Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Έδωσε χάρη σε 100 κατάδικους ο Νίκος και οι 40 συνελήφθησαν ξανά

Offsite Team -
09.06.2023

Έδωσε χάρη σε 100 κατάδικους ο Νίκος και οι 40 συνελήφθησαν ξανά

Οι Αρχές οδηγήθηκαν στους 40 μετά την αύξηση κλοπών και διαρρήξεων

UPD 9/6 19:30: Αστυνομία: 11 & όχι 40 οι επανασυληφθέντες με χάρη – Επιμένει για τους 40 η πηγή της Offsite

Το θέμα αποφυλάκισης καταδίκων με προεδρική χάρη απασχολεί ξανά και αποτελεί πονοκέφαλο για την Αστυνομία και τις Κεντρικές Φυλακές. Όπως πληροφορείται η Offsite News το Μάρτιο δόθηκε σε 100 κατάδικους προεδρική χάρη  με αφορμή την  ανάληψη των καθηκόντων του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη. Ωστόσο, τρεις μήνες μετά, οι 40 από αυτούς επανασυνελήφθησαν αφού συνδέθηκαν με τις τελευταίες διαρρήξεις και κλοπές που έγιναν παγκύπρια. Όλες οι υποθεσεις καταχωρήθηκαν άμεσα στο Δικαστήριο.

Η Offsite News επικοινώνησε με τον διευθυντή των Φυλακών Ιωάννη Καπνουλλά, ο οποίος ανέφερε ότι είναι αρμόδια επί τούτου η Αστυνομία και όχι το Τμήμα Φυλακών. Ο κ. Καπνουλλάς όμως παρατήρησε ότι οι νέες εισαγωγές υποδίκων δεν έχουν σχέση με παλιές υποθέσεις.

Αστυνομική πηγή όμως ανέφερε ότι οι συλληφθέντες πρώην κατάδικοι δεν καταλήγουν στις Φυλακές, (οι πλείστοι), αφού με την άμεση καταχώρηση των υποθέσεών  τους το Δικαστήριο έχει την ευχέρεια να τους δεσμεύσει με προσωπική εγγύηση μέχρι τη δίκη τους.

>>>>Διαβάστε επίσης: Αδειάζουν οι Κεντρικές Φυλακές: Άμεση απόλυση 100 καταδίκων με προεδρική χάρη<<<<

Η απονομή προεδρικής χάριτος αποτελεί συνταγματικό δικαίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας και ασκείται από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας. Το ευεργέτημα αυτό απολαμβάνουν όλοι οι κατάδικοι που έχουν εκτίσει τα ¾ της ποινής τους  εκτός από αυτούς που καταδικάστηκαν για φόνο, εμπορία ναρκωτικών και σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. ,

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στους αποφυλακισθέντες παραχωρήθηκε ως χάρη το ¼ της ποινής τους και με αυτό τον τρόπο αποφυλακίστηκαν. Αρμόδιες πηγές ανέφεραν ότι μεταξύ των  αποφυλακισθέντων το 75% ήταν αλλοδαποί και 25% Κύπριοι.

Γιώργος Μιχαηλίδης

Home