Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πρωτοσέλιδα σήμερα (22/9): Τύπος & Online

Offsite Team -
23.09.2022 - 09:40

Πρωτοσέλιδα σήμερα (22/9): Τύπος & Online

Thumbnail
Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 23 Σεπτεμβρίου

Ποικίλα είναι τα θέματα που προβάλλονται στον σημερινό Τύπο, που αφορούν, κυρίως, την ακύρωση της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη με τον Ρώσο ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, στη Νέα Υόρκη, την αναβάθμιση των σχέσεων Κύπρου – ΗΠΑ, την απόφαση της Επιτροπής Αναπληρωτών Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης να τερματίσει τη διαδικασία επιτήρησης για εφαρμογή από το ΕΔΑΔ της απόφασης για την υπόθεση της Τιτίνας Λοϊζίδου, και τις ευοίωνες προοπτικές της οικονομίας σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα.

>>>  BRIEF PLATINUM - 2ο Τεύχος - Αφιέρωμα UNIC - Πέραν των 100 τίτλων σπουδών - Τα ποσοστά εργοδότησης των αποφοίτων του / Ρεπορτάζ, βίντεο από όλες τις Μαρίνες της Κύπρου / Επιχειρηματικά νέα / Αναλύσεις / Παραοικονομία ΕΔΩ <<<

Η «Αλήθεια» τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Τηλεργασία στο Δημόσιο» και γράφει ότι η ΠΑΣΥΔΥ  πρωτοστατεί υπέρ της νέας νομοθετικής ρύθμισης για την τηλεργασία με το νομοσχέδιο να επιδιώκεται να παρουσιαστεί στη Βουλή εντός του έτους και να έχει εθελοντικό χαρακτήρα. Αλλού αναφέρει ότι παγκόσμιος εφιάλτης είναι οι πυρηνικές απειλές, με τον Λευκό Οίκο να παίρνει σοβαρά τα λεγόμενα του Ρώσου Προέδρου. Γράφει αλλού ότι συμφωνεί η ΕΕ με την ακύρωση της συνάντησης Αναστασιάδη – Λαβρόφ.

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Για αποσυμφόρηση να περιμένουμε…το τραμ» γράφει ότι κερδίζει έδαφος η λειτουργία τραμ στη Λευκωσία στη συζήτηση για αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού χάους. Αλλού αναφέρει ότι η Lone Star έχει διορία μέχρι την επόμενη Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, για να κάνει την επόμενη κίνησή της στην προσπάθεια εξαγοράς της Τράπεζας Κύπρου. Αλλού γράφει ότι με παραγκούπολη παρομοίασε το Μακάρειο Νοσοκομείο ο διευθυντής του, Δρ. Αβράαμ Ηλία.

OFFSITE: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι: 

«Ο Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «Ρωσική ρουλέτα για Κύπρο» γράφει, στο κύριο του θέμα, ότι οι σχέσεις Κύπρου και Ρωσίας, από την αρχή της ουκρανικής κρίσης, κρέμονται από μια κλωστή, με τη Λευκωσία να προσπαθεί να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις της ΕΕ, χωρίς όμως να συγκρούεται με τη Μόσχα, καθώς βλέπει συνεχή αναβάθμιση των σχέσεων Τουρκίας και Ρωσίας. Αλλού προβάλλει το κύμα οργής κατά του καθεστώτος στο Ιράν. Γράφει επίσης ότι σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα,θα αποφύγουμε την ύφεση το 2023.

Η «Χαραυγή» τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Κλιμάκωση της στρατιωτικοποίησης θα επηρεάσει αρνητικά το κλίμα ειρήνης» και αναφέρεται στην κοινή ομάδα εργασίας που δημιουργούν ΑΚΕΛ και ΡΤΚ. Γράφει αλλού ότι πέρασε η πρόταση του ΑΚΕΛ για τους εκπαιδευτικούς αορίστου χρόνου στη δημόσια εκπαίδευση και θα απολαμβάνουν τα ίδια εργασιακά δικαιώματα με τους εργοδοτούμενους αορίστου χρόνου στη δημόσια υπηρεσία. Αλλού γράφει ότι πιάστηκε στον «ύπνο η κυπριακή κυβέρνηση» και δηλώνει απογοήτευση για την απόφαση της Επιτροπής Αναπληρωτών Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης να τερματίσει τη διαδικασία επιτήρησης του Συμβουλίου για εφαρμογή από το ΕΔΑΔ της απόφασης για την υπόθεση Τιτίνας Λοϊζίδου.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» στο κύριο θέμα της με τίτλο «Επικίνδυνη η συζήτηση για πυρηνική σύγκρουση, λένε τα Ηνωμένα Εθνη» γράφει ότι ενώ η Ρωσία στηρίζει τον πόλεμο στην Ουκρανία, οι άλλες χώρες στα Ηνωμένα Έθνη ζητούν όπως η Μόσχα λογοδοτήσει. Αλλού αναφέρει ότι η Κύπρος στέκεται μαζί με τους ευρωπαίους εταίρους της και ακύρωσε τις διμερείς συναντήσεις με τη Μόσχα, όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος. Γράφει, επίσης, ότι ευοίωνες είναι οι προοπτικές της κυπριακής οικονομίας, σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Γνώμη» κάτω από τον τίτλο «Η Κύπρος στο μάτι του κυκλώνα!» γράφει, στο κύριό της θέμα, ότι με εντολές ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών μέσω ΕΕ, ο Νίκος Αναστασιάδης ακύρωσε συνάντησή του με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίιας, Σεργκέι Λαβρόφ. Αλλού γράφει ότι προκλητικά ψηλά είναι τα απροσδόκητα κέρδη των εταιρειών που εμπορεύονται πετρελαιοειδή καθώς και εκείνων που δραστηριοποιούνται στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Προβάλλει, επίσης, τις νέες αυξήσεις στις τιμές καταναλωτικών αγαθών και υπηρεσιών.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Το κυπριακό Ποντίκι» με τίτλο «Η νέα εποχή στις σχέσεις Κύπρου – ΗΠΑ» γράφει, στο κύριό της θέμα, ότι είναι πλέον πολύ συχνές οι επίσημες ανακοινώσεις για κοινές στρατιωτικές ασκήσεις της Κύπρου και των ΗΠΑ. Αλλού αναφέρει ότι ένας στους 9 άνω των 65 είναι με Αλζχάιμερς, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της νόσου. Γράφει, επίσης, ότι μειώνεται το ηλικιακό όριο για την 3η και 4η ενισχυτική δόση του εμβολίου για τη COVID-19.

Home