Πρωτοσέλιδα σήμερα (26/11): Τύπος & Online

Πρωτοσέλιδα σήμερα (26/11): Τύπος & Online

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 26/11/2021

Οι αντιδράσεις από μερίδα γονέων για τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας που περιλαμβάνουν και παιδιά από έξι ετών, οι ανακοινώσεις του ΕΜΑ για εμβολιασμούς από 5 ετών, οι αντεγκλήσεις για τους διορισμούς στο Προεδρικό και η συζήτηση στη Βουλή, η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι νέες αλλαγές για τους αριθμούς των Δήμων, τα στοιχεία που αφορούν το έγκλημα, είναι από τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.  

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Ο πόλεμος του κορωνοϊού» και γράφει πως γονείς βγήκαν στους δρόμους και αντιδρούν για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης. Αλλού αναφέρεται στις διαδηλώσεις στην Τουρκία για την οικονομική κατάσταση και γράφει ότι στο τραπέζι βρίσκεται και η επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Η «Α» σε άλλο ρεπορτάζ γράφει ότι ανεμβολίαστοι γιατροί εξετάζουν ασθενείς.

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

«Η αριθμητική του εγκλήματος δοκιμάζει τις αντοχές μας» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που αναφέρει ότι δόθηκαν εκτενή και αναλυτικά στοιχεία στη Βουλή από το Υπ. Δικαιοσύνης και ότι συγκλονίζουν τα στοιχεία για ανήλικους. Ο «Π» σε άλλο θέμα αναφέρει ότι στην ολομέλεια θα γίνει το τελικό ξεκαθάρισμα για τον αριθμό Δήμων στην μεταρρύθμιση. Αλλού γράφει για τις αντιδράσεις των γονέων-αρνητών κατά των νέων μέτρων.

OFFSITE: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:

Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο στο κύριό του θέμα «Έφεραν νεύρα τα νέα μέτρα» γράφει πως αντιδρούν γονείς και ιδιοκτήτες χώρων εστίασης για τα νέα μέτρα και αναφέρεται σε νομικά μπερδέματα. Αλλού αναφέρει ότι εκκρεμούν στο δικαστήριο 17.000 αιτήσεις για άσυλο.  Ο «Φ» γράφει ακόμη ότι δεν βρίσκουν ευθύνες για την έγκυο από τη Συρία.  

Η «Χαραυγή» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Ρουσφέτι και οικογενειοκρατία σε όλο το φάσμα του Δημοσίου» και γράφει για προσλήψεις και προαγωγές συγγενικών προσώπων του προεδρικού ζεύγους και Υπουργών. Αλλού γράφει ότι αντιδράσεις έφεραν τα αλλοπρόσαλλα μέτρα για την πανδημία. Η «Χ» σε άλλο θέμα προβάλλει τη διαμαρτυρία εκπαιδευτικών των απογευματινών προγραμμάτων.  

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ κάτω από τον τίτλο «Εμβόλια για παιδιά πέντε ετών και άνω» γράφει στο κύριό της θέμα ότι ο ΕΜΑ προκρίνει εμβολιασμούς για αυτή την ηλικιακή ομάδα και ότι αυτό το μέτρο θα εφαρμοστεί και στην Κύπρο. Αλλού αναφέρεται στη συζήτηση για τους διορισμούς συγγενών του ΠτΔ. Επίσης προβάλλει με φωτορεπορτάζ τη μεταφορά χθες στην Ελλάδα οστών επτά Ελλαδιτών που χάθηκαν στην τουρκική εισβολή.  

Η εβδομαδιαία «Γνώμη» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Χάος με τα μέτρα της Κυβέρνησης για την πανδημία!» και αναφέρεται στα νέα μέτρα και τις διαφωνίες από οργανωμένα σύνολα. Αλλού γράφει ότι η Κύπρος είναι στη δίνη της ακρίβειας. Επίσης προβάλλει την ιστορία Ιορδανής που παντρεύτηκε Τ/κ και αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα.  

Το εβδομαδιαίο «Ποντίκι» κάτω από τον τίτλο «Αφού δεν βάζουμε μυαλό…» γράφει στο κύριό του θέμα ότι νέα μέτρα λήφθηκαν για αναχαίτιση της έξαρσης του κορωνοϊού. Αλλού αναφέρεται στη νέα κατάρρευση της τουρκικής λίρας. Σε άλλο θέμα προβάλλει την εκστρατεία για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα και γράφει ότι πολλοί Βρετανοί τάσσονται υπέρ της επιστροφής τους.

Home