Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τι δουλειά έχει ο Οδυσσέας στις αποθήκες πυρομαχικών της ΕΦ;

Τι δουλειά έχει ο Οδυσσέας στις αποθήκες πυρομαχικών της ΕΦ;

Γράφει ο ΛΟΪΖΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Ο Οδυσσέας, μπήκε αιφνιδιαστικά σε στρατιωτικές μονάδες, άνοιξε αποθήκες πυρομαχικών και έλεγξε τον ατομικό οπλισμό και τις συνθήκες ασφαλείας στα στρατόπεδα. Το ερώτημα δεν είναι τι άλλο θα κάνει πια ο Γενικός Ελεγκτής αλλά εάν υπάρχει κάποιος να σταματήσει αυτό τον παραλογισμό

Στο πρόσφατο παρελθόν ζήσαμε την απίστευτη αδιακρισία του Γενικού Ελεγκτή, ο οποίος υπό το πρόσχημα του οικονομικού ελέγχου, εισήλθε στα ιδιαίτερα δωμάτια, της Προεδρικής κατοικίας. 

>>> Πώς απαντά η Ελεγκτική Υπηρεσία στην παρέμβαση του Λ Αντωνίου <<<

Στην τελευταία έκθεση που δημοσίευσε για την Εθνική Φρουρά, μπήκε σε στρατόπεδα, άνοιξε αποθηκών οπλισμού και πυρομαχικών και κατάφερε να βάλει όλη τη χώρα να ασχολείται με το στοίβαγμα πυρομαχικών, και τις μουντζούρες  με Tipp-ex σε έγγραφα! 

Και εάν η είσοδος στα δωμάτια των παιδιών του Προέδρου δείχνει απλή αήθεια, η είσοδος των εντεταλμένων του στις αποθήκες πυρομαχικών της ΕΦ είναι κάτι πολύ- πολύ χειρότερο και επικίνδυνο: Να θυμίσουμε ότι είναι ο Γενικός Ελεγκτής που έδωσε σε παλαιότερη έκθεση του φόρα παρτίδα, απόρρητες πληροφορίες για μονάδες της ΕΦ, παρά τις ρητές και αυστηρές προειδοποιήσεις από τη στρατιωτική ηγεσία.

Διαβάζοντας από την αρχή μέχρι το τέλος την έκθεση για την ΕΦ του 2022, κάθε καλοπροαίρετος άνθρωπος καταλήγει στο συμπέρασμα ότι… δεν υπάρχει κάτι άξιο λόγου να επισημανθεί. Δεν εντοπίζει σοβαρές αμαρτίες. Και αυτό αποτελεί τεράστιο επίτευγμα για έναν τόσο μεγάλο οργανισμό, με μισθολόγιο και διοίκηση χιλιάδων εργαζομένων, αγορές δεκάδων εκατομμυρίων κοκ.

 Ωστόσο ολόκληρη την έκθεση διατρέχει ένα επικριτικό κλίμα, μία απαξιωτική προσέγγιση. Αντί μία δήλωση ενθάρρυνσης, είδαμε τη συνήθη αλλά πάντα απαράδεκτη τακτική του λαικισμού να επιβάλλεται ακόμη και σε αυτό τον τομέα.

Ας τα δούμε όμως  πιο συγκεκριμένα. Όπως αναφέρει στην έκθεση του ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, «προβήκαμε σε δειγματοληπτικές καταμετρήσεις γενικού υλικού, καυσίμων, εντύπων, ειδών εφοδιασμού και τροφίμων, καθώς επίσης πυρομαχικών και ατομικού οπλισμού».

Συγνώμη αλλά διαβάζω καλά; Ο Ελεγκτής που έχει ως έργο τον δημοσιονομικό έλεγχο, μπήκε σε στρατιωτικές μονάδες και καταμέτρησε πυρομαχικά και ατομικό οπλισμό; Στους όλμους και τα πυροβόλα, γιατί δεν έριξε μια ματιά να δει αν είναι λειτουργικοί;

Από τον Γενικό Ελεγκτή απαιτούμε όχι μόνο να ελέγξει αλλά να ξεσκονίσει  τις συμβάσεις, τις αγορές το μισθολόγιο τις προσλήψεις κλπ. Με τα πυρομαχικά και τον ατομικό οπλισμό τι δουλειά έχει ένας δημοσιονομικός έλεγχος; 

Επιπρόσθετα,  όπως αναφέρει στην έκθεση του ο Γενικός Ελεγκτής «επιθεωρήσαμε τα φυσικά μέτρα ασφαλείας των ελκυστικών υλικών (οπλισμός – πυρομαχικά)».

Για να το κάνω λιανά: Στείλαμε λογιστές/ελεγκτές σε στρατόπεδα, μέτρησαν πυρομαχικά και όπλα και στη συνέχεια, έλεγξαν «τα φυσικά μέτρα προστασίας του οπλισμού και των πυρομαχικών», και κατέληξαν σε συμπεράσματα εάν φυλάγονται σωστά!

Πέρα από το εξωφρενικό των πιο πάνω, ας δούμε και μερικές άλλες από τις «μεγάλες αμαρτίες» που εντόπισε και ανέδειξε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης: 

  • 5 εκπαιδευτικές χειροβομβίδες, ( σε σύνολο χιλιάδων),  αντί να είναι γραμμένες σε κάποιο έντυπο που είναι το σωστό, βρέθηκαν σε άλλο έντυπο. Χ… δηλαδή η φοράδα στ αλώνι.
  • Αναφέρεται σε πυρομαχικά που δεν ήταν  σωστά στοιβαγμένα.  Δεν αναφέρει όμως πουθενά ότι επρόκειτο για πυρομαχικά που ευρίσκονταν σε φύλαξη μερικών ημερών και  στη συνέχεια ξεφορτωθήκαμε ως ληγμένα ή ακατάλληλα.
  • Εντόπισε και τη μεγάλη αμαρτία της μουντζούρας! Βρήκε έντυπα στα οποία υπήρχαν μουντζούρες με μελάνι και άλλα στα οποία υπήρχαν διαγραφές με Tipp-ex και  αυτό είναι ζήτημα που το περιέλαβε στα σημαντικά ευρήματα της έκθεσης του. Για να δημιουργήσει ερωτήματα…

Μέσα και από αυτή την  έκθεση του ο Γενικός Ελεγκτής, επιβεβαιώνει  την πρόθεση του να δημιουργήσει εντυπώσεις πάνω στις οποίες μπορούν να κτιστούν σενάρια συνωμοσίας. 

Εκπρόσωποι της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, επισκέφτηκαν ξαφνικά και απροειδοποίητα κάποια στρατιωτική μονάδα και όπως αναφέρει «κατά την άφιξή μας στο στρατόπεδο υπήρξε συνολική καθυστέρηση μισής ώρας μέχρι να μας επιτραπεί ο έλεγχος, γεγονός που δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά».  Σκεφτείτε την εικόνα, είστε σκοπός στην πύλη, και έρχεται ένας άγνωστος να μπει στο στρατόπεδο. Τον ρωτάτε ποιος είναι απαντά από την Ελεγκτική Υπηρεσία και θέλω να μπω να ξεσκονίσω το στρατόπεδο σας. Τι κάνετε;

Όποιος υπηρέτησε ακόμη κι όσο υπηρέτησε ο Κασσελάκης, γνωρίζει πως για να μπει κάποιος σε στρατιωτική μονάδα, υπάρχει ολόκληρη διαδικασία. Ο σκοπός θα ρώτησε τον αξιωματικό υπηρεσίας  τι να κάνει, ο αξιωματικός υπηρεσίας θα επικοινώνησε με τον Διοικητή, ο Διοικητής με το ΓΕΕΦ, στο ΓΕΕΦ θα συζήτησαν για λίγο το θέμα και του έδωσαν το πράσινο φως. Ο Διοικητής επικοινώνησε με τον αξιωματικό υπηρεσίας και μισή ώρα αργότερα, εκείνος έδωσε οδηγίες στον σκοπό να ανοίξει την πύλη.

Τι περίμενε δηλαδή ότι θα έδειχνε την ταυτότητα του ελεγκτή και θα του έλεγαν κοπιάστε να δείτε τον οπλισμό μας;

Το ζήτημα βεβαίως δεν είναι πια ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης που συμπεριφέρεται ως δεσπότης στον τόπο, αλλά οι υπόλοιποι. Όσοι τον ανέχονται…

0
Home