Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Επικίνδυνοι στο Προεδρικό

Offsite Team -
24.07.2021 - 15:22

Επικίνδυνοι στο Προεδρικό

Το πιο νοσηρό είναι ότι το σύστημα δικαιοσύνης έθεσε υπό οκταήμερη κράτηση έναν επιστήμονα επειδή είπε την άποψή του

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΑΠΙΟΥ

 

Τι είναι πιο επικίνδυνο; Μια χούφτα αλήτες που ρίχνουν μολότοφ και τρομοκρατούν μεροκαματιάρηδες γιατί «διαφωνούν» με τις απόψεις του συγκροτήματος στο οποίο εργάζονται ή μια κυβέρνηση που εκφοβίζει, εκβιάζει, διχάζει, συκοφαντεί και εν τέλει, συλλαμβάνει τους επικριτές της; 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Αμφότεροι είναι επικίνδυνοι, γιατί έχουν στόχο να καταπνίξουν την αντίθετη άποψη ασκώντας βία. Είτε σωματική και λεκτική βία, είτε ψυχολογική, οικονομική, υγειονομική και καθεστωτική βία. Σε κάθε περίπτωση, ασκώντας υπέρμετρη βία εναντίον όσων (θεωρούν ότι) διαφωνούν μαζί τους. Με τη διαφορά ότι, τους εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου μπορούμε εύκολα να τους ξεχωρίσουμε, να τους απομονώσουμε και να τους καταδικάσουμε, ενώ το αυταρχικό καθεστώς μπορούμε εύκολα να το δικαιολογήσουμε και να το αποδεχτούμε ως κάτι επάναγκες.       

Την περασμένη Κυριακή έγινε μια συγκέντρωση χιλιάδων ανθρώπων έξω από το Προεδρικό εναντίον της κυβερνητικής ανεπάρκειας στη διαχείριση της πανδημίας και εναντίον του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Είναι βολικό να εστιάζουμε σε κάποιους (που θεωρούμε) γραφικούς, σε συνθήματα της κακιάς ώρας και σε αρλούμπες διαδηλωτών. Είναι ακόμα πιο βολικό να χαρακτηρίζονται οι διαδηλωτές ως «σκοταδιστές», «ψεκασμένοι», «αντιεμβολιαστές», «αρνητές» και άλλα παρόμοια κοσμητικά επίθετα, αποκρύβοντας εντέχνως ότι η διαδήλωση της Κυριακής συγκρίνεται σε όγκο μόνο με το λαϊκό ξέσπασμα της τραγωδίας του Μαρί. 

Αυτήν τη διαδήλωση των χιλιάδων ανθρώπων, στην οποία δεν έσκασε ρουθούνι,  κάποια μέσα ενημέρωσης επέλεξαν είτε να την υποβαθμίσουν, είτε να την εξαφανίσουν. Προφανώς δεν την θεώρησαν σημαντική. Ούτε άλλωστε και η κυβέρνηση την θεώρησε σημαντική, κρίνοντας από τον αυταρχικό τρόπο που συνέχισε να διαχειρίζεται τα θέματα της πανδημίας. Επιβάλλοντας αναποτελεσματικά μέτρα, διασπείροντας τον διχασμό και απειλώντας με φυλάκιση αθώους ανθρώπους. Η σύλληψη του γιατρού Ελπιδοφόρου Σωτηριάδη με κατηγορίες, που αν δεν ήταν έωλες, θα ήταν αστείες, αποτελούν το κερασάκι του αυταρχισμού. Το πιο νοσηρό είναι ότι το κυπριακό σύστημα δικαιοσύνης έθεσε υπό οκταήμερη κράτηση έναν επιστήμονα επειδή είπε την άποψή του.

Αν ο Σωτηριάδης κατηγορείται ότι οργάνωσε μια ειρηνική συγκέντρωση τόσων χιλιάδων ανθρώπων, τότε η κυβέρνηση έχει μεγαλύτερο πρόβλημα από όσο φαντάζεται. Αν όμως κατηγορείται επειδή κατάγγειλε την ανεπάρκεια και ανικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί την πανδημία, τότε έχουμε μεγαλύτερο πρόβλημα από όσο πιστεύουμε ότι έχουμε. 

Τι είπε ο Σωτηριάδης; Σταχυολογώντας τα εξής: «Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης είναι απαράδεκτα, δεν έχουν καμιά σχέση με τον έλεγχο της πανδημίας (…)

Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ανήθικους εκβιασμούς για να κάνουν εμβολιασμούς οι πολίτες είτε θέλουν, είτε όχι (…) Γνωρίζει πολύ καλά ότι ο έμμεσος εξαναγκασμός και ο εκβιασμός απαγορεύεται (…) Καλούμε την κυβέρνηση να σεβαστεί τον ελεύθερο και εθελοντικό χαρακτήρα του εμβολιασμού, τον οποίο διακήρυξε και το Συμβούλιο της Ευρώπης (…) Θα πρέπει να ντρέπονται για αυτό το διχασμό που καλλιεργούν εργολαβικά εδώ και μήνες (…) Η υπουργός Εργασίας θα πρέπει να ντρέπεται επειδή επί των ημερών της απειλούνται εργαζόμενοι να χάσουν τη δουλειά τους επειδή δεν επιλέγουν τον εμβολιασμό. Ο υπουργός Υγείας θα πρέπει να ντρέπεται επειδή επί των ημερών του έχουν ανακοινωθεί τα χειρότερα εκβιαστικά μέτρα με στόχο να στραγγαλίσουν ακόμα και την πρόσβαση του λαού σε τρόφιμα. Θα πρέπει να ντρέπονται και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΔΕΟΚ που παρακολουθούν την κυβέρνηση να εκβιάζει και να απειλεί εργαζομένους (…) Σας ευχαριστώ που είστε εδώ για να προστατέψετε την πατρίδα μας από την αυθαιρεσία…».   

Ούτε «δεσμεύομαι» είπε ο Σωτηριάδης, ούτε «μην σας πάρει ο δαίμονας» ξεστόμισε, ούτε έκανε τον ανήξερο για το πάρτι της διαπλοκής και της διαφθοράς κάτω από τη μύτη του. Είπε αυτά που λένε πολλοί επιστήμονες στο εξωτερικό, αυτά που είπε το Συμβούλιο της Ευρώπης, αυτό που υποστήριξε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Εμβολιασμός με το ζόρι δεν γίνεται. Είτε συμφωνούμε, είτε διαφωνούμε. 

Με αυταρχισμό, εξαγορές, εκβιασμούς και φτηνή προπαγάνδα, δεν κτίζονται τείχη ανοσίας, αλλά τείχη διχασμού. Τείχη που μπορεί να εξυπηρετούν μια διεφθαρμένη ελίτ και να καλύπτουν ανεπαρκείς πολιτικές, αλλά κλονίζουν συθέμελα κάθε έννοια ενός κράτους δικαίου. Εάν η κυβέρνηση πιστεύει ότι όσοι αντιδρούν στα ανήθικα και αυταρχικά μέτρα που ανακοίνωσε είναι «αντιεμβολιαστές», δεν κατάλαβε τι συμβαίνει. Ή δεν την ενδιαφέρει να καταλάβει. Τα πολιτικά κόμματα όμως γιατί ποιούν τη νήσσαν;      

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Υστερόγραφο 1: Ο Αρχιεπίσκοπος απείλησε δημοσίως εργαζόμενους ότι αν δεν εμβολιαστούν θα τους απολύσει, αλλά ούτε η αρμόδια Υπουργός, ούτε ο Γενικός Εισαγγελέας άκουσαν οτιδήποτε.

Υστερόγραφο 2: Οι «φίλοι» μας οι Εγγλέζοι πάλι μας έβαλαν τρικλοποδιές, αυτή τη φορά στο Συμβούλιο Ασφάλειας, αλλά εμείς συνεχίζουμε να πολιτευόμαστε ωσάν να είμαστε ακόμα αποικία τους και όχι ένα ανεξάρτητο κράτος. Περιμένουμε να λύσουν το «βρετανικό ζήτημα» τα εγγόνια και τα δισέγγονά μας. Αυτό θα πει διορατικότητα και οξυδέρκεια. 

Το άσχετο:     

Καλή Κυριακή και Αγία Υπομονή…     

Home