Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Θεμέλιος λίθος για νέο παραλιακό πεζόδρομο στην Πάφο από ΠτΔ

Offsite Team -
20.01.2023 - 17:25

Θεμέλιος λίθος για νέο παραλιακό πεζόδρομο στην Πάφο από ΠτΔ

Πολλά μπορεί να γίνουν όταν υπάρχει όραμα από την ΤΑ & την Κυβέρνηση, είπε ο ΠτΔ στα εγκαίνια του παραλιακού πεζόδρομου

Οταν υπάρχει όραμα από την τοπική Αρχή και αποφασιστικότητα από την κεντρική Κυβέρνηση, πολλά μπορεί να γίνουν, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σημειώνοντας πως εκεί όπου τα έργα μιλούν, τα λόγια περιττεύουν.

>>> Διαβάστε σχετικά: Αλλάζουν όλα στο Λιμανάκι Πάφου - Κάνουν και πεζόδρομο 7km (ΦΩΤΟ)

Μιλώντας κατά την κατάθεση του θεμέλιου λίθου του Δυτικού Παραλιακού Πεζόδρομου Πάφου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον που επέδειξε η Κυβέρνηση, ώστε η Πάφος να ανακτήσει το μεγαλείο που είχε κατά την αρχαιότητα.

Με το σημερινό έργο και ύστερα από μια περιοδεία, αποχαιρετιστήρια πρέπει να πω, σε πλείστες τόσες κοινότητες, σημείωσε, «αισθάνομαι μια ικανοποίηση ότι αυτή τη δεκαετή υπηρεσία προς τους πολίτες, προς το κράτος κάτι μαρτυρείται, κάτι κινείται».

Ενδεικτικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε πως απλές φωτογραφίες του 2013 με αυτές του 2023 μαρτυρούν το τι αυτή τη δεκαετία έχει συμβεί, το πόσα έχουν αλλάξει, το πόσα έχουν πραγματικά δώσει την άλλη εικόνα της Κύπρου που θέλαμε.

Το σημερινό έργο, συνέχισε, «ύψους 4 εκ. ευρώ αντανακλά αυτό που οφείλαμε στα οράματα του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου, στο να γίνει άλλο ένα βήμα στην ολοκλήρωση των προσπαθειών για ανάδειξη των αρχαιολογικών, των πολιτιστικών καταβολών της Πάφου».

Το πόσα έχουν δαπανηθεί, είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, για να είναι σήμερα η Πάφος αυτή που είναι και με όσα έχει εξαγγείλει ο φίλος Δήμαρχος εντός ελαχίστων μηνών ακόμη πιο λαμπερή, δεν χρειάζονται τη δική του προσθήκη.

Ακολούθως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ευχήθηκε τα καλύτερα για την Πάφο και δήλωσε πως ως ιδιώτης θα είναι ο πιο ευτυχής επισκέπτης όταν θα έρχεται στην Πάφο.

Εξάλλου ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος στο δικό του χαιρετισμό αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη στήριξή του προς την Πάφο ανέφερε πως το κόστος του έργου του δυτικού παραλιακού πεζόδρομου ανέρχεται σε 7,4 εκατ. ευρώ.  Ο δυτικός παραλιακός πεζόδρομος, συνέχισε, ενώνεται με την ανάπλαση της Λιμενολεκάνης  έργο της τάξης του 1,4 εκατομ. ευρώ . Το έργο, όπως είπε, ο κ. Φαίδωνος αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 10 μήνες περίπου.

Επιπρόσθετα ο κ. Φαίδωνος αναφέρθηκε στον καθαρισμό της περιοχής ώστε να αναδειχθεί η γραφικότητα του λιμανιού της Κάτω Πάφου.

Ο Δήμαρχος Πάφου αναφέρθηκε και στην δημιουργία του Μουσείου Αποστόλου Παύλου, ανακοινώνοντας πως τα έξοδα συντήρησης και μελέτης τα έχει αναλάβει η εταιρεία του Ομίλου Λεπτού 

Home