Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Testing, testing, testing… από Δευτέρας κι ας φωνάζουν

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα -
21.01.2022 - 06:00

Testing, testing, testing… από Δευτέρας κι ας φωνάζουν

Για 6 σερί μέρες και όχι 5 τα rapid test για μαθητές στενές επαφές

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα

Κανονικά προχωρούν οι σχεδιασμοί σχετικά με την εφαρμογή του test to stay στα σχολεία. Το μέτρο όπως ανακοινώθηκε, ξεκινά από την ερχόμενη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και θα είναι προαιρετικό. 

Ουσιαστικά οι μαθητές που θα είναι στενές επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων θα έχουν την επιλογή είτε να μπουν καραντίνα, είτε να υποβάλλονται καθημερινά για 6 τελικά ημέρες σε rapid test και όχι 5 όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Τα τεστ θα γίνονται από κινητές μονάδες του υπουργείου Υγείας οι οποίες θα βρίσκονται στα σχολεία κάθε πρωί. 

Ζήτησαν απόσυρση του μέτρου οι καθηγητές - Στάση εργασίας από δασκάλους

ΟΕΛΜΕΚ και ΠΟΕΔ, πραγματοποίησαν την Πέμπτη (20/1) πολύωρες συνεδριάσεις κατά τις οποίες εξέτασαν την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία με επίκεντρο το test to stay.

Η ΟΕΛΜΕΚ ζητά την απόσυρση του μέτρου του test to stay αναφέροντας ότι θα πρέπει να συνεχίσει το υφιστάμενο υγειονομικό πρωτόκολλο, που ισχύει για όλους τους πολίτες. 

>>> ΟΕΛΜΕΚ: Να αποσυρθεί το test to stay

Από την άλλη οι δάσκαλοι αποφάσισαν ως πρώτο μέτρο, μονόωρη στάση εργασίας η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 7 Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα όπως μας λέχθηκε, η ΠΟΕΔ θέλει να δώσει χρονικό περιθώριο μερικών ημερών στους αρμόδιους για επίλυση των προβλημάτων. 

>>> Απεργούν οι δάσκαλοι για τα μέτρα στα σχολεία

Μιλώντας στην Offsite αρμόδια πηγή από το υπουργείο Παιδείας, τόνισε πως το test to stay είναι μια απόφαση της Επιδημιολογικής Ομάδας, του υπουργείου Υγείας και της Κυβέρνησης και θα εφαρμοστεί όπως έχει αποφασιστεί. 

Έρχεται το test to stay για γιατρούς και σώματα ασφαλείας

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας υποστήριξε πως το test to stay ίσως υιοθετηθεί και στην ευρύτερη κοινωνία καθώς υπάρχουν σκέψεις να εφαρμοστεί σε ιατρικό προσωπικό και σώματα ασφαλείας.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών, οι οποίοι ζητούν τη μη εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου, είπε ότι είναι σεβαστή η άποψή τους, αλλά όπως πρόσθεσε «είναι σεβαστή και η απόφαση των ειδικών που κάνουν τις εισηγήσεις».

Home