Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πρωτοσέλιδα σήμερα (7/9): Τύπος & Online

Offsite Team -
07.09.2022 - 08:39

Πρωτοσέλιδα σήμερα (7/9): Τύπος & Online

Thumbnail
Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 7 Σεπτεμβρίου 2022

Ποικίλα θέματα προβάλλουν σήμερα στα κύριά τους θέματα οι εφημερίδες μεταξύ αυτών την προεκλογική δραστηριότητα των υποψηφίων και τις αντεγκλήσεις για την επικαιρότητα, την χθεσινή ξαφνική μπόρα και τις ζημιές σε πολλές περιοχές, την ενεργειακή κρίση και τις λύσεις που εναγωνίως ψάχνουν οι Ευρωπαίοι, την έρευνα για τις τ/κ περιουσίες και ποιοι ευνοήθηκαν, τη δίωξη αστυνομικών για υπέρμετρη βία στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας του κινήματος «Ως Δαμέ», την ακρίβεια και τα προβλήματα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις με αφορμή έκθεση της ΚΤ και την επιστροφή στα θρανία, σήμερα, μαθητών Μέσης και Τεχνικής εκπαίδευσης.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «’Δεν θα αφήσουμε την χώρα έρμαιο στην κρίση’» και προβάλλει την χθεσινή εκδήλωση στήριξης στην υποψηφιότητα του Αβέρωφ Νεοφύτου και τις προτάσεις του για Βοηθό Προέδρου. Αλλού αναφέρει ότι η ΠΕΟ υπέγραψε συμβάσεις παλαιότερα για 750 ευρώ μισθό και 40 ώρες εργασίας και λέει ότι καταφεύγει σε δικαιολογίες τώρα για τον κατώτατο μισθό. Η «Α» σε άλλο ρεπορτάζ γράφει πως στις 4 Νοεμβρίου ανακοινώνει το Κακουργιοδικείο Λάρνακας την απόφαση στην πρώτη υπόθεση για τις πολιτογραφήσεις.

BRIEF:Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

«Θα ελεγχθούν για διαπλοκή και σύγκρουση συμφέροντος» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» γράφοντας πως στη Βουλή κατατίθενται σήμερα τα ονόματα λειτουργών και συμβούλων με τ/κ περιουσίες και θα κληθούν Εισαγγελέας και Ελεγκτής να πουν αν προκύπτει ζήτημα διαπλοκής και σύγκρουσης συμφέροντος. Αλλού γράφει πως η Ελεγκτική Υπηρεσία επιρρίπτει στην Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία την ευθύνη για τη λειτουργία των κινητών στις φυλακές και το σύστημα απενεργοποίησης. Ο «Π» προβάλλει σε άλλο του θέμα τη λειτουργία των κέντρων ΜRI και το γεγονός ότι στο δημόσιο δεν διενεργούνται πολλές εξετάσεις.

Κάτω από τον τίτλο «Αθώος ο Αίαντας, διώκονται πολίτες» ο «Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριό του θέμα ότι διώκονται αστυνομικοί για υπέρμετρη βία στις διαδηλώσεις του κινήματος «Ως Δαμέ» και κατηγορούνται πολίτες για οχλαγωγία. Επίσης ο «Φ» προβάλλει το ξαφνικό μπουρίνι χθες και τις ζημιές καθώς και τις βροχές που αναμένονται και σήμερα, γράφοντας παράλληλα ότι η ανατολική Μεσόγειος θα πλήττεται από καύσωνες και ξηρασίες στο μέλλον όλο και πιο συχνά. Αλλού αναφορά γίνεται στις καταγγελίες του Δημάρχου Πάφου για ‘φαγοπότι’ με τ/κ περιουσίες στα Μανδριά.

OFFSITE: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Η ακρίβεια ροκανίζει μισθούς και αναβάλλει σχεδιασμούς» γράφει στο κύριό της θέμα πως έκθεση της Κεντρικής Τράπεζας δείχνει ότι αναβάλλονται επενδυτικά σχέδια και μειώνονται οι δαπάνες για διαρκή καταναλωτικά αγαθά. Επίσης γράφει αλλού πως ο υποψήφιος Ανδρέας Μαυρογιάννης προτάσσει ως προτεραιότητα του κράτους την ευημερία και προστασία των παιδιών. Επίσης γράφει ότι το ΑΚΕΛ καλεί τον Πρόεδρο να αποσύρει τις αναφορές του στο Ανώτατο Δικαστήριο, ώστε να μειωθούν οι φορολογίες στα καύσιμα.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Οι πωλήσεις πετρελαιοειδών στο βορρά θα καταγγελθούν στην ΕΕ» και αναφέρεται στην απόφαση του συνδέσμου πρατηριούχων να προσφύγει στην Κομισιόν για τα καύσιμα στα κατεχόμενα και την παραβίαση του κανονισμού της Πράσινης Γραμμής. Αλλού γράφει ότι το Κίνημα Οικολόγων απαιτεί το κλείσιμο των ζωολογικών κήπων. Επίσης προβάλλει την επίσκεψη της νέας πρωθυπουργού του ΗΒ στη Βασίλισσα χθες.

«Τα επιτόκια φέρνουν αύξηση της δόσης» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Οικονομική Καθημερινή» αναφέροντας ότι όσοι έλαβαν δάνεια με κυμαινόμενο επιτόκιο θα βιώσουν αύξηση στο κόστος δανεισμού, με βάση απόφαση που αναμένεται να λάβει η ΕΚΤ. Αλλού αναφέρει ότι θησαυρίζουν οι χώρες που εξάγουν ενέργεια. Επίσης η «Κ» γράφει ότι χωρίς μάσκες και ράπιντ επιστρέφουν οι μαθητές Μέσης και Τεχνικής στα σχολεία σήμερα.

KYΠΕ

Home