Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Pame Express στη Λευκωσία τώρα και από Ψημολόφου, Καπέδες και Κακοπετριά

Γιώργος Μιχαηλίδης
- 12.01.2024

Pame Express στη Λευκωσία τώρα και από Ψημολόφου, Καπέδες και Κακοπετριά

Ξεκινούν σύντομα δρομολόγια - Θα εξυπηρετούν πάνω από 700 πολίτες - Επεκτείνεται και η υπηρεσία για ΑμΕΑ

Νέο πλάνο στήνει το Υπουργείο Μεταφορών για την επέκταση του Pame Express στην επαρχία Λευκωσίας. Το πρόγραμμα αγκαλιάστηκε από τους πολίτες και πλέον ο στόχος είναι να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές ώστε να εξυπηρετεί πολίτες που θέλουν να προσεγγίζουν το κέντρο της πρωτεύουσας.

Στα σχέδια των αναδόχων (Cyprus Public Transport) τα οποία θα παρουσιαστούν σήμερα στους επιτελείς του Υπουργείου, περιλαμβάνεται η κάλυψη των ορεινών περιοχών της επαρχίας Λευκωσίας. Χαρακτηριστικά, μέσω του Pame Express θα μεταφέρονται πολίτες από την περιοχή Σολέας (π.χ. Κακοπετριά) προς το κέντρο της Λευκωσίας. Αυτή τη στιγμή τα λεωφορεία από τα ορεινά καταλήγουν στο Σταθμό λεωφορείων παρά το Μακάρειο Στάδιο. Στα πλάνα βρίσκεται και το ενδεχόμενο νέων σταθμών.

Στα σκαριά βρίσκεται και η σύνδεση της περιοχής Ταμασού με το κέντρο της Λευκωσίας καλύπτοντας τους κατοίκους των κοινοτήτων Ψημολόφου, Επισκοπειό, Πέρα, Εργάτες, Πολιτικό, Καμπιά, Αναλυόντας και Καπέδες. Όπως αρμοδίως μας λέχθηκε η εφαρμογή του Pame Express σε αυτές τις περιοχές προύποθέτει και νέο Σταθμό μετεπιβίβασης. Με την κάλυψη της ορεινής Λευκωσίας θα εξυπηρετούνται με το Pame Express άλλα 700 άτομα.

Για την εφαρμογή του νέου πλάνου θα χρειαστούν 35 λεωφορεία τα οποία  η Διεύθυνση Δημόσιων Επιβατικών Μεταφορών διαθέτει όμως προβληματίζει η έλλειψη οδηγών. Οι νέες διαδρομές θα γίνει προσπάθεια να υλοποιηθούν το συντομότερο.

>>>>Διαβάστε επίσης: Pame Express: 42.000 μετακινήσεις από ΓΣΠ μέχρι μέσα Δεκεμβρίου<<<<

Ενισχύεται το σύστημα για ΑμεΑ

΄Οπως πληροφορείται η Offsite News προς υλοποίηση βαίνει η επέκταση του συστήματος εξυπηρέτησης ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ). Αυτή τη στιγμή με το λεωφορείο εξυπηρετούνται 35 δικαιούχοι. Στόχος σύμφωνα με τον  προίστάμενο Διεύθυνσης Δημόσιων Επιβατικών Μεταφορών Ανδρέα Νικηφόρου, είναι να εξυπηρετούνται 100 δικαιούχοι. Ο κ. Νικηφόρου ανέφερε ότι τα άτομα ΑμεΑ επικοινωνούν με τις ανάδοχες εταιρείες σε κάθε πόλη και ζητούν τη χρήση λεωφορείου για τη μεταφορά τους στο Γενικό Νοσοκομείο η για την επίσκεψη σε γιατρό.

Γιώργος Μιχαηλίδης

0
Home