Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Οι 4 προτάσεις Νουρή για το μεταναστευτικό - Συνεδριάζουν οι 27

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
22.01.2023 - 06:30

Οι 4 προτάσεις Νουρή για το μεταναστευτικό - Συνεδριάζουν οι 27

Θα συζητηθεί στο Συμβούλιο Υπουργών η εξωτερική διάσταση και η συνεργασία με τρίτες χώρες

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Το μεταναστευτικό μπαίνει ξανά στη «σφαίρα» συζήτησης στα διεθνή φόρουμ. Την ερχόμενη εβδομάδα η Σουηδική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συγκαλέσει σύσκεψη των Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων στη Στοκχόλμη. Μεταξύ αυτών που θα συμμετάσχουν και ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής.

Όπως αρμοδίως πληροφορείται η Offsite News ο Υπουργός θα θέσει τέσσερα κεφαλαιώδη ζητήματα που αποτελούν τις κυπριακές διεκδικήσεις:

Πρώτο: Kεντρική διαπραγμάτευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τρίτες χώρες για σύναψη συμφωνιών ώστε να δέχονται τις επιστροφές μεταναστών.

Δεύτερο: Κυρώσεις στην Τουρκία για εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού με αποτέλεσμα να μη στέλνει μετανάστες στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Τριτο: Tη συμμόρφωση της Τουρκίας με τις υποχρεώσεις της έναντι όλων των κρστών - μελών στη βάση της δήλωσης Ε.Ε. - Τουρκίας του 2016.

Τέταρτο: Επένδυση κεφαλαίων της Ε.Ε. σε τρίτες χώρες  για δημιουργία συνθηκών αναπτυξης και εργασιας ωστε να μην υπάρχει ανάγκη για μεταναστευση απο αυτές.

>>>>Διαβάστε επίσης: Αβέρωφ για Μεταναστευτικό: Επιδόματα μόνο αν δουλεύουν<<<<

Δεν είναι  στις προτεραιότητες των Σουηδών

Η κυπριακή αντιπροσωπεία πάει πολύ καλά προετοιμασμένη για να συζητηθεί το θέμα άνκαι όπως φαίνεται το μεταναστευτικό δεν είναι στις προτεραιότητες της Σουηδικής Προεδρίας.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά  στο Υπουργείο Εσωτερικών θα συζητηθεί στο Συμβούλιο Υπουργών η εξωτερική διάσταση και η συνεργασία με τρίτες χώρες. 

>>>>Διαβάστε επίσης: Μεταναστευτικό: «Ο φράχτης του Νουρή δεν λύνει το πρόβλημα»<<<<

Ο κ. Νουρής την περασμένη Παρασκευή συναντήθηκε στη Βιέννη με τον Υπουργό Εσωτερικών της Αυστρίας και συζήτησαν το μεταναστευτικό ενόψει του Άτυπου Συμβουλίου στη Στοκχόλμη την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στην Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής, οι αιτητές ασύλου ξεπέρασαν τις 18.000 ενώ συνολικά αιτητές ασύλου και πρόσωπα που έχουν ήδη λάβει καθεστώς προστασίας, έφτασαν να αποτελούν το 6% του πληθυσμού της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

 

Home