Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κυρτώματα: Εντός του 2024 φεύγουν όλα εκτός από Σχολεία

Γιώργος Μιχαηλίδης
- 19.09.2023

Κυρτώματα: Εντός του 2024 φεύγουν όλα εκτός από Σχολεία

Ετοίμασε πλάνο το Υπουργείο Μεταφορών για αντικατάσταση των 2.500 κυρτωμάτων με κάμερες

Η αφαίρεση των κυρτωμάτων στους κυπριακούς δρόμους αποτελεί  βασική προτεραιότητα του Υπουργού Μεταφορών Αλέξη Βαφεάδη. Από τον περασμένο Μάρτιο οπότε και ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Υπουργός ετοίμασε σχέδιο ώστε στους αμέσως επόμενους μήνες να αφαιρεθούν.

Όπως πληροφορείται η Offsite News  εντός του  2024  θα αφαιρεθούν και τα 2.500 κυρτώματα που βρίσκονται στην επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας και τοποθετήθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Ο Υπουργός Μεταφορών Αλέξης Βαφεάδης ανέφερε στην Offsite News ότι «θα φύγουν τα κυρτώματα και στη θέση τους θα τοποθετηθούν κάμερες. Τα κυρτώματα θα παραμείνουν μόνο έξω από τα σχολεία για λόγους ασφαλείας».

Ο κ. Βαφεάδης ανέφρε ότι οι Δήμοι και οι κοινότητες θα ενισχυθούν με τον ανάλογο τεχνολογικό εξοπλισμό. Όπως πληροφορούμαστε, το Υπουργείο Μεταφορών διαθέτει ποσό 100.000 ευρώ και ψάχνει και άλλους πόρους για να τοποθετηθούν οι κάμερες.

Το θέμα απασχολεί έντονα αφού: Aπό τη μια άπτεται της οδικής ασφάλειας και από την άλλη τίθεται θέμα με τους ρύπους.Συγκεκριμένα, το φρενάρισμα των οχημάτων και η καύση που προκαλούν ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα.

Που τοποθετούνται - Προυποθέσεις

Τα κυρτώματα στην Κυπριακή Δημοκρατία τοποθετούνται κυρίως σε κατοικημένες περιοχές ή χώρους που κινείται πολύς κόσμος. Αποκλειστικός στόχος της τοποθέτησής τους είναι ο περιορισμός των μεγάλων ταχυτήτων που αναπτύσσουν οι οδηγοί στις κατοικημένες περιοχές. Το Τμήμα Δημοσίων Έργων έχει την ευθύνη για το αστικό οδικό δίκτυο. Αντίθετα, τα Κοινοτικά Συμβούλια είναι αρμόδια για την τοποθέτηση κυρτωμάτων στις κοινότητες/χωριά.

>>>>Διαβάστε επίσης: Bαφεάδης: Θέλουμε να φύγουμε τα κυρτώματα από τους δρόμους<<<<

Η  απόφαση για την τοποθέτηση των κυρτωμάτων ανήκει στον Κεντρικό Φορέα Επίλυσης Κυκλοφοριακών Προβλημάτων. Τα μέλη του Φορέα που είναι επαγγελματίες πολεοδόμοι και συγκοινωνιολόγοι  μελετούν την κατάσταση  του δρόμου και ετοιμάζουν πρόταση που αποστέλλεται στο Τμήμα Δημοσίων Έργων και υλοποιείται. Η τοποθέτηση κυρτωμάτων εξαρτάται από τα εξής: 

1. Εάν ένας δρόμος διαθέτει στροφή. 2. Την επικινδυνότητά του. 3. Τη μαζική χρήση του δρόμου κυρίως από πεζούς. 4. Σε πόσο κοντινή απόσταση βρίσκεται η κατοικημένη περιοχή. 5. Πόσο υψηλές ταχύτητες αναπτύσσουν οι οδηγοί.

Γιώργος Μιχαηλίδης

0
Home