Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πίσω στο χρόνο: Η εκτέλεση του Άντη...

Offsite Team -
12.01.2020 - 07:15

Πίσω στο χρόνο: Η εκτέλεση του Άντη...

Thumbnail
Δέκα χρόνια από τον χαμό του Άντη Χατζηκωστή

Ένας άνθρωπος με ικανότητες, νέες ιδέες, πρωτοποριακό τρόπο σκέψης, το χαμογελαστό παιδί της τηλεόρασης. Η εκτίμηση προς το πρόσωπό του ήταν τεράστια ακόμη και από ανταγωνιστές.

Ο Άντης Χατζηκωστής σπούδασε οικονομικά και πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Southampton στην Αγγλία, όπου αποφοίτησε με «Άριστα». Μιλούσε Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά.

Εργάστηκε ως οικονομικός αναλυτής στη γενική διεύθυνση της Ευρωπαϊκής επιτροπής στις Βρυξέλλες, διετέλεσε διοικητικός σύμβουλος σε οργανισμούς στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Ήταν ο άνθρωπος που άνοιξε δρόμους και πρωτοπόρησε στον χώρο της ενημέρωσης, της τηλεόρασης, των εντύπων και της ψυχαγωγίας, με τη δημιουργία νέων τίτλων, ραδιοφωνικών σταθμών και διαδικτυακών δικτύων.

Επιστρέφοντας στην Κύπρο στα μέσα της δεκαετίας του 1990, ανέλαβε αμέσως δουλειά στον εκδοτικό οίκο ΔΙΑΣ, υπηρετώντας σε διάφορα πόστα του οργανισμού.

Μερικά χρόνια αργότερα ο πατέρας του, Κωστής Χατζηκωστής εμπιστεύθηκε τον τριαντάρη Άντη για να αναλάβει τα ηνία του εκδοτικού οίκου ΔΙΑΣ.

Ως επικεφαλής του ΔΙΑ ο Άντης Χατζηκωστής έβαλε όλο το μεράκι, τις ιδέες και το διευθυντικό του στυλ σε κάθε έκφανση δραστηριοτήτων του Οργανισμού. Έφερε νέα ΜΜΕ στην Κύπρο, όπως περιοδικά και ιστοσελίδες, δημιούργησε την πρώτη δωρεάν εφημερίδα στη χώρα, λειτούργησε ραδιοφωνικούς σταθμούς, σύναψε πολλές συνεργασίες με ελληνικά media, ενώ οδήγησε το Sigma στην κορυφή των τηλεθεάσεων.

Η μοιραία νύχτα

Βράδυ της 11ης Ιανουαρίου 2010, ο 43χρονος τότε Άντης διευθύνων σύμβουλος του εκδοτικού ομίλου ΔΙΑΣ, επιστρέφει σπίτι μετά τη δουλεία στην περιοχή της Αμερικανικής Πρεσβείας στη Λευκωσία.

Σταθμεύει το αυτοκίνητο του έξω από το σπίτι του και εκεί δέχεται δυο πυροβολισμούς εξ επαφής. Ο θάνατός του ακαριαίος...

2

Η είδηση του θανάτου του προκαλεί σοκ, με τα σενάρια για το τι έγινε το μοιραίο βράδυ να είναι πολλά. Η Αστυνομία αρχίζει τις έρευνες και συλλαμβάνει τον Φάνο Χατζηγεωργίου, όπου στη συνέχεια κρίθηκε ως μάρτυρας κατηγορίας, υποδεικνύοντας ως δολοφόνο τον Γρηγόρη Ξενοφώντος και τον εαυτό του ως τον οδηγό της μοτοσικλέτας.

Επίσης, απέδωσε στους Ανδρέα Γρηγορίου, Τάσο Κρασοπούλη και Έλενα Σκορδέλη τη συνωμοσία για διάπραξη του φόνου. 

Η απόφαση του Δικαστήριου:

Σύμφωνα με την Κατηγορούσα Αρχή, κίνητρο για τη δολοφονία ήταν οι διαφορές των μετόχων του τηλεοπτικού σταθμού «Σίγμα» Έλενας Σκορδέλη και Τάσου Κρασοπούλη με τον Άντη Χατζηκωστή, οι οποίες ενισχύθηκαν με τον ισχυρισμό του Χατζηγεωργίου ότι συμμετείχε σε ραντεβού στο σπίτι του Κρασοπούλη, στο οποίο συμφωνήθηκε το συμβόλαιο θανάτου και η εκτέλεση του εγκλήματος.

Μετά από 3 χρόνια, οι τέσσερις κατηγορούμενοι, Έλενα Σκορδέλη, Τάσος Κρασοπούλης, Ανδρέας Γρηγορίου και Γρηγόρης Ξενοφώντος καταδικάστηκαν σε ισόβια.

Home