Οι ειδήσεις που μας ξενέρωσαν ή μας έφτιαξαν αυτές τις μέρες

Ο Άντρος, ο Αναστασιάδης και τα κοτσινομανίταρα του Χριστοφίδη
Σε μια χώρα όπου όλα τρολάρονται και όλοι το παίζουν σοβαροί...

Γράφει ο Ακαταμάχητος

Το καλό με τις φετινές γιορτές είναι ότι ο καιρός μας κάνει το χατίρι να ψιλοκαταλάβουμε Χριστούγεννα  και ελπίζουμε και πρωτοχρονιά, όπως τα βλέπουμε στις ταινίες.

Ποτέ μου δεν εκατάλαβα τούτο το βίτσιο: με το ζόρι να μιμηθούμε τα έθιμα των άλλων. Και να πω ότι οι άλλοι έχουν μελομακάρονα, κουραμπιέδες και σούβλα αρνίσια; Όχι βέβαια.

Έχουν την γαλοπούλα που ομολογουμένως δεν είναι άσχημη αλλά παρόλα αυτά δεν πιάνει πάζα κοντά στη κυπριακή σούβλα.

Α έχουν και μια νερόβραστη πουτίγκα που όπως και αν την κάνεις δεν τρώεται. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αρέσει στον κόσμο τούτο έδεσμα.

Τέλος πάντων περί ορέξεως ουκ εστίν φιλονικία έλεγαν οι αρχαίοι αλλά προφανώς ούτε αυτό ισχύει στην δική μας περίπτωση.

Ναι καλά το ψιλιαστίκατε αναφέρομαι και πάλι για το χαλ(λ)ούμι μας και για το εθνικό πατατράκ που έχουμε βιώσει.

Αφού να φανταστέιτε όλοι οι μάστροι της σούβλας όποτε εβάλαν κανένα στα κάρβουνα, του έκαναν και ένα είδος επικήδειου.  

Το καλύτερο όμως προήλθε από τον αδερφό του υπουργού εμπορίου (που υποτίθεται είναι ο πολιτικός προϊστάμενος για την υπόθεση χαλούμι) αφού μετά το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι εμεράκλωσε και είπε και ένα τραγούδι σέρτικο για το αγαπημένο μας προϊόν.

Πάντως ρε παιδιά τί έχουν πάθει τα αδέρφια αξιωματούχων και τρολάρουν τους τομείς που είναι επικεφαλείς τα αδέρφια τους;

Πριν καμιά δεκαριά μέρες είχαμε τον αδερφό του Γενικού Εισαγγελέα, προχτές ο Γιάννος Λακκοτρύπης. Εν δυνατόν που να ζηλεύουν; 

Ας ελπίσουμε δεν θα κάμει τίποτε παρόμοιο και ο αδερφός του Προέδρου μας ο οποίος μάλιστα είναι και δίδυμος.

Πραγματικά σοβαρά ας ελπίσουμε ότι δεν θα ζήσουμε κάτι ανάλογο με τον δίδυμο αδερφό του προέδρου.

Θα μπορούσε αυτό να είναι ευχή όχι απλά για το νέο έτος αλλά τετραετίας όμως πού να μας αφήσει η επικαιρότητα να κάνουμε χιούμορ χωρίς να μας απασχολήσει με κάτι εξωφρενικό πέρα από κάθε φαντασία.

Αυτή την φορά ήταν όντως πέρα από κάθε φαντασία. Σακούλες δώρων με την σβάστικα πωλούσε η μεγαλύτερη αλυσίδα παιχνιδιών στην Κύπρο.(!)

Μάλιστα καλά διαβάσατε δεν είναι fake news. To καλό της υπόθεσης είναι ότι υπήρξε τεράστια κατακραυγή και απεσύρθηκαν. Αλλά είναι τόσα πολλά τα ερωτήματα.

Είναι δυνατόν που να έγινε σκόπιμα; Eίναι δυνατόν να έγινε λάθος και να μην το πήρε κανένας χαμπάρι;

Δηλαδή πραγματικά δεν ξέρω πλέον τι μπορούμε να περιμένουμε. Ομπρέλες με τον Iron Cross, ξαπλώστρες SS ή φούρνους μάρκας Βέρμαχτ;

Είναι τραγικό αλλά περισσότερο τραγική είναι η λήθη που μας δέρνει σαν είδος, σαν ανθρωπότητα.

Ο άνθρωπος είναι καταδικασμένος να ξεχνά και να κάνει τα ίδια και χειρότερα τραγικά λάθη.

Όσο κοινότοπο και να ακούγεται …είναι η πικρή πραγματικότητα.

Και εκεί που προσπαθείς λίγο ποτζιί λίγο ποδά να κρατησεις την αισιοδοξία σου έρχεται και η είδηση ότι οι προϊστάμενοι της Unicef Ελλάδας έχουν σπαταλήσει τεράστια ποσά από την φιλανθρωπία στα μπουζούκια και σε αποτελειώνει (!)

Το «καλό» είναι ότι υπάρχει μια συνοχή στην διαφθορά και τα πιο πολλά κλεψιμιά καταλήγουν στα μπουζούκια. Τι τραβάν και αυτές οι άτιμες οι πίστες.

Δεν ξέρω μέχρι που μπορεί να φτάσει ο πάτος ή αν αυτές οι ειδήσεις σκοπίμως προβάλλονται γιορτάρες μέρες για να μας ξενερώσουν μια και καλή αλλά εγώ θα παραμείνω απτόητος και αισιόδοξος.

Πώς μπορώ ΑΛΛΩΣΤΕ να κάνω αλλιώς μετά από αυτό το βίντεο και αυτές τις  εγκάρδιες ευχές.

Να σαι καλά φίλε Αβέρωφ(λατρεία) που μας ζεσταίνεις  με τις ευχές και το κόκκινο σου jumper αυτές τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

Να είστε καλά φίλοι αναγνώστες, σας εύχομαι καλή χρονιά, να ντύνεστε καλά και να αγαπάτε. Εμείς εδώ θα ‘μαστε και του χρόνου.

Καλή Πρωτοχρονιά να έχετε.  
16