Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πρωτοσέλιδα σήμερα (12/8): Τύπος & Online

Offsite Team -
12.08.2022 - 09:20

Πρωτοσέλιδα σήμερα (12/8): Τύπος & Online

Thumbnail
Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 12 Αυγούστου 2022

Οι αντιδράσεις υποψηφίων για την Προεδρία της Δημοκρατίας για την απόφαση του Νίκου Χριστοδουλίδη για τη μη συμμετοχή του στα τηλεοπτικά ντιμπέιτ του ΡΙΚ τον Σεπτέμβριο, η υπόθεση του κατασκοπευτικού βαν και οι υποκλοπές, η διαμαρτυρία του Κόμματος για τα Ζώα και του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών για το θάνατο του γάτου Μπερτόν και η αξίωση τους για ποινική δίωξη του Διευθυντή των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, είναι μερικά από τα κύρια θέματα στον Κυπριακό Τύπο την Παρασκευή. 

«Αλήθεια», υπό τον τίτλο «Λιποτάκτησε νωρίς», γράφει ότι υπήρξαν αντιδράσεις για την απόφαση του Νίκου Χριστοδουλίδη να μην συμμετάσχει στα ντιμπέιτ του ΡΙΚ τον Σεπτέμβριο. Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα, παραθέτει στοιχεία που δίνει ο Διευθύνων Σύμβουλος της WiRE, γράφοντας ότι άλλαξε το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ακινήτων και ότι στις 31 Δεκεμβρίου 2021, 5.679 ακίνητα αξίας €978 εκατομμυρίων ανήκαν σε εταιρείες εξαγοράς ακίνητων. Αλλού, αναφέρεται ότι οι Τουρκοκύπριοι στέλνουν εμπορική αντιπροσωπεία στη Μόσχα, σε μια προσπάθεια αύξησης των εξαγωγών χαλλουμιού. 

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

Ο «Πολίτης», υπό τον τίτλο «Το στραπάτσο τον έτρεψε σε φυγή από τα debates», γράφει ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης ακύρωσε ξαφνικά όλες τις συμμετοχές του για τον Σεπτέμβριο επικαλούμενος, άλλες υποχρεώσεις. Αλλού γράφει ότι Ντίλιαν και βαν έχουν ενταχθεί στον προεκλογικό αγώνα και ότι το ΑΚΕΛ εξαπέλυσε χθες νέα επίθεση κατά πάντων με αφορμή την υπόθεση των παρακολουθήσεων. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στο θάνατο του γάτου Μπερτόν και ότι στη νεκροτομή προέκυψαν περίεργα ευρήματα.

OFFSITE: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:

Υπό τον τίτλο ««Spy Shop» με τον Άβνι» ο «Φιλελεύθερος» γράφει ότι έρχεται στο φως η ιστορία για το θέμα ηθικής τάξης που εγείρεται για τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, και αναφέρεται στον συνεταιρισμό του αδελφού του με τον Αβραάμ Σαχάκ Άβνι, έναν εκ των ελεγχόμενων για την υπόθεση με το βαν παρακολουθήσεων. Δεν προχώρησε ο συνεταιρισμός, αναφέρεται. Αλλού, γράφει ότι το τελευταίο 10ήμερο η τιμή της βενζίνης μειώθηκε κατά 9 σεντ και του πετρελαίου 1,7 σεντ, αλλά καίνε ακόμη σε σύγκριση με την αρχή του χρόνου. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει ότι 293 αστυνομικοί φρουρούν πολιτικούς και αξιωματούχους, σε περίοδο με 600 κενές θέσεις.

Η «Χαραυγή» στον κύριο θέμα της, γράφει ότι «Γονατίζουν τα νοικοκυριά και τις ΜμΕ οι φουσκωμένοι λογαριασμοί της ΑΗΚ». Τσούζουν οι τιμές του ηλεκτρισμού και δεν υπάρχει πλάνο αντιμετώπισης της ακρίβειας, γράφει. Αλλού αναφέρει ότι «φοβήθηκε» τα ντιμπέιτ ο Νίκος Χριστοδουλίδης και κρύβεται και ότι η άρνηση του να συμμετάσχει στα τηλεοπτικά ντιμπέιτ του ΡΙΚ, προκάλεσε αντιδράσεις από υποψήφιους για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι με την ευκαιρία της 12ης Αυγούστου, Διεθνούς Ημέρας Νεολαίας, το ΑΚΕΛ απευθύνει αγωνιστικό χαιρετισμό σε νέους και νέες.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail», υπό τον τίτλο « ‘Υποψήφιος Φάντασμα’ αποφεύγει τηλεοπτικά ντιμπέιτ», γράφει στο κύριο θέμα της ότι ο Χριστοδουλίδης καταφέρνει να αποφύγει να αντιμετωπίσει τους αντιπάλους του και χλευάζεται ότι ‘κρύβεται’. Αλλού γράφει ότι τεράστιες αποκλίσεις μεταξύ της ένδειξης του μετρητή και των λογαριασμών, αναγκάζουν την ΑΗΚ να δώσει συμβουλές στους πελάτες της για το τι να κάνουν αν υποπτεύονται ότι έγινε λάθος. Άλλο θέμα αναφέρει ότι η Φον ντερ Λαίεν συμμερίζεται τις ανησυχίες για το Βαρώσι.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Γνώμη», υπό τον τίτλο «Στο Μάτι του κυκλώνα και πάλι η Κύπρος» αναφέρεται στον φάκελο υποκλοπές και ότι πίσω από τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων στην Ελλάδα είναι η Ισραηλινή εταιρεία «που αλώνιζε και στη χώρα μας». Αλλού γράφει ότι είναι στα όριά τους οι φοιτητές με το ψηλό κόστος στέγασης και την ακρίβεια. Η εφημερίδα αλλού, αναφέρεται σε αφιέρωμα για τα 48 χρόνια από τη κατάληψη της Αμμοχώστου.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Το Ποντίκι» στον κύριο θέμα της αναφέρει ότι «Τα επιτελεία δεν πάνε διακοπές» και ότι γίνονται εντατικές προετοιμασίες για το κύριο μέρος της προεκλογικής περιόδου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Ερντογάν επιβεβαιώνει ότι θα πληρώσει σε ρούβλια για το ρωσικό αέριο. Αλλού γράφει για το γεγονός ότι η διάρκεια της ημέρας μεγαλώνει στη Γη. 

(ΚΥΠΕ/BRIEF/OFFSITE NEWS)

Home