Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Η Ηλιάνα πάει στη Βουλή και ζητά αναβάθμιση του ασυμβίβαστου

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
21.09.2022 - 06:00

Η Ηλιάνα πάει στη Βουλή και ζητά αναβάθμιση του ασυμβίβαστου

Καταθέτει υπόμνημα στην Επιτροπή Θεσμών - Στο επίκεντρο οι βουλευτές

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Αποφασιστικότητα υπάρχει στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής ώστε να ψηφιστoύν τυχόν βελτιώσεις του Νόμου  περί του Ασυμβιβάστου . Ο εν λόγω Νόμος αφορά την Άσκηση των Καθηκόντων Ορισμένων Αξιωματούχων της Δημοκρατίας και επαγγελμάτων. Στην Επιτροπή αναμένεται να κατατεθεί σήμερα υπόμνημα της προέδρου Επιτροπής Διερεύνησης για το Ασυμβίβαστο Ηλιάνας Νικολάου  με στόχο ο Νόμος να γίνει πολύ λειτουργικός.

Μιλώντας στην Offsite News η κα Νικολάου τόνισε ότι  θα πρέπει να υπάρξουν οι αναγκαίες διατάξεις ώστε ο νόμος να γίνει πιο κατανοητός και να αποσαφηνιστούν οι διαδικασίες για τους πολίτες.  Σύμφωνα με την ίδια, υπάρχει επιτακτική ανάγκη τροποποίησης της οικείας νομοθεσίας, ώστε αυτός να καταστεί αποτελεσματικότερος.

>>>>Διαβάστε επίσης: Νομοσχέδιο βάζει φραγμό στο ασυμβίβαστο στη λήψη αποφάσεων<<<<

Δεν έγινε για το Θωμά

Ερωτηθείσα η κα Νικολάου εάν το υπόμνημά της κατατίθεται με αφορμή και την υπόθεση του προέδρου του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας Θωμά Αντωνίου ανέφερε ότι «η συζήτηση στη Βουλή ξεκίνησε πριν από την παραίτηση Αντωνίου».

Η Επιτροπή Θεσμών ασχολήθηκε ξανά με το θέμα στις 06 Ιουλίου 2022 οπότε και διαφάνηκε ότι  ο υφιστάμενος νόμος χρήζει βελτιώσεων καθώς έχει κενά. Οι βουλευτές είχαν θέσει αίτημα να συζητηθεί και να υπάρχει το πλήρες ασυμβίβαστο μεταξύ του αξιώματος του βουλευτή και οποιουδήποτε επαγγέλματος».

Ο βουλευτής είναι μόνο βουλευτής

Στην προηγούμενη συνεδρία κατατέθηκε  ακόμα ότι ο βουλευτής πρέπει να ασχολείται μόνο με τα βουλευτικά του καθήκοντα και όχι να έχει άλλο επάγγελμά ή να χρησιμοποιείται η επωνυμία εταιρείας ή γραφείου του για οποιοδήποτε σκοπό, εφόσον επέλεξε να είναι βουλευτής.

Η Offsite News επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως της Βουλής Δημήτρη Δημητρίου ο οποίος ανέφερε ότι «αναμένουμε το υπόμνημα της προέδρου της Επιτροπής Ασυμβίβαστου για να το εξετάσουμε και να προχωρήσουμε».  

Home