εβδομαδιαία «Οικονομική Καθημερινή» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Ενοίκιο έναντι δόσης με κόστος 400 εκατ.» και γράφει ότι σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία δημιουργίας του Σχεδίου "ενοίκιο έναντι δόσης" γνωστό ως «mortgage to rent». Αλλού γράφει αναφορικά με κίνητρα από εταιρείες για προσέλκυση της γενιάς Ζ. Γράφει, επίσης, ότι κέντρο επενδυτικών σχεδίων είναι η ανατολική Γερμανία.

Πηγή: ΚΥΠΕ/Brief

Home