Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αστυνομία: Φουλάρουν για άλλους 2 Βοηθούς Αρχηγούς - Διαδικασία

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
30.09.2022

Αστυνομία: Φουλάρουν για άλλους 2 Βοηθούς Αρχηγούς - Διαδικασία

Μοιράστηκαν τα τέσσερα χαρτοφυλάκια Γ. Γεωργίου και Χρ. Μαυρομμάτη

Του Γιώργου ΜΙιχαηλίδη

Μετά την ανακοίνωση της προαγωγής του Γιαννάκη Γεωργίου στη θέση του Βοηθού Αρχηγού Αστυνομίας φουλάρουν οι διαδικασίες για την πλήρωση των άλλων δυο κενών θέσεων στην ιεραρχία της Αστυνομίας.

Όπως πληροφορείται η Offsite News η κάλυψη των κενών θα γίνει μέσα από διαδικασίες οι οποίες θα ολοκληρωθούν πιθανότατα εντός Νοεμβρίου.

Αυτή τη στιγμή τα ονόματα που φαίνεται να κερδίζουν έδαφος όπως είχε αναφέρει και σε προηγούμενο ρεπορτάζ η Offsite News είναι του πρώην Αστυνομικού Διευθυντή Λευκωσίας Ιάκωβου Ιωάννου και του πρώην Διοικητή της ΚΥΠ Μάριου Χριστοφίδη. Ωστόσο, η ονοματολογία δεν αποκλείεται να συνδεθεί και με άλλους ανώτερους Αστυνόμους.

Με απόφαση του Αρχηγού Αστυνομίας Στέλιου Παπαθεοδώρου οι δυο υφιστάμενοι Βοηθοί Αρχηγοί μοιράζονται τα τέσσερα χαρτοφυλάκια αφού ο Γιαννάκης Γεωργίου ανέλαβε τους κλάδους Επιχειρήσεων και Υποστήριξης. Παράλληλα, ο Χριστόφορος Μαυρομμάτης ανέλαβε τα χαρτοφυλάκια των Διοίκησης και Εκπαίδευσης. 

>>>>Διαβάστε επίσης: Προαγωγές Βοηθών Αρχηγών Αστυνομίας… με δόσεις<<<<

Έτσι προάγονται οι Βοηθοί

Εν δυνάμει υποψήφιοι ως Βοηθοί Αρχηγοί είναι όλοι οι ανώτεροι Αστυνόμοι που κατέχουν αυτό το βαθμό για 2 τουλάχιστον έτη. Με βάση την πρακτική που ακολουθείται απαιτείται η αποδέσμευση κονδυλίου από τη Βουλή (αυτό έγινε). Για την κάλυψη των δυο κενών θέσεων θα συσταθούν Επιτροπές Αξιολόγησης που θα εξετάσουν τις περιπτώσεις των υποψηφίων. Ακολούθως, οι φάκελοι των υποψηφίων θα δοθούν στον Αρχηγό Αστυνομίας Στέλιο Παπαθεοδώρου ο οποίος αφού τους μελετήσει θα δώσει την τελική του έγκριση στην Υπουργό Δικαιοσύνης Στέφη Δράκου η οποία έχει τον τελικό λόγο.

Σημειώνεται ότι η κλίμακα του Βoηθού Αρχηγού είναι Α16+1.

Home