Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Υπόθεση Αθ. Νικολάου: Έτσι θα δουλέψουν οι αν. ποινικοί ανακριτές

Του Γώργου Μιχαηλίδη -
13.10.2021 - 06:00

Υπόθεση Αθ. Νικολάου: Έτσι θα δουλέψουν οι αν. ποινικοί ανακριτές

Ζήτησαν το μαρτυρικό υλικό από τον Αρχηγό - Θέλουν αποτέλεσμα σε 4 μήνες / Οι επόμενες ενέργειες

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Αρχίζει σιγά - σιγά η έρευνα των τριών ανεξάρτητων  ποινικών ανακριτών που διορίστηκαν από τον Γενικό Εισαγγελέα Γιώργο Σαββίδη για να διερευνήσουν τα αίτια θανάτου του εθνοφρουρού Αθανάσιου Νικολάου που εντοπίστηκε νεκρός κάτω από το γεφύρι της Άλασσας στις 29 Σεπτεμβρίου 2005.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Οι Σάββας Μάτσας, Αχιλλέας Αιμιλιανίδης και Αντώνης Αλεξόπουλος είχαν χθες Τρίτη την πρώτη τους συνάντηση και συμφώνησαν τον τρόπο που θα εργαστούν. Όπως πληροφορούμαστε, ο τρεις θα αναλάβουν συγκεκριμένα κομμάτια του μαρτυρικού υλικού. Ήδη, μέσω γραπτής επιστολής ζήτησαν το ογκώδες μαρτυρικό υλικό από τον Αρχηγό Αστυνομίας.

Αμέσως μόλις το παραλάβουν θα αρχίσουν τη μελέτη η οποία θα καταδείξει και πότε θα ληφθούν οι πρώτες καταθέσεις. Η Offsite πληροφορείται ότι ο αριθμός όσων θα καταθέσουν και το είδος της κατάθεσης  θα εξαρτηθεί μέσα από τη μελέτη του μαρτυρικού υλικού.  Δεν αποκλείεται να προκύψουν όμως και νέα στοιχεία. Πάντως οι ανακριτές θα παραλάβουν μαρτυρίες, τα  τεκμήρια και  τις  εκθέσεις των ιατροδικαστών που ενήργησαν για την οικογένεια και την Κυβέρνηση.

Έχουν 4 μήνες

Οι ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές στη βάση των όρων εντολής τους έχουν 4 μήνες για την έκδοση πορίσματος. Ωστόσο, εφόσον δεν ολοκληρώσουν το έργο τους θα τους δοθεί περαιτέρω χρόνος. Μέσα στο πλάνο των ανακριτών είναι η αυτοψία στη σκηνή για να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Σημειώνεται ότι έχει εκδοθεί διάταγμα για επιστροφή των πλακιδίων που έμειναν στην Ελλάδα. Χθες Τρίτη αναμενόταν να μεταβούν στην Ελλάδα ανακριτές για να  παραλάβουν και να φέρουν πίσω τα πλακίδια.  Πάντως η ποινική ανάκριση θα σταματήσει κάθε ενέργεια από το θανατικό ανακριτή.

Πάντως, τα ευρήματα των εξετάσεων μετά την εκταφή, δείχνουν ότι ο θάνατος του 26χρονου τότε εθνοφρουρού οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια διά στραγγαλισμού

 

Home