Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Έως το Σεπτέμβριο συστήνεται Συμβούλιο Μεταφορών για το κυκλοφοριακό

Γιώργος Μιχαηλίδης
- 24.07.2023

Έως το Σεπτέμβριο συστήνεται Συμβούλιο Μεταφορών για το κυκλοφοριακό

Πράσινο από το Υπουργικό για σύσταση Συμβουλίου - Τι θα κάνει - Πότε αρχίζει δουλειά

Άλλη μια προσπάθεια για επίλυση του κυκλοφοριακού βρίσκεται στα σκαριά. Με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου συστήνεται Συμβούλιο Μεταφορών το οποίο θα συμβουλεύει τον Υπουργό Μεταφορών Αλέξη Βαφεάδη, Η υλοποίηση της απόφασης θα γίνει εντός Σεπτεμβρίου ενώ δεν απαιτείται νομοθετική ρύθμιση. 

Ποιοι θα το απαρτίζουν

Το Συμβούλιο θα απαρτίζεται από επαγγελματίες στο χώρο των Μεταφορών όπως Συγκοινωνιολόγοι, μέλη του ΕΤΕΚ, αρμόδιοι λειτουργοί των Δημοσίων Έργων, το Τμήμα Οδικών Μεταφορών και άλλοι. Στο Συμβούλιο θα συμμετάσχουν και εκπρόσωποι του ΚΕΒΕ και της ΟΕΒ.

Ο Υπουργός Μεταφορών Αλέξης Βαφεάδης ανέφερε στην Offsite News ότι οι εν λόγω ειδικοί θα συμβουλεύουν τόσο για το κυκλοφοριακό, όσο και για θέματα που αφορούν το ευρύτερο σύστημα των μεταφορών. Όπως εξήγησε το Συμβούλιο θα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο το οποίο θα βοηθήσει τον Υπουργό και τους άλλους αρμόδιους φορείς στη λήψη των κατάλληλων αποφάσεων. 

>>>>Διαβάστε επίσης: 2km λεωφορειολωρίδα στην είσοδο της Λευκωσίας για το park & ride<<<<

Στο υπουργείο θέλουν να δώσουν έμφαση στην συντονισμένη δράση και σκοπεύουν να καλούν στις συναντήσεις κόσμο που έχει εμπειρογνωμοσύνη για να συνεισφέρει στην συζήτηση που υπάρχει έτσι ώστε να καταλήξουν σε μέτρα που θα βοηθήσουν στην λύση του προβλήματος

Οι εισηγήσεις θα φιλτράρονται και θα υλοποιούνται με την ανάλογη επεξεργασία. Σημειώνεται ότι με την ανάληψη των καθηκόντων του ο Υπουργός Μεταφορών ζήτησε από 3 υπηρεσίες  δηλαδή το Τμήμα Μεταφορών, το Τμήμα για το Σχέδιο Βιώσιμης Κινητικότητας και το Τμήμα των Δημοσίων Έργων να  ετοιμάσουν μελέτες για το κυκλοφοριακό.

Όπως είναι γνωστό δίνεται έμφαση στη χρήση των λεωφορείων ώστε να προσφερθεί ποιοτική υπηρεσία στους πολίτες με αναβαθμισμένες στάσεις, λεωφορειολωρίδες και δρομολόγια.

Γιώργος Μιχαηλίδης

 

Home