Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Υπόθεση Αθ. Νικολάου:Αυτοί είναι οι 3 ανεξ. ποινικοί ανακριτές

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
07.10.2021 - 06:00

Υπόθεση Αθ. Νικολάου:Αυτοί είναι οι 3 ανεξ. ποινικοί ανακριτές

Πάνε στη Νομική Υπηρεσία σήμερα και πιάνουν δουλειά / Γ.Ε. & Βοηθός Γ.Ε. Θα μιλήσουν για την υπόθεση

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Το επόμενο βήμα στην υπόθεση θανάτου του εθνοφρουρού Αθανάσιου Νικολάου που βρέθηκε νεκρός κάτω από το γεφύρι της Άλασσας μπαίνει σήμερα σε νέα τροπή. Η απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου να αποδεχθεί το αίτημα των δικηγόρων της οικογένειας του αποβιώσαντα για το διορισμό τριών ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών θα λάβει σήμερα σάρκα και οστά.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Το πρωί θα βρεθούν στη Νομική Υπηρεσία οι τρεις ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές που προτάθηκαν από τους δικηγόρους και εγκρίθηκαν από τον Γενικό Εισαγγελέα. Σύμφωνα με πληροφορίες της Offsite οι τρεις ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές θα είναι οι δικηγόροι:

  • Σάββας Μάτσας (υπηρέτησε και στη Νομική Υπηρεσία)

ΣΑΒΒΑΣ Μτσασ

  • Αχιλλέας Αιμιλιανίδης

ΑΙΜΙΙΑΝΙΔΗΣ

  • Αντώνης Αλεξόπουλος

Προεδρεύων της Επιτροπής θα είναι ο κ. Μάτσας λόγω μεγαλύτερης εμπειρίας.

Οι τρεις ανακριτές που ήδη ενημερώθηκαν από τον Γενικό Εισαγγελέα θα δώσουν τη σχετική διαβεβαίωση και θα λάβουν τους όρους εντολής τους. Στις 11:00 το πρωί ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Σάββας Αγγελίδης θα προβούν σε δηλώσεις για την υπόθεση.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Πάντως πληροφορίες μας αναφέρουν ότι οι τρεις ποινικοί ανακριτές θα διερευνήσουν τα πάντα λαμβάνοντας καταθέσεις, τεκμήρια και τις εκθέσεις των ιατροδικαστών που ενήργησαν για την οικογένεια και την Κυβέρνηση. Το πιθανότερο σενάριο είναι οι ανακριτές να βρεθούν και στο σημείο όπου εντοπίστηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2005 νεκρός ο τότε εθνοφρουρός.

Η εξέλιξη αυτή «παγώνει» προς το παρόν όποιες ενέργειες έγιναν ή επρόκειτο να γίνουν ενώπιον ποινικού ανακριτή ή του θανατικού ανακριτή. Σημειώνεται ότι η οικογένεια ζητούσε εξαρχής ανεξάρτητους ανακριτές, αφού ήταν δυσαρεστημένη από τα όσα έπραξε η Κυβέρνηση.

Σε μια άλλη εξέλιξη, έχει εκδοθεί διάταγμα για επιστροφή των πλακιδίων που έμειναν στην Ελλάδα. Στις 12 Οκτωβρίου αναμένεται να μεταβούν στην Ελλάδα για να παραλάβουν και να φέρουν πίσω τα πλακίδια. 

Πάντως, τα ευρήματα των εξετάσεων μετά την εκταφή, δείχνουν ότι ο θάνατος του 26χρονου τότε εθνοφρουρού οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια διά στραγγαλισμού

 

Home