Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πρωτοσέλιδα σήμερα (23/6): Τύπος & Online

Offsite Team -
23.06.2022 - 08:48

Πρωτοσέλιδα σήμερα (23/6): Τύπος & Online

Thumbnail
Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 23 Ιουνίου 2022

Η αύξηση στις τιμές των καυσίμων στην Κύπρο ενώ η διεθνής τιμή του πετρελαίου μειώνεται, η διαθεσιμότητα αξιωματικού ύστερα από τις καταγγελίες της Διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών, η επιστολή Τατάρ προς Πρόεδρο Αναστασιάδη ημερομηνίας 20 Ιουνίου, στην οποία καθορίζει το πλαίσιο των κινήσεων του στο Κυπριακό, η προσπάθεια για είσοδο ιδιωτών επενδυτών στα κρατικά νοσηλευτήρια και η ανταπόκριση της κυβέρνησης με τρία πτητικά μέσα στην έκκληση για βοήθεια από το κατοχικό καθεστώς στην πυρκαγιά της Καντάρας, είναι μερικά από τα κύρια θέματα του σημερινού κυπριακού Τύπου.

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

 

Η εφημερίδα «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Πουλούν ακριβότερα καύσιμα που δεν έχουν καν παραλάβει», γράφει ότι άλλα 3.5 σεντ το λίτρο αύξηση στη μέση τιμή πετρελαίου χθες. Σημειώνει ότι κανείς δεν είναι σε θέση να εξηγήσει πώς καθορίζονται οι τιμές των καυσίμων και γιατί ενώ η διεθνής τιμή του πετρελαίου μειώνεται, στην Κύπρο οι τιμές αυξάνονται. Αλλού γράφει ότι η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στην έκκληση για βοήθεια από το κατοχικό καθεστώς μέσω του ΟΗΕ, στέλνοντας τρία πτητικά μέσα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Καντάρα. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην ανησυχία που υπάρχει για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

OFFSITE: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:

1/ Εκτός των Νοσοκομείων ΓΕΣΥ όσοι Γιατροί δεν μπουν στο Σύστημα

2/ Έχεις παιδί στο Δημοτικό; Θα σου δίνουν έκθεση για την πρόοδό του

3/ Έρχονται e-τάξεις στα σχολεία με projector, smart-tv & laptop

4/ ΔΗΚΟ: Την Κυριακή επίσημα στο πλευρό Χριστοδουλίδη

Η εφημερίδα «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Διαθεσιμότητα αξιωματικού και η ιστορία είχε…Δράκου» γράφει ότι η Υπουργός Δικαιοσύνης Στέφη Δράκου ανακοίνωσε χθες αργά το βράδυ πως αποφάσισε να θέσει σε διαθεσιμότητα τον ανώτερο αξιωματικό της Αστυνομίας, ο οποίος καταγγέλθηκε από τη διευθύντρια των Φυλακών. Αλλού γράφει ότι το Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΚΟ αποφάσισε χθες να εισηγηθεί την υποστήριξη της υποψηφιότητας του Νίκου Χριστοδουλίδη. Σε άλλο θέμα γράφει ότι λόγω πληθωρισμού πιο μικρό το καλάθι για ψώνια. Σημειώνει ότι τα στοιχεία που συλλέγει από τις υπεραγορές η Retail Zoom αποτυπώνουν την αλλαγή της καταναλωτικής μας συμπεριφοράς λόγω αύξησης των τιμών.

Η εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Τινάσσει τις γέφυρες ο Τατάρ» δημοσιεύει επιστολή του κατοχικού ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ημερομηνίας 20 Ιουνίου, στην οποία σημειώνει μεταξύ άλλων ότι δεν υφίσταται η βάση των διαπραγματεύσεων, παραπέμποντας στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και στην αναφορά του στην άτυπη Πενταμερή της Γενεύης, ότι δεν υπάρχει «κοινό έδαφος». Αλλού γράφει «την έφερε για δουλειά στα χωράφια και τη βίαζε» και πως η γυναίκα 33 χρόνων από το Νεπάλ κατέληξε στο νοσοκομείο Λεμεσού με αιμορραγία ενώ συνελήφθη ο εργοδότης. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι στολίδι της νοτιοανατολικής Μεσογείου είναι η μαρίνα Αγίας Νάπας.

Η εφημερίδα «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Προσπάθεια για είσοδο ιδιωτών επενδυτών στα κρατικά νοσηλευτήρια» γράφει ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η παραχώρηση υποδομών του δημοσίου τομέα σε ιδιώτες προσωπικούς ιατρούς για εφημερίες. Σημειώνει ότι κρίσιμη είναι η σύσκεψη υπό τον Υπουργό Υγείας για τις εφημερίες. Αλλού γράφει ότι «δεν πάει άλλο, ούτε με την ακρίβεια, ούτε με την κυβέρνηση ΔΗΣΥ». Σε άλλο θέμα γράφει ότι πυροσβεστικά αεροσκάφη και από τις ελεύθερες περιοχές πήγαν στην μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην κατεχόμενη Καντάρα, όπου τέσσερα χωριά τέθηκαν σε κίνδυνο – Άρδανα, Μάντρες, Άγιος Ανδρόνικος και Άγιος Ιάκωβος.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα «Cyprus Mail» υπό τον τίτλο «Η Κύπρος στέλνει αεροσκάφη για καταπολέμηση πυρκαγιάς στον βορρά» αναφέρεται στην πυρκαγιά στην κατεχόμενη Καντάρα, όπου η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στην έκκληση για βοήθεια από το κατοχικό καθεστώς μέσω του ΟΗΕ, στέλνοντας τρία πτητικά μέσα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Αλλού αναφέρεται στην εξαγωγή 30.000 σκύλων από την Κύπρο τα τελευταία επτά χρόνια. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις δηλώσεις του Τ/Κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ ότι τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης είναι «ξαναζεσταμένο πιάτο».

ΚΥΠΕ

Πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό

Offsite Team -
28.06.2022 - 08:46

Πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό

Το καντήλι έκανε τη ζημιά

Σε κινητοποίηση τέθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, χθες η ώρα 09:43, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε δωμάτιο - επέκταση βεράντας οικίας, το οποίο χρησιμοποιείτο ως κουζίνα/πλυσταριό, στην Αγία Φύλα, της επαρχίας Λεμεσού.

Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Αγίου Ιωάννη Λοχία Βασίλη Κρόκου με δύο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 10:33. Την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς, δεν βρισκόταν κανείς εντός της κατοικίας. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, το εν λόγω δωμάτιο, καθώς και το περιεχόμενό του, έπαθαν εκτεταμένες ζημιές.

Μετά από διερεύνηση αιτιών πυρκαγιάς που ακολούθησε, σε συνεργασία με την Αστυνομία, η πυρκαγιά φαίνεται να προκλήθηκε από αναμμένο καντήλι.

Φωτιά και σε 2 όχηματα στη Λευκωσία

Παράλληλα η ώρα 03:13 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε δύο οχήματα στην Ανθούπολη, της επαρχίας Λευκωσίας. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Λακατάμιας με δύο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 03:32. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, τα δύο οχήματα, καθώς και το μεταλλικό σκέπαστρο, κάτω από το οποίο βρίσκονταν σταθμευμένα, έπαθαν εκτεταμένες ζημιές. Θα ακολουθήσει διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς, αργότερα σήμερα, σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Home