Σύνοδος Νεολαίας των Ηνωμένων Εθνών

Offsite Team -
07.02.2018 - 16:15

Σύνοδος Νεολαίας των Ηνωμένων Εθνών

Thumbnail

O Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΝΕΚ στη Σύνοδο Νεολαίας των Ηνωμένων Εθνών

 

Με ιδιαίτερη χαρά, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Νεολαίας κ. Παναγιώτης Σεντώνας, εκπροσώπησε την Κυπριακή Δημοκρατία στη Σύνοδο Νεολαίας των Ηνωμένων Εθνών (Economic and Social Council Youth Forum), η οποία πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 30 Ιανουαρίου 2018.

 

 

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επίσημη ετήσια Σύνοδο για θέματα νεολαίας, που διοργανώνει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, στην οποία παρίστανται εκπρόσωποι κρατών, αξιωματούχοι του ΟΗΕ, αλλά και νεαροί ηγέτες της κοινωνίας των πολιτών απ’ όλο τον κόσμο. Σκοπός είναι να συζητήσουν προτάσεις πολιτικής, αλλά και να προωθήσουν καινοτόμες προσεγγίσεις και πρωτοβουλίες για την προαγωγή της ανάπτυξης των νέων ανθρώπων, καθώς και την ενδυνάμωση του ρόλου τους στην υλοποίηση της Ατζέντας 2030 για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

 

 

Η Σύνοδος του 2018 επικεντρώθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η σημερινή νέα γενιά - η πολυπληθέστερη που έχει γνωρίσει ποτέ ο κόσμος – αλλά και στην επί του πρακτέου εμπλοκή της στην επίτευξη των στόχων της Ατζέντας 2030. Συγκεκριμένα, η συζήτηση επικεντρώθηκε, μεταξύ άλλων, στην προαγωγή της κοινωνικής ευημερίας, της ποιοτικής και ελεύθερης εκπαίδευσης, της αξιοπρεπούς εργασίας και της δίκαιης και χωρίς αποκλεισμούς οικονομικής ανάπτυξης, αλλά και στο γεγονός ότι η δύναμη που έχουν στα χέρια τους οι νέοι, χρησιμοποιείται για την οικοδόμηση βιώσιμων και ανθεκτικών κοινωνιών.

 

 

Κατά την παρέμβασή του στη Σύνοδο, ο Πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού Νεολαίας ενημέρωσε τους αξιωματούχους του ΟΗΕ και όλους τους παρευρισκόμενους, για τον καταρτισμό της Εθνικής Στρατηγικής για τη Νεολαία και τη σύνδεσή της με τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η κυπριακή κυβέρνηση για την ενδυνάμωση των νέων.

 

 

Τέλος, στο πλαίσιο της Συνόδου, ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΟΝΕΚ συναντήθηκε με την Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για θέματα νεολαίας κ. Jayathma Wickramanayake, την οποία ενημέρωσε για τις πολιτικές και τα προγράμματα που εφαρμόζει η Κύπρος για τη νέα γενιά.

 

Home