Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στο Υπουργικό η 3η δόση - Είμαστε έτοιμοι λέει ο υπ.Υγείας

Offsite Team -
26.08.2021 - 11:24

Στο Υπουργικό η 3η δόση - Είμαστε έτοιμοι λέει ο υπ.Υγείας

Τι δήλωσε για τα μέτρα ο Μιχάλης Χατζηπαντέλας

Δεν χρήζουν περαιτέρω αυστηροποίησης τα μέτρα για την ώρα και βάση της σημερινής επιδημιολογικής εικόνας, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας, ο οποίος εξέφρασε την ετοιμότητα του Υπουργείου του να προχωρήσει στην χορήγηση της τρίτης δόσης εμβολίου σε περίπτωση που το Υπουργικό Συμβούλιο το αποφασίσει στην συνεδρία της προσεχούς Τετάρτης.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Κληθείς από το ΚΥΠΕ να αναφέρει αν το Υπουργικό Συμβούλιο θα προχωρήσει σε χαλάρωση των μέτρων για προστασία από τον Covid την ερχόμενη εβδομάδα, ο κ. Χατζηπαντέλας είπε πως είναι «λίγο δύσκολο να χαλαρώσουν τα μέτρα», ενώ απέρριψε το ενδεχόμενο αυστηροποίησής τους.

Εξέφρασε την εκτίμηση πως τα μέτρα θα παραμείνουν τα ίδια, για να σημειώσει ότι στην επόμενη συνεδρία του Υπουργικού θα αποφασιστούν μέτρα σχετικά με την επιστροφή των φοιτητών στα πανεπιστήμια και ενδεχομένως -εάν χρειαστεί- θα ληφθούν αποφάσεις για τα σχολεία δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης.

Ερωτηθείς σχετικά με την χορήγηση της τρίτης δόσης εμβολίου και αν η Kυβέρνηση προσανατολίζεται να λάβει απόφαση, πριν από την έκδοση απόφασης από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό φαρμάκων (ΕΟΦ), ο Υπουργός Υγείας απάντησε ότι «ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων είτε θα βγάλει απόφαση για χορήγηση τρίτης δόσης, είτε δεν θα βγάλει», για να προσθέσει πως το Υπουργικό Συμβούλιο «θα προβληματιστεί κατά πόσο θα περιμένει μία απόφαση από τον ΕΟΦ ή όχι».

Κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις επιδημιολόγων, οι οποίοι αναφέρουν ότι ανεξάρτητα από την απόφαση του ΕΜΑ η Κύπρος πρέπει να προχωρήσει με την τρίτη δόση, ο κ. Χατζηπαντέλας είπε πως ζήτησε από τους επιδημιολόγους να δώσουν γραπτώς τις θέσεις τους για το θέμα μέχρι την Παρασκευή.

Όπως έγραψε και σε πρωινό ρεπορτάζ της η Offsite, ο υπουργός Υγείας έχει ζητήσει γραπτώς τις θέσεις τους σε σχέση με το λεγόμενο «mix and match», τον εμβολιασμό δηλαδή με διαφορετικής εταιρείας ή τεχνολογίας εμβόλιο από το αρχικό, και για το σε ποιους θα χορηγηθεί αρχικά η τρίτη δόση.

>>> Διαβάστε επίσης: 3η δόση: Αλλάζουν εμβόλιο όσοι έκαναν AZ ή J&J - Είναι ασφαλές;

Στο μεταξύ, ανέφερε πως ήδη έχει μιλήσει από χθες με ειδικούς από το εξωτερικό και έχει πάρει απόψεις επί του θέματος, για να συμπληρώσει πως το Υπουργείο του την ίδια στιγμή προγραμματίζεται και είναι έτοιμο σε περίπτωση που αποφασιστεί η έναρξη της χορήγησης της τρίτης δόσης εμβολίου.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Ωστόσο, πρόσθεσε πως το θέμα αυτό χρειάζεται πολιτική απόφαση και ο ίδιος δεν μπορεί να δεσμεύσει τους συναδέλφους τους στο Υπουργικό για το τι τυχόν θα θέλουν να αποφασίσουν. Είπε, τέλος, ότι ο ίδιος θα παρουσιάσει τα δεδομένα ενώπιον του Υπουργικού, το οποίο θα αποφασίσει αναλόγως αν θα περιμένει τον ΕΜΑ ή όχι.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home