Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Προβληματισμός σε γονείς από συνεχόμενες απεργίες λεωφορειούχων

Του Στέλιου Στυλιανού
- 07.01.2019

Προβληματισμός σε γονείς από συνεχόμενες απεργίες λεωφορειούχων

Thumbnail
Σκέψεις να μην πηγαίνει κανείς μαθητής στα επηρεαζόμενα σχολεία για να μην δημιουργηθούν μαθητές δύο ταχυτήτων

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στους οργανωμένους γονείς καθώς οι συνεχιζόμενες  απεργίες λεωφορειούχων δημιουργεί προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των σχολείων.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε στην Offsite ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Κυριάκος Νικηφόρου, μαθητές σήμερα στην Λάρνακα αναγκάστηκαν να μείνουν στο σπίτι τους καθώς δεν είχαν μεταφορικό μέσο για να πάνε στο σχολείο τους.

Μάλιστα όπως σημείωσε το μεγαλύτερο πρόβλημα παρατηρείται σήμερα στο σχολείο των Λευκάρων καθώς πραγματοποιήθηκε σήμερα προς το σχολείο μόλις μια διαδρομή.

Ο πρόεδρος των Οργανωμένων γονέων σημείωσε ότι η απόφαση για απεργία πάρθηκε αργά χθες το βράδυ, με αποτέλεσμα πολλοί μαθητές δεν πληροφορήθηκαν και περίμεναν για ώρα στην βροχή τα λεωφορεία για μεταφορά τους στα σχολεία.

Παίρνουν μέτρα

 

Κληθείς από την ιστοσελίδα μας να σχολιάσει αν οι οργανωμένοι γονείς προτίθενται να πάρουν κάποια μέτρα, αφού στο παρελθον είχαμε παρόμοια κατάσταση στην Πάφο με μαθητές να χάνουν μαθήματα για ένα πενθήμερο, ο κύριος Νικηφόρου είπε ότι μέσα από αυτή την κατάσταση πιθανότατα θα δημιουργηθούν μαθητές δύο ταχυτήτων.

Εξήγησε μάλιστα ότι στην ίδια τάξη υπάρχουν μαθητές οι οποίοι είναι πιο μπροστά στην ύλη καθώς μαθητές λόγω των απεργιακών μέτρων των λεωφορειούχων δεν μπορούν να μεταβούν στο σχολείο.

Μάλιστα  τόνισε ότι οι ίδιοι σκέφτονται να ζητήσουν από μαθητές από επηρεαζόμενα σχολεία να μην πηγαίνεις κανείς στο σχολείο, και να αποφασιστεί με τους αρμόδιους πως να καλυφθούν οι ώρες που θα χαθούν.

Τέλος ο κύριος Νικηφόρου έκφρασε την ανησυχία του ενόψει και των Παγκύπριων εξετάσεων, καθώς αν συνεχιστούν οι απεργίες μαθητές από άλλες Επαρχίες θα είναι πιο προχωρημένοι στην ύλη σε σχέση με συμμαθητές τους.

Home