Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

12 χρόνια Μουσείο Ακρόπολης - Πώς θα γιορτάσει τα γενέθλια του

Offsite Team -
15.06.2021 - 16:34

12 χρόνια Μουσείο Ακρόπολης - Πώς θα γιορτάσει τα γενέθλια του

Tην ημέρα των γενεθλίων του θα υποδεχθεί τους επισκέπτες από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ

Την Κυριακή 20 Ιουνίου 2021 το Μουσείο Ακρόπολης κλείνει τα 12 χρόνια λειτουργίας του. Η περασμένη χρονιά ήταν η πιο δύσκολη της πορείας του, καθώς παρέμεινε κλειστό για περισσότερους από έξι μήνες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πλέον, το Μουσείο συνεχίζει τη λειτουργία του ανανεωμένο και την ημέρα των γενεθλίων του θα υποδεχθεί τους επισκέπτες από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ με μειωμένη γενική είσοδο, 5 ευρώ. Παράλληλα θα εγκαινιάσει μία νέα θεματική παρουσίαση με τίτλο «Μαραθώνας – Σαλαμίνα. Στα ίχνη του μύθου και της ιστορίας».

Οι Περσικοί Πόλεμοι στο Μουσείο Ακρόπολης

Στην παρουσίαση οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους αρχαιολόγους του Μουσείου για τους Περσικούς πολέμους και τη σημασία τους για τον δυτικό κόσμο, για τους πρωταγωνιστές τους και τον ρόλο των θεών, για τη συμβολή της μάχης του Μαραθώνα στη νικηφόρα ναυμαχία της Σαλαμίνας, για το τίμημα που πλήρωσε η Ακρόπολη και τον τρόπο που η Αθήνα το μετουσίωσε σε δημιουργία, καθώς και για το πώς οι μεγάλες στιγμές της ιστορίας αποτυπώνονται στα εκθέματα του Μουσείου Ακρόπολης.

Πηγή: cnn.gr 

Home