Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ο Άντρος, ο Αναστασιάδης και τα κοτσιηνομανίταρα του Χριστοφίδη

Ο Άντρος, ο Αναστασιάδης και τα κοτσιηνομανίταρα του Χριστοφίδη

Thumbnail
Σε μια χώρα όπου όλα τρολάρονται και όλοι το παίζουν σοβαροί...

Αγαπητέ αναγνώστη σε χαιρετώ. Δεν είναι γνώριμη η φωνή που ακούς (όπως τοτε με τον Μακάριο) ελπίζω όμως να γίνει, καθώς παρέα θα περάσουμε αρκετό χρόνο στο μέλλον. 

Είμαι ο Ακαταμάχητος και μαζί θα σχολιάζουμε (βασικά εγώ θα τρολάρω και εσύ θα χαμογελάς) διάφορα θέματα της πολυτάραχης κυπριακής κοινωνίας. 

Τώρα που τελειώσαμε με τις συστάσεις ας μπούμε κατευθείαν στα βαθιά. 

Άντρος - Αναστασιάδης: Θα καταλάβουμε άραγε ποτέ αυτή τη διαμάχη; 

Το θέμα που απασχόλησε πιο πολύ την βδομάδα που μας πέρασε είναι η "σφοδρή αντιπαράθεση" που ξέσπασε μεταξύ Άντρου Κυπριανού και Νίκου Αναστασιάδη(πάλε).

Ο πρώτος λίγο πριν "συνταξιοδοτηθεί" έχει βάλει σκοπό να πει μαζεμένα στον δεύτερο, που έπρεπε ήδη να είχε "συνταξιοδοτηθεί"(έλα κακίες!!!), όσα δεν είπε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Έλα όμως που ο Πρόεδρος μας είναι αμάθητος σε τέτοιου είδους κριτική και έσπασε. Δεν άντεξε. Αναφώνησε, σαν άλλη Ευρυδίκη "ότι είναι άνθρωπος κι αυτός".

Αναφέραμεν την Ευρυδίκη και αβίαστα ρε παιδί μου, τι σου είναι το μυαλό, οι μνήμες πήγαν πίσω σε εκείνο το βράδυ της εκλογής Αναστασιάδη και στον άλλο τροβαδούρο της αγάπης, τον Μιχάλη Χατζηγιάννη. Τι να κάνει άραγε αυτή η ψυχή...

Τέλοσπάντων...πίσω στα δικά μας...

Αναστασιάδης και Άντρος φαίνεται να βρήκαν ένα παιχνίδι μεταξύ τους(δεν εξηγείται αλλιώς), καθώς ο ένας πικκάρει τον άλλο(συνέχεια).

Τι ήθελε ο Νίκος μας να μιλήσει για "μικρομάγαζα"; Σήκωσε το γάντι ο Άντρος και με παιδιάστικα καμώματα του τύπου «ότι λαλείς είσαι» απάντησε «φαίνεται ότι κοιτούσε τον εαυτό του στον καθρέφτη όταν τα έλεγε». 

Σαν παραμύθι με τη κακιά μάγισσα και τη Χιονάτη ένα πράμα (Αν και ο Νίκος μας θυμίζει παραπάνω συγκεκριμένο χαρακτήρα από τα Στρουμφάκια(είμαι σίγουρος ότι εκαταλάβετε ποιον)).

κακιά μάγισσα Χιονάτι και καθρέφτης

Αναγνώστη μου εγώ ένα πράμα θα πω: Είναι σημαντικό να κατανοήσουν και οι δυο ότι η παρατεταμένη αυτή διαμάχη σε καμιά περίπτωση δεν εξυπηρετεί την υπόθεση λύσης του κυπριακού.

Τα πράγματα είναι απλά:  

  • εάν η κριτική που ασκείται στον Πρόεδρο είναι όντως βάσιμη τότε είναι ξεκάθαρο ότι θα πρέπει να γίνουν δεύτερες σκέψεις σε περίπτωση που οδηγούμαστε σε συγκεκαλυμμένη συνομοσπονδία/διχοτόμηση.  
  • εαν όχι, τότε ο Πρόεδρος μπορεί πολύ εύκολα και εμπράκτως να διαψεύσει τον Άντρο Κυπριανού και να τον αφήσει εκτεθειμένο.  

Ιδού η Ρόδος, για πήδημα δεν τολμώ να πω (κάποιου γυαλίζει ήδη το μάτι του).

Ανησυχία για τη στάση του ΔΗΚΟ - Τι γίνεται; 

Ανησυχώ, δεν μπορώ να μην το πω. Η ξεκάθαρη τοποθέτηση του ΔΗΚΟ ότι τάσσεται απερίφραστα υπέρ της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας ενώ παράλληλα κατηγορεί τον Πρόεδρο για αποτυχημένη πολιτική(όπως πάντα) με ανησυχεί. Τι να πει κανείς...τόσο καιρό δεν ακούσαμε λέξη για ΔΔΟ τώρα τα ακούμε όλα μαζεμένα. Μάλλον είναι πολύ σοβαρά τα πράματα. Άγνωσται αι βουλαί του ΔΗΚΟ, είτε με Νικόλα είτε με τον άλλο..αυτόν ξέρετε...τον Μάριο ΔΗΠΑ (Απαναγία μου Νικόλας και Μάριος στην ίδια πρόταση).

Ωπ...Πρόεδρε...κάποιος έκατσε ανάμεσα σας...

Ο Πρόεδρος με την Άντρη Αναστασιάδου σε δείπνο

Πόση ανησυχία να αντέξω σήμερα...Δείτε τη φωτογραφία σας παρακαλώ. Ποιος είναι αυτός ο τύπος που ξαφνικά αποφάσισε να "μπει ανάμεσα στον Πρόεδρο και την κυρία Άντρη μας"; 

Πάνε και τα πρωτόκολλα και όλα. Όλα στην άκρη!

 

IPhone o Αβέρωφ - Κοτσιηνομανίταρα ο Χριστοφίδης(τι άλλο χρώμα θα ήταν;)

Όλοι θυμόμαστε το πάρτι των πάρτι. Το κάλεσμα Αβέρωφ στους τουιτεράδες απανταχού. Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ αντιλήφθηκε σχετικά νωρίς (για τα δεδομένα της Κύπρου) την αξία του μέσου γι’αυτό και παρέθεσε ολόκληρο twitter party σε γνωστό venue της πρωτεύουσας.

Θυμόμαστε όμως και ποιος κέρδισε το IPhone εκείνο το βράδυ. Σταύρος Μαλάς παιδιά. Το όνομα φόβητρο για κάθε κλήρωση. Να σας εξηγήσω:  

Στο "χορό" των twitter party μπήκε χθες το μέλος του πολιτικού γραφείου του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης. 

Ο Χρίστος μας που λέτε, έκανε ανάρτηση μιας φώτο με τον ίδιο να κρατά μια κάσια μανιτάρκα κόκκινα(τι άλλο χρώμα θα μπορούσαν να είναι θα μου πείτε). 

Είπε ο άνθρωπος να εξωτερικεύσει τη σκέψη του (με χιούμορ) για τη διοργάνωση twitter party με τα δώρα της βραδιάς να είναι τα «κοτσιινομανίταρα». Οι διάλογοι που ακολούθησαν της σκέψης αυτής είναι εξίσου ανεκτίμητοι:

Σε κάποια φάση γράφει ο Χριστοφίδης ότι θα καλέσει και τον φίλο του τον κολλητό. Τον Μαλά...Επική η ατάκα Αβέρωφ( από σήμερα Λατρεία όπως έλεγε και ο Δόγκανος)

Κορίτσια...ο Μάριος(βλ.Μπάρκουλης σε ελληνικές ταινίες)

Στην κούρσα εκμάθησης της τέχνης τουίτερ πολύ πρόσφατα εντάχθηκε και ο επανεμφανιζόμενος Μάριος Κάρογιαν κάνοντας αναφορά στα ταχύρυθμα μαθήματα που του γίνονται. Ο πιο ταχύρυθμος ο μαθητής ήταν ο Καρογιάν στην τάξη (χρόνια τώρα).

Πριν κλείσω να πω το εξής χωρίς απαραίτητα να απευθύνεται σε κάποιους συγκεκριμένα:

Το χιούμορ και ο αυτοσαρκασμός στην πολιτική είναι προσόντα σημαντικά, σε καμία όμως περίπτωση δεν μπορεί να είναι τα μοναδικά. Γενικά, το επικοινωνιακό κομμάτι πρέπει να συνιστά την επικάλυψη ενός πολύ ουσιαστικού περιεχομένου, διαφορετικά, το μόνο που θα παρακολουθεί ο πολίτης είναι ένα φαιδρό θέατρο του παραλόγου το οποίο από τους δέκτες των τηλεοράσεών του, απλά θα μεταφερθεί στις οθόνες των κινητών του.  

Είμαι ο Ακαταμάχητος και μόλις τελείωσα(sorry!)...Μέχρι την επόμενη φορά, σας χαιρετώ.

Home