Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σφράγισε ημερομηνίες ο ΔΗΣΥ - Εγκρίθηκε ομόφωνα η πρόταση Αβέρωφ

Offsite Team -
01.12.2021 - 19:30

Σφράγισε ημερομηνίες ο ΔΗΣΥ - Εγκρίθηκε ομόφωνα η πρόταση Αβέρωφ

Μάρτιο η οριστική απόφαση για τον υποψήφιο του ΔΗΣΥ για Προεδρικές του 2023 - Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος

Ομόφωνα ενέκρινε τις εισηγήσεις του Αβέρωφ Νεοφύτου το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ για τις αποφάσεις του κόμματος για τις Προεδρικές Εκλογές.

Έτσι λοιπόν μετά και από την πρόταση του Προέδρο του κόμματος, αποφασίστηκε όπως η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις Προεδρικές Εκλογές 2023 γίνει την 10η Ιανουαρίου 2022 και το Ανώτατο Συμβούλιο το οποίο θα αποφασίσει οριστικά ποιος θα είναι ο υποψήφιος του ΔΗΣΥ πραγματοποιηθεί στις 12 Μαρτίου. 

Πρόκειται ουσιαστικά για τα ίδια χρονοδιαγράμματα που ακολουθήθηκαν και για τις εκλογές του 2013, όπου και τότε το Ανώτατο Συμβούλιο του ΔΗΣΥ αποφάσισε τελεσίδικα για τον υποψήφιο του κόμματος στις 17 Μαρτίου του 2012. 

Θυμίζουμε ότι από το Πολιτικό Γραφείο απουσίασε ο Νίκος Χριστοδουλίδης επικαλούμενος ανειλημμένες υποχρεώσεις, κάτι που σχολιάστηκε άκρως αρνητικά, από τα 150 και πλέον στελέχη του κόμματος που συμμετέχουν στη βαρυσήμαντη αυτή συνεδρία. 

Μάλιστα ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης στην ομιλία του ήταν έντονος και έριξε τα πυρά του προς το Νίκο Χριστοδουλίδη αναφέροντας χαρακτηριστικά ‘’Και εμείς είχαμε ανειλημμένες υποχρεώσεις αλλά είμαστε εδώ’’. Έκανε μάλιστα λόγο για απαξίωση του συνεδρίου από τον ΥΠΕΞ. 

Δείτε αυτούσια την δήλωση του Εκπροσώπου τύπου του ΔΗΣΥ Δημήτριου Δημητρίου για τις αποφάσεις του συνεδρίου:

Το Πολιτικό Γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού, με τη συμμετοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών του, της ηγεσίας του κόμματος, υπουργών, βουλευτών, δημάρχων και άλλων κομματικών αξιωματούχων, αποφάσισε σήμερα να συγκαλέσει σύνοδο του Ανωτάτου Συμβουλίου στις 12 Μαρτίου 2022, για επιλογή του προσώπου που θα στηρίξει ο Δημοκρατικός Συναγερμός στις επόμενες προεδρικές εκλογές.

Καθορίστηκε επίσης η 10η Ιανουαρίου 2022 ως η ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων από τους ενδιαφερόμενους. Παρέχεται έτσι πολύς χρόνος τόσο για την εκδήλωση ενδιαφέροντος, όσο και για την επικοινωνία με τους 1800 και πλέον σύνεδρους, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων εκπροσώπους από όλες τις επαρχίες, τη νεολαία, την τοπική αυτοδιοίκηση και το σύνολο των νυν και πρώην πολιτειακών αξιωματούχων που προέρχονται από την παράταξη. 

Η επιλογή θα πραγματοποιηθεί με μυστική ψηφοφορία, όπως ακριβώς προβλέπει το Καταστατικό.

Πρόκειται για μια ανοικτή, διαφανή και δημοκρατική διαδικασία που διαφυλάσσει την ενότητα και τη σύμπνοια της παράταξης και μας επιτρέπει να παρουσιάσουμε στους συμπολίτες μας μια αξιόπιστη πολιτική πρόταση για την Κύπρο του αύριο. 

Παράλληλα, επιτρέπει στη κυβέρνηση του πρόεδρου Αναστασιάδη να συνεχίσει να προωθεί το μεταρρυθμιστικό της έργο, με δεδομένη την πλήρη στήριξη του Δημοκρατικού Συναγερμού. 

Απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε ενδιαφερόμενο που ανήκει στον χώρο του Δημοκρατικού Συναγερμού να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Το πολιτικό γραφείο, ακόμη, αποκλείει την στήριξη προσώπου που θα επιλέξει να λειτουργήσει εκτός των δημοκρατικών του διαδικασιών.

Ν Παπαευσταθίου για απόφαση ΔΗΚΟ για Χριστοδουλίδη: Κρίμα,λυπάμαι

Offsite Team -
27.06.2022 - 09:53

Ν Παπαευσταθίου για απόφαση ΔΗΚΟ για Χριστοδουλίδη: Κρίμα,λυπάμαι

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του δικηγορικού γραφείου Τ Παπαδόπουλος διαφωνεί με την υιοθέτηση του Ν Χριστοδουλίδη

Ο Νίκος Παπαευσταθίου, διευθύνων σύμβουλος του δικηγορικού γραφείου  «Τ Παπαδόπουλος και ΣΙΑ» τοποθετήθηκε σήμερα (27/6)  για την απόφαση του ΔΗΚΟ για την υιοθέτηση της υποψηφιότητας του Νίκου Χριστοδουλίδη για τις προεδρικές εκλογές. 

Ο Νίκος Παπαευσταθίου, ο οποίος διετέλεσε και πρώην πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, με ανάρτηση του στο Twitter έγραψε συγκεκριμένα: Το @DIKO1976 επέλεξε υποστήριξη @Christodulides επιβραβεύοντας το επί 9 χρόνια βασικό στέλεχος/Υπ. της «πλέον διεφθαρμένης Κυβέρνησης» όπως υποστήριζε και την κλοπή του οράματος @IKasoulides Όραμα που προτάθηκε εναντίον της υποψηφίοτητας Τάσσου στις προεδρικές 2008. Κρίμα. Λυπάμαι.

f

Πάντως αίσθηση προκάλεσε η δημόσια τοποθέτηση του Νίκου Παπαευσταθίου, ο οποίος ξεκαθάρισε δημόσια ότι ουσιαστικά διαφωνεί με την απόφαση του ΔΗΚΟ και τάσσεται εναντίον.

 
Home