Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τελείωσε το σήριαλ: Στην Κύπρο από βδομάδας τα ελικόπτερα Kamov

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
15.07.2022 - 06:00

Τελείωσε το σήριαλ: Στην Κύπρο από βδομάδας τα ελικόπτερα Kamov

Θα μεταφερθούν στην Πάφο και εκμισθώνονται για 2 χρόνια αρχικά - Δυνατότητα μεταφοράς πεντέμισι τόνων υλικού

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Το σήριαλ με τα ελικόπτερα πυρόσβεσης ολοκληρώθηκε. Οριστικά και αμετάκλητα η Κυπριακή Δημοκρατία συνεχίζει με τα ελικόπτερα Kamov ρωσικής προέλευσης (δεν πετούσαν στην Ρωσία και ξεπεράστηκαν οι σκόπελοι).

Ο διαγωνισμός για την εκμίσθωση των δυο ελικοπτέρων πυρόσβεσης που πέρασε από χίλια μύρια κύματα τελικά κατακυρώθηκε και η Κυπριακή Δημοκρατία ενισχύει το στόλο της με δυο νέα ελικόπτερα και συνολικά με 11 εναέρια μέσα κατά των πυρκαγιών.

>>>>Διαβάστε επίσης: Έφτασαν Κύπρο τα δύο Air Tractor για κατάσβεση πυρκαγιών (Φώτος)<<<<<

 Τα ελικόπτερα έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν πεντέμισι τόνους πυροσβεστικού υλικού. Τα δυο εκμισθωμένα ελικόπτερα πυρόσβεσης θα βρεθούν την άλλη εβδομάδα  στην Κύπρο με στόχο να επιχειρήσουν.

Ταυτοχρόνως, θα μεταφερθούν στην Πάφο όπου και θα είναι η βάση τους. Σημειώνεται ότι τα ελικόπτερα θα είναι εκμισθωμένα στην Κύπρο για περίοδο 2 +1+1 χρόνια δηλαδή υπό προϋποθέσεις θα χρησιμοποιούνται από το Τμήμα Δασών  για τέσσερα χρόνια. Τα εν λόγω ελικόπτερα είναι δοκιμασμένα, αλλά αρχικά η Εταιρεία τέθηκε εν αμφιβόλω λόγω των ρωσικών κυρώσεων.  

Σημειώνεται ότι στις 18 Απριλίου 2022 ακυρώθηκε η διαδικασία προσφορών με μια εταιρεία να υποβάλλει αίτηση χωρίς όμως να πληροί τις προδιαγραφές.  

Home