Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σε ιδιωτικά νοσοκομεία οι εφημερίες γιατρών ΓεΣΥ; Plan B από ΟΑΥ

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
01.06.2022 - 06:00

Σε ιδιωτικά νοσοκομεία οι εφημερίες γιατρών ΓεΣΥ; Plan B από ΟΑΥ

ΟΑΥ και Χατζηπαντέλας περιμένουν τις εισηγήσεις ΟΚΥπΥ που μάλλον δεν δίνουν τα Κέντρα Υγείας για εφημερίες

Του Γιωργου Μιχαηλίδη

Ο Ιούνιος πολύ πιθανόν να φέρει σημαντική αλλαγή στο ΓεΣΥ με την προσφορά εφημερίας σε ανεξάρτητα ιατρικά  κέντρα ανά επαρχία για τους πολίτες. Ουσιαστικά γιατροί του ΓεΣΥ θα εφημερεύουν αρχικά τα  Σαββατοκύριακα και τις Δημόσιες Αργίες και θα δέχονται ασθενείς σε χώρους που θα ανακοινωθούν. Μιλάμε για περιστατικά που δεν θα χρειάζονται επίσκεψη στις πρώτες βοήθειες. 

Η Offsite πληροφορείται ότι εν αναμονή των αποφάσεων του ΟΚΥπΥ ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας ετοίμασε plan B αφού πήρε την έγκριση από ιδιωτικά νοσηλευτήρια εντός ΓεΣΥ ώστε να προσφέρουν την υπηρεσία της εφημερίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΟΚΥπΥ δεν αναμένεται να ανάψει το πράσινο φως για να παραχωρήσει τα κέντρα υγείας του για να λειτουργήσουν ως βάση για τους εφημερεύοντες ιατρούς. Ετοιμάζει άλλες εισηγήσεις για τις οποίες θα ενημερώσει εντός εβδομάδας Υπουργείο Υγεία και ΟΑΥ. 

Η  αναπληρώτρια διευθύντρια του ΟΑΥ, Έφη Καμίτση μλώντας στην Offsite είπε ότι «θέλουμε εντός Ιουνίου να εφαρμοστεί το σύστημα με τις εφημερίες, που ο ασθενής κλείνοντας ένα ραντεβού θα μπορεί να επισκεφθεί το κέντρο με όποιον γιατρό είναι μέσα και εφημερεύει. Ωστόσο, θα αναμένουμε τις προτάσεις του ΟΚΥπΥ. Είτε συμφωνήσουμε είτε δεν συμφωνήσουμε με τον ΟΚΥπΥ τα εφημερεύοντα κέντρα πρέπει να αποκτήσουν τον κατάλληλο εξοπλισμό και υποδομές. Οι εφημερίες είναι για να διευκολύνουν τον κόσμο  σε ωράριο πέραν των ωρών εργασίας»

Χατζηπαντέλας: «Θα κλείσω το θέμα»

Ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας μιλώντας στην Οffsite ανέφερε ότι «είμαστε κοντά σε συμφωνία θα συγκαλέσω συσκεψη και με δική μου παρέμβαση θα κλείσει το θέμα». Ο Υπουργός ανέφερε ότι γνωρίζει τις κινήσεις του ΟΑΥ για Plan B εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία με τον ΟΚΥπΥ. Αναμένω τις θέσεις του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας».

Χαριλάου - ΟΚΥπΥ: «Θα δώσουμε τις απόψεις μας»

Ερωτηθείς από την Offsite ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ Χαράλαμπος Χαριλάου ανέφερε ότι «θέλουμε να υπάρξει συμφωνία για τις εφημερίες σε κρατικά νοσηλευτήρια και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα δώσουμε τις προτάσεις μας».

Home