Φάκελος Βουλευτικές 2006: Πρωτιά ΑΚΕΛ με παρουσία 11 κομμάτων

Φάκελος Βουλευτικές 2006: Πρωτιά ΑΚΕΛ με παρουσία 11 κομμάτων

H Offsite παρουσιάζει τις αναμετρήσεις για εκλογή στο Κοινοβούλιο

Οι Βουλευτικές της 30ης Μαϊού θα είναι η δωδέκατη εκλογική αναμέτρηση στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας για εκλογή μελών του Κοινοβουλίου.

Η Offsite ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης παρουσιάζει τις Βουλευτικές εκλογές που προηγήθηκαν, τον αριθμό κομμάτων που συμμετείχαν σε αυτές αλλά και πόσοι Βουλευτές εκλέγηκαν από κάθε κόμμα και πόσοι ανεξάρτητοι σε κάθε εκλογική αναμέτρηση.

Δείτε πληροφορίες και το who is who υποψηφίων Βουλευτών >>>>>>>> ΕΔΩ

Οι βουλευτικές εκλογές του 2006 ήταν οι ένατες βουλευτικές εκλογές στην Κύπρο. Διεξήχθησαν στις 21 Μαΐου 2006 για την εκλογή των 56 εκ των 80 μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων για την Θ΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο.

Στην εκλογική αναμέτρηση συμμετείχαν συνολικά 11 κόμματα και συγκεκριμένα το ΑΚΕΛ, ο ΔΗΣΥ, το ΔΗΚΟ , ΕΔΕΚ, ΕΥΡΩΚΟ, Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, οι Ενωμένοι Δημοκράτες (ΕΔΗ), οι Ελεύθεροι Πολίτες, η Ευρωπαϊκή Δημοκρατία, το Πολιτικό Κίνημα Κυνηγών, και το Λαϊκό Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΛΑΣΟΚ) αλλά  και 6 ανεξάρτητοι υποψήφιοι.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Στην εκλογική αναμέτρηση το ΑΚΕΛ εξασφάλισε ποσοστό 31,13% και 18 εδρες, ο ΔΗΣΥ ποσοστό 30,34% % παίρνοντας 18 έδρες,το ΔΗΚΟ πήρε ποσοστό 17,92%  και 11 έδρες ενώ 5 έδρες κατέληξαν στην ΕΔΕΚ με ποσοστό 8,91%, 3 έδρες στο ΕΥΡΩΚΟ με 5,75% και μια έδρα στους Οικολόγους με ποσοστό 1,95%.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Είσοδο στην Βουλή δεν πέτυχαν οι Ενωμένοι Δημοκράτες (1,56%), οι Ελεύθεροι Πολίτες (1,22%), η Ευρωπαϊκή Δημοκρατία(0,44%), το Πολιτικό Κίνημα Κυνηγών(0,26%), και το Λαϊκό Σοσιαλιστικό Κίνημα (0,23%).

>>>>>>>>>> Όλες οι εξελίξεις για τις Βουλευτικές εδώ

Home