Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Καταρράκτες Κρήτου Τέρρα: Ετοιμάζεται γεφύρι και άλλα έργα

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
11.08.2022 - 06:20

Καταρράκτες Κρήτου Τέρρα: Ετοιμάζεται γεφύρι και άλλα έργα

Παραμένουν top προορισμός - Χιλιάδες επισκέπτες και φέτος - Περιμένουν μελέτες για την αποπεράτωση έργων

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Τον Ιούνιο και τον Ιούλιο πρατηρήθηκε κοσμοσυρροή  στους καταρράκτες Κρήτου - Τέρρα, αφού βρέθηκαν  4-5 χιλιάδες κόσμου. Το Κοινοτικό Συμβούλιο του χωριού ως γνωστό αποφάσισε να χρεώνει την είσοδο στους καταρράκτες. Το αντίτιμο είναι ένα ευρώ για τους ενήλικες ,ενώ οι ανήλικοι επισκέπτονται το χώρο δωρεάν. Παράλληλα, η χρέωση για τους χώρους στάθμευσης είναι στα δυο ευρώ. Οι τιμές αποφασίστηκαν σε συνεννόηση με το Υφυπουργείο Τουρισμού.

Με απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου είναι δωρεάν η είσοδος στους καταρράκτες σε μαθητές κατά τις επισκέψεις με τα σχολεία τους, οι κάτω των 12 ετών και τα άτομα με κινητικά προβλήματα και κάτοικοι της περιοχής.

Όπως ανέφερε στην Offsite News ο Κοινοτάρχης της Κρήτου Τέρρα Χαράλαμπος Δέρβης τον Αύγουστο αναμένεται να αυξηθούν οι πολίτες που θα βρεθούν στους καταρράκτες.

>>>>Διαβάστε επίσης: Ενίσχυση με τρία ακόμα drones για πρόληψη πυρκαγιών<<<<

Ερωτηθείς για ποιο λόγο τιμολογήθηκαν οι επισκέψεις των ενηλίκων και των χώρων στάθμευσης ο κ. Δέρβης εξήγησε ότι  ο στόχος είναι να  γίνουν κάποια απαραίτητα έργα τα οποία έχουν κόστος που δεν μπορεί μόνο του το Συμβούλιο να υποστηρίξει.

Ο Κοινοτάρχης Κρήτου Τέρρα ανέφερε ότι τα έργα που θα γίνουν αφορούν:

  • Nα πληρωθούν άτομα που είναι υπεύθυνα για την καθαριότητα.
  • Θα αξιοποιηθούν για να ανοιχτούν οι δρόμοι.
  • Θα διευκολυνθεί ο τρόπος που κατεβαίνουν κάτω οι επιβάτες.
  • Θα γίνουν αποχωρητήρια για τους επισκέπτες .
  • Θα δημιουργηθεί  γεφύρι

Τρεις μήνες για μελέτες

Ο κ. Δέρβης ανέφερε ότι η περιοχή είναι σε Natura για το λόγο αυτό πρέπει να γίνουν περιβαλλοντικές  μελέτες για να ολοκληρωθούν τα έργα.. Ο κ. Δέρβης είπε ότι αναμένουμε εδώ και τρεις μήνες να ολοκληρωθούν αυτές οι μελέτες. Παράλληλα,  δήλωσε ότι υπάρχει καθυστέρηση και από τις εξειδικευμένες έρευνες που γίνονται από πτηνολόγους.

Home