Παρέμβαση: Άργησες Ακκιντζί άργησες! Στο Κ.Μοντανά ψήφισες Άγκυρα

Παρέμβαση: Άργησες Ακκιντζί άργησες! Στο Κ.Μοντανά ψήφισες Άγκυρα

Ολοκληρώθηκε και η καταμέτρηση των ψήφων για τις εκλογές της «προεδρίας» στα κατεχόμενα την νύχτα της Κυριακής (18/10). Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα ο Ερσίν Τατάρ έλαβε το 51,74% με 67,385 ψήφους και ο Μουσταφά Ακιντζί έλαβε το 48,26% με 62,858 ψήφους. 

Αρκετοί ήταν αυτοί που προεκλογικά προέτρεξαν να υποβάλουν, να προκαθορίσουν και να παρομοιάσουν αυτές τις εκλογές στα κατεχόμενα ως «δημοψήφισμα» για επανένωση ή διχοτόμηση. Δεν είναι του παρόντος τα περαιτέρω επί τούτου. 

Άλλη είναι η ουσία. Και η ουσία είναι πως ο Μουσταφά Ακκιντζί στην κρισιμότερη στιγμή της πολιτικής του καριέρας, ως ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, ψήφισε την Άγκυρα. 

Και δεν ήταν άλλη, από την στιγμή στο Κράν Μοντανά, όπου ενώ ο Τούρκος ΥΠΕΞ, με πρόσχημα την διαφύλαξη των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων, αναφώνησε δημόσια πως «οι ελληνοκύπριοι ονειρεύονται» αν νομίζουν ότι η Τουρκία θα αποδεχτεί κατάργηση εγγυήσεων, ο Μουσταφά Ακκιντζί σιώπησε. 

Όπου, στο ίδιο σκηνικό, ενώ ο Τούρκος ΥΠΕΞ αρνείτο πεισματικά να καταθέσει γραπτώς τις θέσεις της Άγκυρας στο θέμα των Εγγυήσεων, ο Μουσταφά Ακκιντζί, ως κομπάρσος παρακολουθούσε αντί να τοποθετηθεί πως «οι Κύπριοι, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι δεν επιθυμούν καμία Εγγύηση από καμία Μητέρα Πατρίδα. Ούτε από Ελλάδα ούτε από Τουρκία». 

Όπου, στο ίδιο σκηνικό, ενώ γνώριζε πως η Άγκυρα μιλούσε ενόσω ο ίδιος της «άφηνε χώρο», σιώπησε, αντί να τοποθετηθεί ενώπιον του ΓΓ του ΟΗΕ και να δηλώσει πως η Άγκυρα πλέον, όπως και η Ελλάδα, δεν έχουν κανένα ρόλο και λόγο στην Επανενωμένη Κύπρο. 

Η Ελληνοκυπριακή πλευρά έζησε μέχρι σήμερα και τον μ. Ραούφ Ντενκτάς, και τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και τον Έρογλου και τον Ακκιντζί. Τώρα και τον Τατάρ. 

Μέχρι σήμερα κανένας τ/κ ηγέτης στην πράξη υποστήριξε την συμβίωση με τους ε/κ χωρίς τις εγγυήσεις Τουρκίας, Ελλάδας, χωρίς στρατούς Τουρκίας, Ελλάδας, χωρίς μονομερή δικαιώματα Τουρκίας, Ελλάδας…

Όταν έπρεπε, Μουσταφά Ακκιντζί, ψήφισες Άγκυρα, και χάθηκε μια ευκαιρία.  

Άργησες. Και μάλιστα πολύ… 

Home