Πρωτοσέλιδα σήμερα (19/1): Τύπος & Online

Πρωτοσέλιδα σήμερα (19/1): Τύπος & Online

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 19/01/2022

Η σταδιακή μείωση των περιστατικών κορωνοϊού, η συνεχιζόμενη ροή μεταναστών τις πρώτες μέρες του 2022, η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τις αρμοδιότητες του Γενικού Εισαγγελέα, οι προτάσεις ΑΚΕΛ εναντίον της ακρίβειας, οι εκκλήσεις Γενικού Εισαγγελέα για μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης και η αύξηση των εκτάκτων υπαλλήλων στο δημόσιο σε σχέση με τους μόνιμους, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου της Τετάρτης.

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Δεν είναι απόλυτος άρχοντας», αναφέρεται σε «ενδιαφέρουσα απόφαση» του Ανωτάτου για τις αρμοδιότητες του Γενικού Εισαγγελέα. Αλλού αναφέρεται σε προθέσεις για ενσωμάτωση των κατεχομένων στην Τουρκία σε σχέση με το καθεστώς του παράνομου αεροδρομίου στην Τύμπου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι απόψε θα είναι η πιο κρύα νύχτα του χειμώνα για φέτος.

OFFSITE: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Το τέλος της πανδημίας γράφεται με ‘Όμικρον’;», γράφει ότι μειώνονται σταδιακά τα νέα περιστατικά κάνοντας την επιστημονική κοινότητα να αισιοδοξεί. Αλλού αναφέρεται σε προεδρική επιχείρηση δικαίωσης για τον EastMed. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σηκώνουν μανίκια και ξεκινούν εργασία 60 Τ/κ εργαζόμενοι ως αποτέλεσμα της συμφωνίας ΣΕΚ κα TURK -SEN.  

«Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «18 μέρες 700 αιτήσεις ασύλου» γράφει ότι αμείωτες είναι οι ροές μεταναστών και το 2022, με 19 χιλιάδες αιτητές υπό εξέταση. Σε άλλο θέμα γράφει ο Δρ. Κ. Φελλάς προειδοποιεί ότι είναι απειλή για την ψυχολογία των μαθητών το “test to stay”. Αλλού γράφει ότι εμπλέκουν την Κύπρο στο κύκλωμα βιαστών και γράφει ότι πρόσωπο από εδώ φέρεται να έστελλε γυναίκες στην Ελλάδα για τα πάρτι.  

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Προτάσεις κατά της ακρίβειας εδώ και τώρα από το ΑΚΕΛ», γράφει ότι το ΑΚΕΛ διεκδικεί να υψωθεί ασπίδα προστασίας του λαού από την ακρίβεια. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ Πάφου αντιτάχθηκε στην ανέγερση ναού εντός του δημοσίου κήπου. Αλλού γράφει ότι σε θέση άμυνας ο Πρόεδρος Αναστασιάδης "τα ρίχνει στο ΑΚΕΛ", αναφορικά με τον EastMed.  

H αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” στο κύριο της θέμα με τίτλο «Το σύστημα δικαιοσύνης αντιμετωπίζει κατάρρευση», γράφει ότι ο Γενικός Εισαγγελέας πιέζει τους νομοθέτες να σπρώξουν τη μεταρρύθμιση στη Βουλή. Αλλού αναφέρεται στην εκλογή της νέας Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα και την αναφορά της ότι «δεν μπορούμε να είμαστε πραγματικά ενωμένοι όσο η Κύπρος παραμένει διαιρεμένη». Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρεται σε διόρθωση στο safepass για να σταματήσει η παραβίαση της καραντίνας από τα επιβεβαιωμένα περιστατικά COVID-19.  

H εβδομαδιαία «Οικονομική Καθημερινή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Έκτακτοι σε θέσεις μονίμων στο δημόσιο», γράφει ότι ο αριθμός τους αυξήθηκε κατά 3.664 από το 2017, ενώ μειώθηκε το μόνιμο προσωπικό κατά 9.533 υπαλλήλους. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ηλεκτρικό είναι ένα στα πέντε νέα Ι.Χ. στην Ευρώπη. Αλλού γράφει ότι επενδύσεις ξένων brands δίνουν ώθηση στον τουρισμό.

Home