Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στα άδυτα 75 αθλητικών Ομοσπονδιών η Βουλή

Γιώργος Μιχαηλίδης
- 15.06.2023

Στα άδυτα 75 αθλητικών Ομοσπονδιών η Βουλή

Αρχίζει «ξεσκόνισμα» των οικονομικών τους - Ελλείμματα και σύγκρουση συμφέροντος

Στα άδυτα των Αθλητικών  Ομοσπονδιών μπαίνει η Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής. Σήμερα στις 09:00 το πρωι θα εξεταστούν τα  ευρήματα των εκθέσεων του εσωτερικού και διαχειριστικού ελέγχου των αθλητικών ομοσπονδιών που επιχορηγούνται από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού (ΚΟΑ).

Στο μικροσκόπιο της Βουλης μπαίνουν οι 75 Ομοσπονδίες που βρίσκονται κάτω από τη σκέπη της Κυπριακης Ολυμπιακής Επιτροπής και επιχορηγούνται από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού. Η Επιτροπή Ελέγχου θέλει να ενημερωθεί με αναλυτικό τρόπο για τον τρόπο διαχείρισης του δημόσιου χρήματος από τις αθλητικές Ομοσπονδίες.

‘Ετσι γίνεται ο έλεγχος

Συγκεκριμένα, ο ΚΟΑ συνεργάζεται με ιδιωτική εταιρεία  που ελέγχει για λογαριασμο του Οργανισμού τα οικονομικά δεδομένα της κάθε Ομοσπονδίας και εάν πληρούν τα κριτήρια να εξασφαλίσουν επιχορήγηση.  Στην ουσία διενεργείται εσωτερικός και διαχειριστικός έλεγχος.

Ο έλεγχος αυτός διενεργείται κάθε χρόνο και η Εταιρεία προβαίνει σε αυστηρές συστάσεις που πρέπει να υλοποιηθούν. 

>>>>Διαβάστε επίσης: Τη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης συζήτησε η Επιτροπή Νομικών<<<<

«Ελλείμματα και σύγκρουση συμφέροντος»

Ένας εκ των εισηγητών του θέματος βουλευτής του ΑΚΕΛ Άντρος Καυκαλιάς εξήγησε ότι ως Επιτροπή «θελουμε να ελέγξουμε τον τρόπο που λειτουργούν αυτές οι Ομοσπονδίες, Παρατηρούμε ότι  οι Ομοσπονδίες παρουσιάζουν ελλείμματα. Παρατηρούμε ακόμα σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ μελών Διοικητικών Συμβουλίων Ομοσπονδιών». 

Ο κ. Καυκαλιάς τόνισε ότι τα Διοικητικά Συμβούλια θα έπρεπε να παραμένουν στη θέση τους για δυο θητειες, αντ’αυτού μένουν πολύ περισσότερο. Παρατηρούμε επίσης  ότι μέλη των Συμβουλίων είναι και διαχειριστές των Ομοσπονδιων. Παράλληλα, θέλουμε να πληροφορηθούμε τον τρόπο έγκρισης συμμετοχών αθλητών σε διεθνείς αγώνες».

Στη συνεδρία θα βρεθεί ο πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης και εκπρόσωπος της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Γιώργος Μιχαηλίδης

Home