Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

«Άφαντοι» οι 300 πρασινοφρουροί - Χρονίσαμε με τις κάμερες

ΓΡ;ΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ -
16.10.2022 - 06:00

«Άφαντοι» οι 300 πρασινοφρουροί - Χρονίσαμε με τις κάμερες

Oι αρμόδιοι ρίχνουν την ευθύνη στην Ευρωπαϊκή Ένωση όμως υπάρχουν πάμπολλες λύσεις - Μπορείτε να τις βρείτε;

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Η Κύπρος είναι ένα μικρό νησί όπου με βάση την τελευταία απογραφή οι Ελληνοκύπριοι πολίτες ανέρχονται σε 724.800 ενώ οι ξένοι ανέρχονται στις 193.000.  Στον «πληθυσμό» της Κύπρου όμως εντάσσονται και ανομοιογενώς και οι χιλιάδες παράνομοι μετανάστες που είτε επειδή τους στέλνει η Τουρκία , η μόδα της εποχής είναι η φράση «το μεταναστευτικό εργαλειοποιείται από τον Ερντογάν», είτε έτσι βολεύει κάποιους μάς κατεβαίνουν καθημερινώς.

Το άρθρο αυτό σαφώς δεν καταφέρεται εναντίον των ξένων και ούτε εναντίον των κυβερνητικών χειρισμών. Ωστόσο, για τους επαίοντες μοιάζει με κοροϊδία αυτό που συμβαίνει με την πρόσληψη 300 ειδικών αστυνομικών («πρασινοφρουροί για μας εδώ στην Offsite News) οι οποίοι θα αναλάβουν δράση στην πράσινη γραμμή με σκοπό να καταπολεμηθεί η παράνομη μετανάστευση. Η νομοθεσία ψηφίστηκε από τις 14 Ιουλίου 2022 και συμπληρώθηκαν αισίως τρεις μήνες και ακόμα οι 300 είναι «άφαντοι».

Οι αρμόδιοι ρίχνουν την ευθύνη στην Ευρωπαϊκή Ένωση αφού σύμφωνα με τα όσα λέγονται πρέπει να αποδεσμευτεί ευρωπαϊκό  κονδύλι για να ξεμπλοκάρει ο προϋπολογισμός και να γίνουν οι προσλήψεις.

Παράλληλα,  οι ειδικοί αστυνομικοί θα πρέπει προτού πιάσουν δουλειά να προβούν σε ταχύρρυθμα μαθήματα  (έξι εβδομάδων). Αντιλαμβάνεστε ότι λόγω των απαιτούμενων διαδικασιών μένει ξεκρέμαστη η ηγεσία της Αστυνομίας χωρίς να φταίει, αφού δεν έχει τη δυνατότητα να αγοράσει τον απαραίτητα εφόδια όπως οχήματα και μηχανήματα. Άρα, η καθυστέρηση ένταξης των 300 στη μάχη κατά των παράνομων μεταναστών θα αργήσει και άλλο. 

Ίσως να βρίσκουμε μια δόση δικαίου στους αρμόδιους φορείς αφού αναμένουν λεφτά από τις Βρυξέλλες, αλλά δεν σημαίνει ότι ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ πρέπει να κάθονται ήσυχοι στα γραφεία τους και δίπλα τους οι μετανάστες να μπαίνουν ο ένας μετά τον άλλο στις ελεύθερες περιοχές. Δόξα σοι ο Θεός υπάρχουν πάμπολλες εναλλακτικές λύσεις που σαφώς εμείς δεν είμαστε οι αρμόδιοι να τις βρούμε. Οι  300 ειδικοί αστυνομικοί δεν είναι πανάκεια για τη λύση του μεταναστευτικού προβλήματος.

Θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις όπως κάνουμε καθημερινώς και θα επανέλθουμε εφόσον και όποτε απαιτηθεί. 

Παράλληλα, χάθηκαν κάπου μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Ισραήλ οι κάμερες που θα τοποθετούνταν κατά μήκος της πράσινης γραμμής για αντιμετώπιση επίσης του μεταναστευτικού. Η συμφωνία υπογράφηκε στις 04 Νοεμβρίου 2021, μάς είπαν ότι οι κάμερες θα τοποθετούνταν τον Αύγουστο, αλλά η νέα ενημέρωση κάνει λόγο για Νοέμβριο - Ένα χρόνο μετά την υπογραφή  δηλαδή

Αναμένουμε και ελπίζουμε να μην μας βρει ο Νοέμβριος του 2023 και να ψάχνουμε τις κάμερες. 

Home