Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τρίτος μεγάλος σεισμός κοντά στην Κρήτη-Να ανησυχούμε στην Κύπρο;

Offsite Team -
19.10.2021 - 10:00

Τρίτος μεγάλος σεισμός κοντά στην Κρήτη-Να ανησυχούμε στην Κύπρο;

Αισθητός σε πολλές περιοχές στην Κύπρο

Νέος ισχυρός σεισμός σημειώθηκε ανοικτά της Κρήτης σήμερα Τρίτη (19/10), με αποτέλεσμα να γίνει ασθητός και στην Κύπρο.

Πρόκειται για τον τρίτο ισχυρός σεισμό που έγινε το τελευταίο διάστημα στην Κρήτη αφού στις 27 Σεπτεμβρίου σεισμός 5,8 Ρίχτερ έπληξε το νησί, με αποτέλεσμα υπάρξουν θύματα και τραυματίες, ενώ άλλος ένας σημειώθηκε στις 12/10.

Όσο αφορά το σημερινό σεισμό ήταν στους 5,8 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα και με το Τμήμα Γεωλογικής επισκόπησης της Κύπρου.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Εκτός από την Κύπρο ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε Κρήτη και Δωδεκάνησα, ενώ ξένα Μέσα αναφέρουν ότι έγινε αισθητός μέχρι και σε Αίγυπτο και Ισραήλ.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα μας ο Αναπληρωτής Δ/ντης του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης κ. Χριστόδουλος Χατζηγεωργίου, ανέφερε ότι η Κύπρος είναι σε σεισμογενή περιοχή σημειώνοντας ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και σε εγρήγορση αφού κάποια στιγμή θα γίνει σεισμός, δεν είναι κάτι που μπορούμε να προβλέψουμε σημείωσε.

Πριν από λίγες μέρες ο Χατζηγεωργίου μιλώντας στην Digital μίλησε και εξήγησε τι συμβαίνει με τις πλάκες που προκαλούν τους σεισμούς και το ελληνικό τόξο. Δείτε περισσότερα ΕΔΩ.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Η ανακοίνωση για τον σεισμό από το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης Κύπρου:

Το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι την Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 08:32 καταγράφηκε από το σεισμολογικό δίκτυο του Τμήματος ισχυρός σεισμός μεγέθους M=6.1 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ.

1

Ο σεισμός είχε επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 150 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Καρπάθου και 350 χιλιόμετρα δυτικά της Κύπρου. Παρά τη μεγάλη απόσταση της εστίας από την Κύπρο, ο σεισμός αυτός έγινε αισθητός σε μεγάλο μέρος του νησιού κυρίως από ενοίκους ψηλών κτιρίων. Ο σεισμός αυτός εντάσσεται στο πλαίσιο της σεισμικής δραστηριότητας του ανατολικού τμήματος του Ελληνικού Τόξου. Η εξέλιξη του φαινομένου παρακολουθείται από το Σεισμολογικό Κέντρο του Τμήματος Γεωλογικής.

1

Home