Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Οδυσσέας vs Σαββίδης: Νέα σύγκρουση ολκής και στη μέση η Κομισιόν

Offsite Team
- 03.04.2023

Οδυσσέας vs Σαββίδης: Νέα σύγκρουση ολκής και στη μέση η Κομισιόν

Στο επίκεντρο δυο συμβάσεις του Υπ. Οικονομικών

Nέα αντιπαράθεση Ελεγκτικής Υπηρεσίας και Νομικής Υπηρεσίας. Αυτή τη φορά σημείο αιχμής αποτέλεσε απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην καταγγελία της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για την απευθείας ανάθεση δύο συμβάσεων από το Υπουργείο Οικονομικών.

Αρχικά, η Ελεγκτική Υπηρεσία ανέφερε ότι η έγκριση που έδωσε ο Υπουργός Οικονομικών ήταν παράνομη. Ο Γενικός Ελεγκτής τόνισε την ανάγκη διαχωρισμού των εξουσιών του νομικού συνβούλου του κράτους και του δημόσιου κατήγορου. Όπως αναφέρεται αύριο θα γίνει συνάντηση τη Ελεγκτικής με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το κράτος δικαίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, εάν υιοθετείτο η άποψη του Γενικού Εισαγγελέα «θα είχαμε εκφράσει ελεγκτική γνώμη που θα ήταν εσφαλμένη κάτι που θα έπληττε την αξιοπιστία του θεσμού.

Σε απάντησή της η Νομική Υπηρεσία ανέφερε ότι «στη σημερινή ανακοίνωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, σε σχέση με την απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην καταγγελία της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για την απευθείας ανάθεση δύο συμβάσεων από το Υπουργείο Οικονομικών, ισοδυναμεί με απρεπή και συνειδητή προσπάθεια που ενορχηστρωμένα γίνεται εις βάρος της Νομικής Υπηρεσίας, των νομικών λειτουργών της και των επικεφαλής της, μέσω της χειραγώγησης, της παραποίησης και του αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από την αντικειμενική και ορθή ενημέρωση».

>>>>Διαβάσε επίσης: Ελικόπτερα πυρόσβεσης: Καταγγέλλει σήμερα τη σύμβαση o Oδυσσέας<<<<

Η ανακοίνωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας παραποιεί την απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αποκρύπτει πληροφόρηση και διαστρεβλώνει τα γεγονότα εις βάρος της ενημέρωσης των πολιτών.

Εν κατακλείδι, θεωρώ το περιστατικό αυτό ως ακόμα μια απαράδεκτη εκτροπή του ρόλου και των εξουσιών του Γενικού Ελεγκτή, ο οποίος, για ακόμη μία φορά, προφασιζόμενος ανυπόστατες και κατ’ ισχυρισμό παρανομίες, κατήγγειλε τη χώρα μας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Home