Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σήμερα οι διαδηλώσεις σε Λευκωσία/Λεμεσό-Από κοντά και ο Αίαντας

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
20.02.2021

Σήμερα οι διαδηλώσεις σε Λευκωσία/Λεμεσό-Από κοντά και ο Αίαντας

Thumbnail
Σε συναγερμό οι Αστυνομικές Διευθύνσεις / Πληροφορίες

Tου Γιώργου Μιχαηλίδη

Σε συναγερμό βρίσκονται δυο πόλεις και δυο Αστυνομικές Διευθύνσεις ενόψει των σημερινών μεγάλων διαδηλώσεων σε Λευκωσία και Λεμεσό. Ήδη, από την Πέμπτη τέθηκαν  από το Αρχηγείο  σε ισχύ τα σχέδια ενεργείας ενόψει των δυο δυναμικών εκδηλώσεων  στις δυο πόλεις.

Η εκδήλωση στη Λευκωσία θα αρχίσει στις 16:00 στο Πάρκο Κολοκάση  στο κέντρο της πρωτεύουσας από τα μέλη του Κινήματος ΩΣ ΔΑΜΕ.  Στόχος είναι να αποτραπούν παρόμοιες σκηνές που σημειώθηκαν το περασμένο Σάββατο. Ήδη, η Αστυνομία συλλέγει πληροφορίες για να αντιμετωπίσει τυχόν ταραχοποιά στοιχεία που θα παρεισφρήσουν στην εκδήλωση.

Στην εγγύς περιοχή ο Αίαντας

Η Οffsite έγραψε την Πέμπτη ότι το αντιδιαδηλωτικό όχημα της Αστυνομίας «Αίαντας» θα βρίσκεται στην εγγύς περιοχή της διαδήλωσης και θα χρησιμοποιηθεί μόνο και εφόσον κριθεί σκόπιμο. Όσον αφορά, τις αντιοχλαγωγικές ομάδες, θα είναι σε  πλήρη ετοιμότητα (η συνάντηση με τον Αρχηγό Αστυνομίας το απόγευμα της Τετάρτης εξομάλυνε την κατάσταση που πήγε να διαμορφωθεί).

Σε ετοιμότητα και η Λεμεσός

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται και η Αστυνομία Λεμεσού με σκοπό να αποτρέψουν επεισόδια από τη διαδήλωση που προγραμματίστηκε στις 18:00 το απόγευμα στη λεωφόρο Ανεξαρτησίας. 

Στη Λεμεσό θα βρεθούν τα μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης, αλλά και στελέχη των αντιοχλαγωγικών ομάδων που θα παρέμβουν όποτε και εάν χρειαστεί. Παράλληλα, η Αστυνομία θέλει να σταματήσει εάν τη γενέσει τους και  πιθανή έξαρση των επεισοδίων που σημειώθηκαν στην πόλη την περασμένη εβδομάδα μεταξύ οπαδών Απόλλωνα και ΑΕΛ.

Δεν θα καταγγέλλουν αλλά….

Η Αστυνομία έχει καθήκον να καταγγέλλει και όσους παραβιάζουν τα διατάγματα κατά του κορωνοϊού. Ωστόσο, τα μέλη της Δύναμης δεν πρόκειται να καταγγέλλουν άμεσα τους παραβάτες, αλλά οι διαδηλώσεις της Λευκωσίας και Λεμεσού θα βιντεοσκοπηθούν και στη συνέχεια οι πολίτες - παραβάτες θα καλούνται για να κατηγορηθούν στη βάση του οπτικογραφημένου υλικού.

Οι αστυνομικές επιχειρήσεις θα συντονίζονται από το Κέντρο Κρίσεως στη ΜΜΑΔ που θα λαμβάνει πληροφορίες.  

Home