Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σε απόγνωση οι ασθενείς με ηπατικές παθήσεις - Ζητούν συνάντηση με Κανάρη

Offsite Team -
19.09.2023

Σε απόγνωση οι ασθενείς με ηπατικές παθήσεις - Ζητούν συνάντηση με Κανάρη

«Χάσαμε τέσσερις συνανθρώπους μας-Το κράτος δεν παρείχε ισότιμη πρόσβαση σε υπηρεσίες εξειδικευμένης ιατρικής φροντίδας»

Επιστολή προς την Υπουργό Υγείας Δρ. Πόπη Κανάρη, στην οποία ζητά συνάντηση, απέστειλε ο Σύνδεσμος Ασθενών Ήπατος και Φίλων Κύπρου σημειώνοντας την «απόγνωση των ασθενών με ηπατικές παθήσεις, όπως επίσης και τον γολγοθά που βιώνουν οι οικογένειες τους μετά τον θάνατο των αγαπημένων τους προσώπων».

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κανάρη: Πάει Λονδίνο για συνεργασία με ειδική κλινική ηπατολογίας

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, «ο Σύνδεσμος μας καθημερινά βιώνει την απόγνωση των ασθενών με Ηπατικές παθήσεις, όπως επίσης και τον γολγοθά που βιώνουν οι οικογένειες τους μετά τον θάνατο των αγαπημένων τους προσώπων. Τους τελευταίους μήνες χάσαμε τέσσερις συνανθρώπους μας γιατί το κράτος δεν μπόρεσε να παρέχει ισότιμη μεταχείριση και πρόσβαση σε υπηρεσίες εξειδικευμένης ιατρικής φροντίδας».

Σημειώνοντας ότι σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ την Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2023, η Υπουργός αναφέρθηε σε ενέργειες που είναι σε εξέλιξη για την παροχή εξειδικευμένης φροντίδας σε ασθενείς με ηπατικές νόσους, ο Σύνδεσμος χαιρετίζει την προσπάθεια που καταβάλλεται από το Υπουργείο Υγείας.

Στην επιστολή, την οποία υπογράφει η Γιαννούλλα Κουλλά, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ασθενών Ήπατος και Φίλων Κύπρου, ζητείται όπως το συντομότερο διευθετηθεί συνάντηση για την ενημέρωση των συνδέσμων ασθενών με ηπατικές παθήσεις, για τις ενέργειες που γίνονται για υλοποίηση των όσων είχαν συμφωνηθεί με τον ΟΚΥπΥ για τη δημιουργία Ηπατολογικής Κλινικής και την πρόσληψη εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

0
Home