Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ο ΕΦΕΤΗΣ: Η λύση του ΔΗΣΥ για Λάρνακα (pro bono)

ΕΦΕΤΗΣ
- 18.02.2024

Ο ΕΦΕΤΗΣ: Η λύση του ΔΗΣΥ για Λάρνακα (pro bono)

Παραπολιτικά, κους-κους και άλλα για να μην μένετε αδιάβαστοι

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΦΕΤΗΣ (*Για όσους αναγνώστες δεν είναι εξοικειωμένοι με την γραφή του ΕΦΕΤΗ: Στην Στήλη ακολουθούν διάφορα αυτόνομα θέματα, σχόλια, παρασκήνια. Συνεπώς αν σας ενδιαφέρει το θέμα που αναφέρεται ο Τίτλος θα πρέπει να κάνετε scroll down για να το εντοπίσετε - συνήθως βρίσκεται τελευταίο στη σειρά)

Είναι και ο Κώστας Κληρίδης διεφθαρμένος;DΌσοι βλέπουν ΔΙΑΦΘΟΡΑ και ΣΚΑΝΔΑΛΟ πίσω από την σύμβαση με το ΤΕΡΜΑΤΙΚΟ στο ΒΑΣΙΛΙΚΟ θα πρέπει να απαντήσουν και στο εξής ερώτημα: 

ΟΚ, ο ΝΙΚΑΡΟΣ ήταν διεφθαρμένος. 

ΟΚ, η κυβέρνηση του ΝΙΚΑΡΟΥ ήταν διεφθαρμένη. 

ΟΚ, ο ΛΑΚΚΟΤΡΥΠΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (τότε Υπ. Ενέργειας) ήταν μέσα στο κόλπο και αυτός και άρα διεφθαρμένος. 

ΟΚ, η ΔΕΦΑ και οι Σύμβουλοι και Δικηγόροι της, και αυτοί Διεφθαρμένοι. 

Ε καλά σιόρ. Είναι και ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; 

Επειδή, το ΟΚ για την σύμβαση το έδωσε ο τότε ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΛΗΡΙΔΗΣ. 

Διότι η κυβέρνηση είχε δυο θέσεις ενώπιον της:

Από την μια την ΔΕΦΑ που έλεγε πως η Σύμβαση είναι ΟΚ και πρέπει να υπογραφεί και από την άλλη τον ΕΛΕΓΚΤΗ που έλεγε πως δεν ήταν ΟΚ.

Και η κυβέρνηση αποτάθηκε στον ΚΩΣΤΑ ΚΛΗΡΙΔΗ και αυτός είπε ΟΚ

Άρα;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

 

Μεταρρύθμιση και ετοιμαστείτε για €30 έως €50 τον μήνα σκύβαλα

D

Το οικολογικό σύστημα PAY AS YOU THROW ή ΠΛΗΡΩΝΩ ΟΣΟ ΠΕΤΩ, το οποίο εφαρμόστηκε στον ΔΗΜΟ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ φαίνεται να έχει αποτύχει. 

Αλλά την ίδια ώρα ΠΡΕΠΕΙ λόγω ΟΔΗΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΕ να εφαρμοστεί παγκύπρια

Και τώρα με την μεταρρύθμιση της ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, οι αρμόδιοι ψάχνουν τρόπο για το πώς θα εφαρμοστεί καθολικά χωρίς να επηρεαστούν δυσμενώς οικονομικά οι πολίτες.

Αλλά λύση δεν βρίσκουν. 

Για το θέμα, θα θυμάστε σας είπε ξανά Ο ΕΦΕΤΗΣ παλαιότερα. 

Το μοντέλο που σκέφτονται είναι ένας συνδυασμός ΠΑΓΙΟΥ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΟΣΟΥ (ύψους 180 ευρώ τον χρόνο) ΣΥΝ η αγορά της σακούλας από το κάθε νοικοκυριό

Αυτοί υπολογίζουν γύρω στα 140ΕΥΡΩ τον χρόνο κάτι όμως που αυτό είναι ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ. Διότι στην πράξη οι πολίτες θα πληρώνουν πολύ περισσότερα για την αγορά της σακούλας. Κάθε σακούλα κοστίζει €2. Και αυτοί υπολογίζουν 70 σακούλες τον χρόνο / ανά νοικοκυριό. Κάτι που ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ στην πράξη διότι ο μέσος όρος είναι 110 σακούλες τον χρόνο (2 σακούλες την βδομάδα). Μα 110 σακούλες την βδομάδα είναι €220 ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ

Άρα έχουμε: €180 ΠΑΓΙΟ + €220 ΣΑΚΟΥΛΕΣ = €400 ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, τουτέστιν, γύρω στα €33 ΤΟΝ ΜΗΝΑ !!!! 

Και σκεφτείτε πως οι δυο σακούλες την βδομάδα είναι με πολύ συντηρητικό τρόπο υπολογισμένο και μόλις για 2- ή 3μελή οικογένεια. 

ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ αν στο τέλος το εφαρμόσουν αυτό το σύστημα διότι όπως έγραψε και το Σάββατο (17/2) η OFFSITENEWS στο σχετικό ρεπορτάζ τελικά θα είναι ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΩ ΟΣΟ ΠΕΤΩ και όχι ΠΛΗΡΩΝΩ ΟΣΟ ΠΕΤΩ…

 

Νίκαρος – Αγία Ζώνη Παναγίας

D

Πλήθος κόσμου σπεύδει αυτές τις μέρες στον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Παντανάσσης (Καθολικής) στη Λεμεσό για να προσκυνήσει την Αγία Ζώνη της Παναγίας, που βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες στην Κύπρο.

Την Αγία Ζώνη μετέφερε από την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτης Εφραίμ.

D

Ανάμεσα στους χιλιάδες πιστούς που έσπευσαν να προσκυνήσουν την Τιμία Ζώνη της Παναγίας, ήταν και ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Ο ΝΙΚΑΡΟΣ μααααααας. 

D

Τον Αναστασιάδη όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες που δημοσίευσε η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού, συνόδευσε ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, ο οποίος μάλιστα δείχνει να εξηγεί στον τέως ΠτΔ κάτι σχετικά με την Αγία Ζώνη.

Τι να του έλεγε άραγε;;;;;;;;;;;

Ωεεεοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο

 

Μήπως κάτι ξέρει το αρφούι; (7,5%)

D

Το αρφούι μου, ο ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΡΟΓΙΑΝ, τόλμησε τις προάλλες και έκανε και εκτίμηση για τα ποσοστά που θα λάβει η ΔΗΠΑ στις επερχόμενες ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ. 

Το αρφούι μίλησε για ποσοστά γύρω στο 7.5% !!!

Κάμποσα πάντως και κυρίως εντελώς άλλα νούμερα από αυτά που εμφανίζονται στις διάφορες μετρήσεις που θέλουν την ΔΗΠΑ να κυμαίνεται γύρω στο 3%

Το αρφούι 1000% κάτι ξέρει. Κάτι ετοιμάζει. Διότι δεν είναι δυνατόν να είναι εκτός πραγματικότητας. Τουναντίον ο ΚΑΡΟΓΙΑΝ απέδειξε επανειλημμένως ότι ΞΕΡΕΙ να κάνει παιχνίδι και να μοιράζει και την ‘πολιτική μάτσα’. 

Αναμένουμε να δούμε ποιες ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ θα βάλει στο ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

Πάντως –με δεδομένο βάσει μετρήσεων- τα πολύ υψηλότερα ποσοστά ΕΛΑΜ και ΔΗΚΟ, η ΔΗΠΑ για να εξασφαλίσει έδρα στην ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ θα πρέπει να έχει ποσοστά μεγαλύτερα από το υπόλοιπο ενός εκ των δυο μεγάλων κομμάτων.

Δηλαδή αν η ΔΗΠΑ λάβει όντως 7.5% τότε αν ΔΗΣΥ ή ΑΚΕΛ λάβει μικρότερα ποσοστά από το 24,1% ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ χάνει την έδρα και πάει στη ΔΗΠΑ… 

Αμααααααααααααααααααααν. Μα σκεφτήκατε να δούμε ΔΗΣΥ ή ΑΚΕΛ με μόνο μια έδρα στην ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ; Θα είναι το τέλος είτε της ΑΝΝΙΤΑΣ είτε του ΣΤΕΦΑΝΟΥ…

 

Ανάχωμα στην πρωτιά του ΑΚΕΛ το VOLT;

D

Σύντροφος έλεγε τις προάλλες στον ΕΦΕΤΗ ότι το VOLT εξελίσσεται σε πονοκέφαλο για το ΑΚΕΛ… 

Ο λόγος; 

Πρώτο. Εμφανίζεται να ‘γράφει’ ποσοστά στις διάφορες μετρήσεις και μάλιστα ποσοστά γύρω στο 2,5 με 3% 

Δεύτερο και κύριο, μεγάλο μέρος αυτών των ποσοστών είναι από πολίτες εν δυνάμει ψηφοφόροι του ΑΚΕΛ.

Οπόταν ακόμη και 1% ή 1,5% να ‘κλέβει’ το VOLT από το ΑΚΕΛ, αυτό συνεπάγεται ότι το κόμμα της Αριστεράς θα βρίσκεται αντίστοιχα πιο κοντά στο ΔΗΣΥ. 

Και αν η μάχη της πρωτιάς θα κριθεί στήθος με στήθος (όπως καταγράφουν οι διάφορες μετρήσεις) το 1% ή το 1.5% είναι αρκετό για να του ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΤΙ… 

Βεβαίως ο ίδιος ο Σύντροφος είπε χαμογελώντας ‘ας ελπίσουμε ο ΔΗΣΥ να είναι πολύ πιο πίσω ώστε να μην μας επηρεάσει και τόσο το 1,5% του VOLT, το οποίο ούτως ή άλλως αργά ή γρήγορα θα αποτελεί τον δορυφόρο μας μετέπειτα σε διάφορες πολιτικές που έχουμε ταυτόσημες απόψεις’…

 

Νίκαρος και κατάσταση σε ΔΗΣΥ…

D

Ο ΕΦΕΤΗΣ μαθαίνει ότι η κατάσταση στην ΠΙΝΔΑΡΟΥ βρίσκεται στις καθημερινές συζητήσεις που έχει ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρώην, πρώην Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Χρυσάνθου Αναστασιάδης, αλλιώς ΝΙΚΑΡΟΣ. 

Ο ΝΙΚΑΡΟΣ μάλιστα είπε, όπως έμαθε Ο ΕΦΕΤΗΣ, σε μια από τις συζητήσεις που κάνει κυρίως με φίλους του ότι η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΙΜΗ και πως θα πρέπει να ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ Η ΗΓΕΣΙΑ διότι όπως είπε προβλέπει ‘ΠΟΛΛΑ ΚΑΚΑ’ αν ο ΔΗΣΥ δεν πάει καλά στις ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ. 

Ο ΝΙΚΑΡΟΣ δε, όταν έπεσε στο τραπέζι η ιδέα για ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΣΥ, στην περίπτωση που το κόμμα δεν πάει καλά στις εκλογές, φέρεται να μην απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, θέτοντας όμως ως προϋπόθεση, ‘μόνο ΑΝ το ζητήσει η ίδια η νέα ηγεσία’.  

Η κουβέντα συνεχίστηκε με σενάρια διάσπαρτα με ιδέες –σκεφτείτε το σαν brainstorming που δεν σημαίνει ότι θα γίνει ή ότι δεν θα γίνει- για το ποιοι θα αναλάβουν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ως ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ και στο τραπέζι έπεσαν διάφορα ονόματα, αλλά όλοι φαίνεται να συμφωνούσαν πως το μοντέλο αυτό δεν θα πρέπει να είναι ‘προσωποκεντρικό’ αλλά να είναι τύπου ενός Συμβουλίου Ηγεσίας, που θα οδηγήσει το κόμμα σε ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ και ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ με στόχο την επανένωση ΟΛΩΝ των ΣΥΝΑΓΕΡΜΙΚΩΝ ανεξαρτήτως τάσεων.

Εκ των πραγμάτων λοιπόν σε αυτό το ‘ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΓΕΣΙΑΣ’ πρέπει να εκπροσωπούνται όλες οι τάσεις στο ΔΗΣΥ, δηλαδή Αβερωφικοί, Αναστασιαδικοί, Αννιτικοί και Χριστοδουλιδικοί.

Οι τρεις πρώτες τάσεις μπορούν να εκπροσωπούνται από τους ίδιους, ΑΒΕΡΩΦ, ΝΙΚΑΡΟ, ΑΝΝΙΤΑ ενώ η τέταρτη τάση μπορεί να εκπροσωπείται από ΚΩΣΤΑΚΗ ή Α. ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, οι οποίοι ήταν από τους πρώτα στελέχη του ΔΗΣΥ που τάχθηκαν υπέρ του ΝΙΚΟΥ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ.

Παράλληλα πρέπει, λέχθηκε στην ίδια κουβέντα, να ενταχθούν μέσα και πρόσωπα της ‘παλαιάς φρουράς’ του ΔΗΣΥ, όπως Π. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Ι. ΚΑΣΟΥΛΙΔΗΣ κτλ.

Στόχος θα είναι μια 6μηνη ή 12μηνη περίοδος και μετέπειτα το κόμμα να οδηγηθεί εκ νέου σε εκλογές για την νέα ηγεσία που θα αναλάβει τον ΔΗΣΥ ΕΝΩΜΕΝΟ και αφού πλέον θα είναι ΕΝΩΜΕΝΟΣ θα θεωρείται πλέον και ως το ΚΥΒΕΡΝΩΝ ΚΟΜΜΑ.

 

Οι 500 υποψήφιοι του ΔΗΚΟ ίσως σώσουν την παρτίδα

D

Στην μεγαλύτερη ‘δύναμη πυρός’ έναντι του ΕΛΑΜ προσδοκά το ΔΗΚΟ ότι τελικά θα σώσει την παρτίδα και την ίδια ώρα ότι θα διατηρήσει την 3η ΘΕΣΗ

Η ‘δύναμη πυρός’ είναι οι υποψήφιοι που θα έχει το ΔΗΚΟ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε όλες τις θέσεις. Δηλαδή Δημοτικούς Συμβούλους και Κοινοτικούς Συμβούλους καθώς και Σχολικούς Εφόρους (συν Δημάρχοι, Αντιδημάρχοι, Περιφερειάρχες) που συνολικά αριθμούν πέραν των 500 προσώπων

Αντίθετα το ΕΛΑΜ έχει μέχρι στιγμής γύρω στους 350 υποψήφιους. Αυτό σημαίνει ότι το ΔΗΚΟ έχει ένα προβάδισμα σε υποψήφιους περίπου στο 30%. 

Αν αυτοί οι υποψήφιοι δουλέψουν την ίδια ώρα και για τις Ευρωεκλογές, δηλαδή να πείσουν γνωστούς και φίλους να ψηφίσουν ΔΗΚΟ και στις Ευρωεκλογές τότε το ΔΗΚΟ ελπίζει να ξεπεράσει το ΕΛΑΜ σε ποσοστά και να διαφυλάξει την 3η θέση στον ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ. 

Πάντως οι μετρήσεις μέχρι στιγμής εμφανίζουν το ΕΛΑΜ τρίτο ‘με άνεση’ αλλά πληροφορίες του ΕΦΕΤΗ λένε πως οι επόμενες μετρήσεις θα έχουν διαφορετική εικόνα, δηλαδή θα δείχνουν ΝΤΕΡΜΠΙ για την 3η θέση μεταξύ ΕΛΑΜ και ΔΗΚΟ… 

Για να δούμε.

 

Η λύση του ΔΗΣΥ για Λάρνακα (pro bono)

D

Ο ΕΦΕΤΗΣ καλεί την ΠΙΝΔΑΡΟΥ να σταματήσει να εκτίθεται άλλο με το θέμα της Δημαρχίας της Λάρνακας… 

Πρέπει να προσεγγίστηκαν πάνω κάτω 15 πρόσωπα μέχρι σήμερα και να εισπράχθηκαν και αντίστοιχα ΟΧΙ. 

Αννίτα. Άκου τον ΕΦΕΤΗ. ΣΤΑΜΑΤΑ κάθε προσπάθεια. Πάρε τηλέφωνο το ΑΡΦΟΥΙ και ο ΚΑΡΟΓΙΑΝ ίσως σου βρει τη λύση αν δεν είναι πλέον αργά.  

Θα σου πει μάλλον για να βάλετε υποψήφιο δήμαρχο τον ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟ, ο οποίος στις Βουλευτικές του 2021 εξασφάλισε 1863 ΨΗΦΟΥΣ !!! (250 περισσότερους ψήφους ακόμη και από τον Νr1 του ΔΗΚΟ στη Λάρνακα – Ορφανίδη Χρίστο, ο οποίος έλαβε 1613). 

Να θυσιαστεί η ΔΗΠΑ για το καλό του ΔΗΣΥ… Αν και αυτό θα έπρεπε να το είχατε σκεφτεί εξ αρχής.

Αν το αρφούι δεν έχει λύση, τότε σκεφτείτε και τον Σωτήρη του ΕΛΑΜ...

>>> Όλο το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ -Ο ΕΦΕΤΗΣ & 9ος ΚΥΚΛΟΣ- της Offsite εδώ <<< 

Ciaooooooooooooooooooooooooooooooo

0
Home