Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

4 ερωτήματα για κυκλοφοριακό απαντά η μελέτη Βαφεάδη

Γιώργος Μιχαηλίδης
- 13.01.2024

4 ερωτήματα για κυκλοφοριακό απαντά η μελέτη Βαφεάδη

Στα μέσα Ιανουαρίου θα παρουσιαστεί ειδική μελέτη - Έμφαση στην πράσινη μετάβαση - Μπούσουλας 4 σημεία

Το κυκλοφοριακό και οι τρόποι επίλυσής του αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για τον Υπουργό Μεταφορών Αλέξη Βαφεάδη από τον περασμένο Μάρτιο που ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Ακριβώς 10 μήνες μετά, ο Υπουργός εμπλέκει το σύνολο της κρατικής μηχανής για να δώσει λύσεις. Η Offsite News πληροφορείται ότι γύρω στις 15 Ιανουαρίου 2024 ο Υπουργός θα παρουσιάσει δημόσια μελέτη για το βραχνά στους δρόμους και τι αποφάσεις λήφθηκαν προς όφελος των δύσμοιρων οδηγών.

Όπως πληροφορούμαστε,η μελέτη  θα καταδείξει τα εξής σημεία που αποτελούν τον μπούσουλα για τη λύση του κυκλοφοριακού:

Πρώτο: Την  αντιστοιχία του αριθμού των οχημάτων σε σχέση με τους δρόμους. Οι ενδείξεις δείχνουν ότι τα οχήματα είναι πολύ περισσότερα από τους δρόμους στην Κύπρο.

Δεύτερο: Τι συμβαίνει τις ώρες αιχμής στους κυπριακούς δρόμους και σε ποιες ώρες είναι το pick της κίνησης. 

Τρίτο: Πότε αυξομειώνεται η τροχαία κίνηση.

Τέταρτο: Θα γίνει εκτενής ανάλυση των ωραρίων για τη μαζική μετακίνηση εργαζομένων. 

>>>>Διαβάστε επίσης: Βαφεάδης: Έβαλε όλα τα τμήματα του Υπουργείου του να τρέξουν μελέτες για κυκλοφοριακό<<<<

Πράσινη μετάβαση 

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Μεταφορών στην Offsite News πρέπει να δοθεί έμφαση στην πράσινη μετάβαση με τον τρόπο υλοποίησης δρόμων γι αυτό θα έχουν εμπλοκή και άλλες υπηρεσίες

Μέτρα με συντονισμένη δράση

Προτού παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της έρευνας, ο Υπουργός Μεταφορών θα διαβουλευτεί με όλα σχεδόν τα Υπουργεία τα οποία θα έχουν ουσιώδη ρόλο στη διαμόρφωση της τελικής μελέτης και των συμπερασμάτων. Στο Υπουργείο θέλουν να δώσουν έμφαση στην συντονισμένη δράση ώστε να καταλήξουν σε μέτρα που θα βοηθήσουν στην λύση του προβλήματος. 

Άρεσε το pame express

Ήδη, ένα από τα μέτρα που υλοποιείται είναι η χρήση των λεωφορείων όπου το σύστημα Park & Ride και το Pame Expess αγκαλιάστηκε από το κοινό κυρίως στη Λευκωσία, ενώ αναμένεται να επεκταθεί σύντομα σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο. Το σύστημα προσφέρει ποιοτική υπηρεσία στους πολίτες με αναβαθμισμένες στάσεις, λεωφορειολωρίδες και δρομολόγια.

Γιώργος Μιχαηλίδης

0
Home