Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μηδέν Εγγυήσεις και Μηδέν Στρατεύματα. Τελικά ποιος είπε τι;

Offsite Team -
28.06.2022 - 06:15

Μηδέν Εγγυήσεις και Μηδέν Στρατεύματα. Τελικά ποιος είπε τι;

Πήρε φωτιά ο Προεκλογικός με αναφορές στο Κραν Μοντανά αλλά και τον Νίκο Χριστοδουλίδη απέναντι στον ΔΗΣΥ

Μια αναφορά του Προέδρου του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλου στην ομιλία του στα πλαίσια της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ όπου επικυρώθηκε η στήριξη της υποψηφιότητας του Νίκου Χριστοδουλίδη στάθηκε ικανή να ξεσπάσει κόντρα ανάμεσα στο ΔΗΚΟ με το ΑΚΕΛ αλλά και τον υποψήφιο του Ανδρέα Μαυρογιάννη για το Κυπριακό.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ ανέφερε πως  έναν από τους πιο σημαντικούς λόγους που σε προσωπικό επίπεδο θέλει να υποστηρίξει τον Νίκο Χριστοδουλίδη είναι για κάποια πράγματα τα έζησε στο Κρανς-Μοντανά, στη Γενεύη αλλά και μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων.

Όπως σημείωσε όταν στο Κρανς-Μοντανά κάποιοι πίεζαν τον Νίκο Αναστασιάδη να δεχτεί και άλλες απαράδεκτες υποχωρήσεις μόνο δύο πολιτικοί της διαπραγματευτικής ομάδας της ελληνικής πλευράς, παρέμειναν στο πλευρό του και στήριξαν έμπρακτα τον πρόεδρο Αναστασιάδη να ΜΗΝ αποδεχτεί οτιδήποτε άλλο παρά «μηδέν στρατό και μηδέν εγγυήσεις κάνοντας αναφορά στον Νίκο Χριστοδουλίδη αλλά και στον Νίκο Κοτζιά.

Οι αναφορές του Νικόλα Παπαδόπουλου έφεραν αρχικά την αντίδραση του υποψήφιου Προέδρου, Ανδρέα Μαυρογιάννη ο οποίος την τότε περίοδο ήταν ο Διαπραγματευτής της Ελληνοκυπριακής πλευράς για το Κυπριακό ο οποίος κλήθηκε να απαντήσει στις συγκεκριμένες αναφορές κάνοντας λάθος για λανθασμένη πληροφόρηση του Προέδρου του ΔΗΚΟ ότι Χριστοδουλίδης και Κοτζιάς έχουν αυτή την θέση.

Την ίδια ώρα μάλιστα ανέφερε ότι αυτός που πάλεψε περισσότερο από όλους για μηδέν στρατεύματα και μηδέν εγγυήσεις και το ξέρει ο κόσμος όλο ήταν ο ίδιος.

Στα πυρά Μαυρογιάννη απάντησε το ΔΗΚΟ στέλνοντας την ίδια ώρα ερώτημα προς το ΑΚΕΛ αν συμφωνεί με τον υποψήφιο του για μηδέν στρατεύματα και μηδέν εγγυήσεις καθώς όπως τονίζει όταν το ίδιο το ΔΗΚΟ είχε αυτή την θέση το ΑΚΕΛ τους χαρακτήριζε μαξιμαλιστές. 

>>> Διαβάστε επίσης: ΔΗΚΟ σε ΑΚΕΛ: Όταν λέγαμε μηδέν εγγυήσεις μας λέγατε μαξιμαλιστές

Στην πολιτική κόντρα για το Κυπριακό εισήλθε και το ΑΚΕΛ καλώντας το ΔΗΚΟ  αντι ρωτά το ίδιο για το «μηδέν στρατό, μηδέν εγγυήσεις» ας ρωτήσει τον υποψήφιό του κ. Χριστοδουλίδη.

>>> Διαβάστε επίσης: ΑΚΕΛ προς ΔΗΚΟ: Γιατί ρωτάτε εμάς και δεν ρωτάτε τον Νίκο

Μάλιστα το ΑΚΕΛ παρέθεσε μέρος συνέντευξης του το 2017 μετά το Κραν Μοντανά στον οποία ο κύριος Χριστοδουλίδης έλεγε τα ακόλουθα: «Δεν είναι θέση μας μηδέν στρατεύματα από την πρώτη μέρα. Αυτό είναι ανέφικτο και συμφωνεί και η Ελλάδα»…. «Η θέση μας είναι κατάργηση της συνθήκης εγγύησης και των παρεμβατικών δικαιωμάτων από την πρώτη μέρα και χρονοδιάγραμμα αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων».

Πυρά και ΔΗΣΥ σε ΔΗΚΟ - Χριστοδουλίδη 

Την ώρα που η κόντρα ΑΚΕΛ - ΔΗΚΟ για το Κυπριακό βρισκόταν σε εξέλιξη την προεκλογική επικαιρότητα απασχόλησαν και τα πυρα του ΔΗΣΥ σε ΔΗΚΟ και Νίκο Χριστοδουλίδη. 

>>> Διαβάστε επίσης: Νικόλας: Ο Χριστοδουλίδης είναι απέναντι από Αβέρωφ και ΔΗΣΥ

Συγκεκριμένα ο Δημήτρης Δημητρίου ανέφερε ότι δεν πέρασαν 24 ώρες από την ανακοίνωση της υιοθεσίας του κυρίου Χριστοδουλίδη από το ΔΗΚΟ και φάνηκαν οι πραγματικές τους προθέσεις.  Όπως ανέφερε σε δήλωση του ο Δημήτρης Δημητρίου ο Νικόλας Παπαδόπουλος σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, δήλωσε κατά λέξη: «Ο Νίκος Χριστοδουλίδης βάζει υποψηφιότητα απέναντι στο ΔΗΣΥ».

Ο Νίκος έλεγε ότι είναι νωρίς για Προεκλογική την ώρα που το ΔΗΚΟ τον πρότεινε στο ΑΚΕΛ 

Το πρωί της Δευτέρας πάντως μιλώντας στο Τρίτο του ΡΙΚ ο Νικόλας Παπαδόπουλος προχώρησε και στην αποκάλυψη ότι είχε προτείνει ο ίδιος στις διαβουλεύσεις με το ΑΚΕΛ την στήριξη του Νίκου Χριστοδουλίδη.

Μάλιστα φαίνεται ότι Παπαδόπουλος - Χριστοδουλίδης βρίσκονταν σε επαφή πολύ πριν την εξαγγελία Νίκου Χριστοδουλίδη τον περασμένο Μάιο. 

Home