Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Pame Express: 42.000 μετακινήσεις από ΓΣΠ μέχρι μέσα Δεκεμβρίου

Γιώργος Μιχαηλίδης
- 18.12.2023

Pame Express: 42.000 μετακινήσεις από ΓΣΠ μέχρι μέσα Δεκεμβρίου

Σκέψεις για επέκταση δρομολογίων από ορεινή Λευκωσία - Στοιχεία για επιβάτες και μετακινήσεις από ΓΣΠ

Ξεπερνά κάθε προσδοκία το πρόγραμμα Pame Express το οποίο εφαρμόζει το Υπουργείο Μεταφορών από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Μέχρι την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023 καταγράφηκαν συνολικά 42.000 μετακινήσεις με αφετηρία το Στάδιο  ΓΣΠ.

Σύμφωνα με στοιχεία που εξασφάλισε η Offsite News, τον περασμένο Σεπτέμβριο έγιναν:  8.306 μετακινήσεις και  χρησιμοποίησαν το λεωφορείο 4.153 επιβάτες. Τον Οκτώβριο οι μετακινήσεις ήταν 14.677 και οι επιβάτες ήταν 7.338. Τον Νοέμβριο οι μετακινήσεις ήταν 13.963 και οι επιβάτες που χρησιμοποίησαν το λεωφορείο 6.981. Εξάλλου, μέχρι την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023 οι μετακινήσεις με το λεωφορείο ήταν 4.955 και οι επιβάτες 2.477.

Ο προίστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιων Επιβατικών Μεταφορών Ανδρέας Νικηφόρου τόνισε ότι «τα νούμερα δείχνουν ότι ο κόσμος αγκάλιασε το λεωφορείο και το πρόγραμμα Pame Express. Ο κ. Νικηφόρου είπε ότι το Υπουργείο μελετά την αύξηση των διαδρομών.

Όπως αποκάλυψε η Offsite News στα σκαριά βρίσκονται νέοι σταθμοί και λεωφορειολωρίδες στη Λευκωσία. Ήδη αποφασίστηκε η δημιουργία σταθμού μετεπιβίβασης στο ΜΑΚΑΡΕΙΟ Στάδιο. Στο χώρο του Σταδίου θα σταθμεύουν τα  οχήματα και οι οδηγοί θα επιβιβάζονται στα λεωφορεία. 

>>>>Διαβάστε επίσης: Pame Express: Έρχονται νέες διαδρομές και λεωφορειολωρίδες στη Λευκωσία<<<<

Στόχος είναι η αύξηση των δρομολογίων ώστε το Pame Express να καλύψει και περιοχές της ορεινής Λευκωσίας. 

Δεν θα μείνει Λευκωσία

Το Pame Express δεν θα μείνει μόνο στη Λευκωσία, αλλά θα επεκταθεί σε Λεμεσό και Λάρνακα.  Για τη Λεμεσό γίνονται σκέψεις για χρήση είτε του ΤΣΙΡΕΙΟΥ Σταδίου για να χρησιμοποιηθεί  ως σταθμός μετεπιβίβασης. Στο Σχέδιο Βιώσιμης Κινητικότητας Λεμεσού υπάρχει σχέδιο για σταθμό μετεπιβίβασης και στον Άγιο Τύχωνα. 

Στόχος για τη Λεμεσό είναι η κάλυψη με το Pame Express και της ορεινής Λεμεσού. Σε μια άλλη εξέλιξη, στη Λάρνακα υποψήφιοι χώροι μετεπιβίβασης είναι το ύψος του κυκλικού κόμβου της Ριζοελιάς και το Νέο ΓΣΖ.

Γιώργος Μιχαηλίδης

 

 

0
Home